کد خبر : 2199
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 مرداد 1402 - 16:07

سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری برای جبران ناترازی گاز

سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری برای جبران ناترازی گاز
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از برنامه ریزی برای سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری به منظور جبران ناترازی گاز در کشور خبر داد.

به گزارش انرژی پرس و به نقل از ایرنا، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نشست با رؤسای کمیته‌های پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی کشور در خصوص ناترازی گاز در کشور اظهار کرد: از ان جایی که ۹۹.۵ درصد انرژی مورد نیاز کشور از نفت و گاز تأمین می‌شود، این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و در حال حاضر رای جبران و غلبه بر ناترازی گاز ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده است.

با تأکید بر اینکه این جلسه یکی از مهم‌ترین جلسات حوزه راهبردی به‌شمار می‌رود، افزود: با اقدام‌های انجام شده در سال‌های اخیر، افزون بر کاهش آسیب‌پذیری، سطح بازدارندگی افزایش یافته و در مجموع چشم‌انداز پدافند غیرعامل مصونیت‌سازی است.

وی به لزوم استفاده از ظرفیت سازمان پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: از لحاظ وزنی و حجمی سطح مطالعات بالا رفته است و این امتیاز ویژه به‌شمار می‌رود، هم‌اکنون مطالعات مفهومی، پایه تفصیلی و جامع با تکیه بر پدافند غیرعامل انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: این فرهنگ جدید برای همه بخش عادی کشور است تا کاری که مبنای مطالعاتی ندارد انجام نشود، زیرا می‌تواند ضد پدافند غیرعامل باشد و اگر کاری مبتنی بر انجام مطالعات و یافته‌ها و بررسی‌ها انجام ندهیم به لحاظ اقتصادی و سایر مسایل به ضد خود تبدیل می‌شود.

خجسته‌مهر شرکت ملی نفت ایران را به عنوان یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: عمده درآمد و ارز مورد نیاز کشور از طریق شرکت ملی نفت ایران تأمین می‌شود و در واقع نفت و ذخایر زیرزمینی انفال هستند که مالک آن حکومت اسلامی است و دولت و وزارت نفت به نمایندگی از دولت باید این دارایی‌ها را به حداکثر ارزش روزمینی تبدیل کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه موضوعات پدافند غیرعامل یا سخت‌افزار هستند که مربوط به تأسیسات و تجهیزات است یا مربوط به نرم‌افزار که برنامه‌ها، مطالعات و رویه‌ها و الگوهای رفتاری را شامل می‌شود، افزود: یکی از موضوع‌هایی که در این زمینه باید مورد توجه باشد مربوط به الگوها و نگرش‌های رفتاری ماست که در بخش مصرف می‌توان به آن اشاره کرد.

وی تاکید کرد: شرکت ملی نفت ایران به لحاظ ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی هم حائز اهمیت و ویژگی است و به لحاظ دارایی چهارمین رتبه را میان شرکت‌های نفتی دنیا دارد.

وجود ۴۰۰ مخزن نفت و گاز در ایران

معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران ۴۰۰ مخزن نفتی و گازی در اختیار دارد، ادامه داد: حدود ۲۳۰ سکو در بخش دریا داریم. تعداد واحدهای بهره‌برداری نیز ۷۳ واحد است و ۱۸ واجد ان‌جی‌ال نیز در کشور فعال شده است.

خجسته‌مهر تصریح کرد: ۱۳ هزار کیلومتر خط لوله زیردریایی در کشور وجود دارد. همه این موارد نشان دهنده این است که باید آسیب‌پذیری را کاهش وو سطح بازدارندگی افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه ۹۹.۵ درصد انرژی مورد نیاز کشور از نفت و گاز تأمین می‌شود، گفت: این موضوع هم یک فرصت و هم تهدید است، زیرا برقی که در کشور تولید می‌شود نیز حاصل مصرف گاز و فرآورده‌های نفتی در نیروگاه‌ها است.

 

تصویب ۱۸ میلیارد دلار برای پروژه نوسازی و بازسازی تأسیسات نفتی

معاون وزیر نفت با بیان اینکه حفاظت و مدیریت تأسیسات نفتی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: این تأسیسات در نقاط سه‌گانه حیاتی، حساس و مهم طبقه‌بندی می‌شوند و ۸۰ درصد تأسیسات نفتی در این ۳ منطقه قرار دارند.

خجسته مهر با اشاره به اینکه برخی تأسیسات نفتی با قدمت ۵۰، ۶۰ ساله، نیاز به بازسازی و دارد، افزود: یکی از اشکالاتی که در این زمینه داریم این است که تجمیع تهدیدها در برخی نقاط وجود دارد و باید توزیع درستی از تأسیسات داشته باشیم که در این زمینه مطالعات خوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: ۱۸ میلیارد دلار پروژه نوسازی و بازسازی تأسیسات را به تصویب هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران رسید که از این مبلغ،  ۱۵ میلیارد دلار مربوط به مناطق نفت‌خیز جنوب و ۳ میلیارد دلار در شرکت فلات قاره تعریف شده است و این سرمایه‌گذاری باید در دوره‌ای پنج تا هشت ساله انجام شود.

خجسته مهر تأکید کرد: از ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده، ۲۰ میلیارد دلار مربوط به فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی است، زیرا ۷۰ درصد تولید و مصرف گاز کشور مربوط به پارس جنوبی است و باید مرکز توجه ما قرار گیرد تا تولید پایدار داشته باشیم. هم‌اکنون نیز در بخش طراحی و مطالعات فعالیت انجام می‌شود و پیمانکار با دو شرکت خارجی کار را جلو می‌برد.

وی ادامه داد : خطوط انتقال جدید باید این قدرت را داشته باشند که انعطاف‌پذیر شوند و در برخی نقاط در مبدا با مازاد انرژی و در مقصد با کمبود انرژی روبه‌رو هستیم و لازم است شبکه را اصلاح کنیم.

 

اختصاص ۲۰ میلیارد دلار اعتبار برای فشارافزایی در پارس جنوبی

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه افزون بر ۲۰ میلیارد دلاری که برای فشار افزایی در پارس جنوبی در نظر گرفتیم، کارهای دیگری نیز برای جبران ناترازی گاز انجام شده است، گفت: توسعه میدان‌های پارس شمالی، میدان گازی کیش، ۱۳ طرح در حوزه نفت مناطق مرکزی با ۳.۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، توسعه میدان فرزاد بی و بلال نیز در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: مصرف انرژی در کشور به تهدیدی جدی تبدیل شده و در واقع مصرف است که مشخص می کند که چه مقدار تولید شود. با این وضع لجام‌گسیخته مصرف بسیار بعید است که بخش تولید و عرضه به آن برسد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با تأکید بر اینکه اجرای طرح‌های بالادستی نفت ۵ تا ۷ سال زمان می‌برد، ادامه داد: این از نظر پدافند غیرعامل تهدید است، برای سرعت بخشیدن به برنامه‌های پدافند غیرعامل یک تصمیم مهم و راهبردی در شرکت ملی نفت ایران گرفتیم.

خجسته‌مهر تصریح کرد: فاز ۱۱ پارس جنوبی مرزی‌ترین فاز ایران است و برخلاف برخی از موقعیت فازهای پارس جنوبی، این فاز قابلیت تولید از چهار لایه بهره‌ده را دارد، با این حال از سال ۷۹ تا سال ۱۴۰۰ هیچ اقدامی برای توسعه فاز ۱۱ انجام نشد. در سال ۱۴۰۰ و با روحفاری ۴ حلقه چاه انجام شد.

وی با اشاره به احداث خط لوله فاز ۱۱ گفت: روز گذشته (۲۱ مرداد) فاز ۱۱ پارس جنوبی به تولید رسید و ۲۰ سال تأخیر را با ۲۰ ماه کار جهادی متخصصان ایرانی به نتیجه رساندیم، اگر سکویی را چهار سال قبل ساخته بودیم نیاز نبود سکویی را از موقعیت دریا برای نخستین بار جابه‌جا کنیم، اما این ضرورت ایجاب می‌کرد که ریسک محاسبه‌شده انجام دهیم و متخصصان ایرانی بر تهدیدهای احتمالی غلبه کردند.

بازیابی ۷ حلقه چاه فاز ۱۳ برای افزایش تولید گاز

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه یکی از سکوهای فاز ۱۳ سال ۹۴ در معرض تهدید بیرونی قرار گرفت و هفت حلقه چاه را از دست دادیم، ادامه داد: شاید اگر پدافند غیرعامل دقیقی داشتیم آن برخورد صورت نمی‌گرفت. خوشبختانه اکنون قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) مشغول ترمیم این هفت حلقه چاه است.

وی تأکید کرد: در ابتدای شروع به کار دولت ، خط لوله فاز ۱۶ که باید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز منتقل کند، ۱۴ میلیون مترمکعب گاز منتقل می‌کرد، زیرا دچار آسیب‌های متعددی شده بود، البته بعد از مدت کوتاهی همان ۱۴ میلیون مترمکعب گاز را نیز از دست دادیم و تصمیم گرفتیم خط لوله جدید احداث کنیم که پیش از زمستان این خط لوله جدید هم به مدار می‌آید. تلاش این است که خط قدیمی را برای شرایط اضطراری حفظ کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه برنامه ما این است در همه مطالعات نماینده پدافند غیرعامل حضور داشته باشد، گفت: این برای ما فرصتی است و باید سازمان‌های دیگر مانند سازمان محیط‌زیست به کمک بیایند، زیرا برخی محدودیت‌ها در اجرای چارچوب پدافند غیرعامل از سایر نقاط تحمیل می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران انجام اقدام‌های پدافند غیرعامل را به عنوان سرمایه گذاری در کشور تلقی کرد و گفت: با این اقدام از دارایی‌ها حفاظت و دارایی‌ها را تجدید می‌کنیم و از نظر ارزش ارتقا می‌دهیم.

خجسته‌مهر افزود: در حوزه‌های غیرصنعتی در بخش مطالعات ۶۰ مطالعه مفهومی، پایه، تفصیلی و جامع انجام شده است. برای نمونه در عسلویه ۹۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردیم و باید بیمارستان فوق مدرن در آن منطقه تأسیس کنیم، همچنین در مسجد سلیمان با اعتباری ۲۸۰ میلیارد تومانی یک بیمارستان تاسیس خواهد شد. در زمان شیوع کرونا نیز مرکز واکسیناسیون مدرنی در شرکت ملی نفت ایران احداث شد و در کشور نقش خوبی ایفا کرد.

وی ادامه داد: ایران از نظر ذخایر نفت و گاز رتبه نخست را دارد و ذخایر ایران معادل ۳۴۰ میلیارد بشکه نفت خام برآورد می‌شود اما روزانه معادل ۷ میلیون بشکه نفت خام در کشور مصرف می‌کنیم که مغایر تولید ثروت است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه باید سطح شرکت ملی نفت ایران را به سطوح بین‌المللی برسانیم، گفت: همچنان نیازمند کمک سازمان پدافند غیرعامل هستیم، چرا که پدافند غیرعامل به فرهنگ بدل شده است و برای اجرای همه طرح‌ها باید از سازمان پدافند غیرعامل مجوز بگیریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محمد سه شنبه , ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸

کشور با این اوضاع سقوطش حتمی است شک نکنیم داده ها آمارها بازار بورس اقتصاد ووووضعیت روز وآتش وخشم جمع شده زیر خاکستر بیسوادی کارشناسان ودولت ونظام همه بیانگرندتا دیر نشده باید فکر اساسی کردوشاه رگ حیاتی کشور را نجات داد راهش هم فقط وفقط سرمایه گذاری حداقل صدها میلیارد دلار رفع تحریم خارجی هاست