کد خبر : 1917
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1402 - 17:29

از سال ۱۴۰۴ هر سال یک فاز پارس جنوبی از مدار خارج می شود

از سال ۱۴۰۴ هر سال یک فاز پارس جنوبی از مدار خارج می شود
یک کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه پارس جنوبی در سالهای اخیر به دلیل سهل انگاری ها و کاهش فشارافزایی ها دچار کاهش ظرفیت تولید شده است، در خصوص از دست رفتن یک فاز این پالایشگاه از دو سال آینده هشدار داد.

به گزارش انرژی پرس و به نقل از انتخاب، نصرالله زارع کارشناس انرژی درباره بخش نفت برنامه هفتم توسعه گفت: پیش بینی می شود که از دو سال دیگر یک فاز پارس جنوبی از دست برود از طرفی چنانچه اگر از امروز شروع به فشار افزایی کنیم با وجود اینکه تحریم هم نباشیم، چهار سال دیگر نتیجه آن را خواهیم دید.

وی در خصوص ظرفیت تولید این پالایشگاه هشدار داد: طبق گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، پارس جنوبی ۱۵ درصد کاهش تولید دارد که در صورت خطی حساب کردن طی چهار سال ۶۰ درصد از ظرفیت خود را از دست خواهد داد و می توان گفت که از سال ۱۴۰۴ هر سال، یک فاز پارس جنوبی از مدار خارج می شود و این به معنای بحران خواهد بود.

زارعی ادامه داد: پارس جنوبی نیز گرفتار یک سهل انگاری یا فراموش کاری در این چندین سال شده، زیرا زمانی که یک پروژه طراحی می‌شود یک سری مبانی برای طراحی دارد در پارس جنوبی نیز از اولین فاز مشخص شد که فاز‌ها از چه تاریخی به افت فشار و تولید می‌رسند.

این کارشناس در ادامه گفت: فشار افزایی پارس جنوبی باید از سال ۹۵، ۹۶ استارت می‌خورد که در زمان حال بتوانیم شاهد نتیجه فشار افزایی‌ها باشیم، اما چندین سال است که تصمیمی پیرامون این وضعیت اتخاذ نشده و افت فشار نیز در برخی از فاز‌ها نظیر فاز ۱۲ قابل لمس است.

وی به سخنان رییس جمهور در خصوص برنامه‌های توسعه اشاره کرد و گفت: ایشان گفته بودند که “باتوجه به اینکه کمتر از  ۳۰ درصد برنامه‌ها تحقق یافته است، در نظر داریم برنامه هفتم را با رفع موانع قبلی به واقعیت نزدیک‌تر کنیم”. اما این در حالی است که اهداف برنامه توسعه پنجم و ششم در صنعت نفت نرسیدیم.

بیشتر بخوانید:  ناگفته‌هایی درباره وزارت ۴۰ روزه محمد جواد تندگویان در نفت

زارعی افزود: در برنامه پنج ساله ششم؛ نه به تولید یک میلیارد ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز رسیدیم نه به تولید ۴.۷ میلیون بشکه نفت خام در روز چنانچه به نظر می‌آید در حال حاضر حداکثر تولید روزانه برای شرکت ملی نفت ۳.۶ میلیون بشکه نفت در روز باشد.

وی به پروژه نفتی غرب کارون اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم نیز قرار است به ۴.۴۵۰ میلیون بشکه در روز برسیم و می‌خواهیم ۱ میلیون بشکه ظرفیت را افزایش دهیم. در حالی که از سال ۸۷ که مگا پروژه غرب کارون را شروع کردیم و در سال ۹۷ به سرانجام رسید، تاکنون در بخش نفت، پروژه بزرگی نه تعریف کردیم و نه کلنگی زده‌ایم.

زارعی همچنین گفت: در بخش گاز نیز از سال ۸۹ که قرارداد‌های موسوم به ۳۵ ماهه را امضا کردیم، هیچ پروژه تاثیر گذاری نه برای تولید و نه برای نگهداشت نداشتیم. با این حال بنا داریم ظرفیت تولید نفت و گاز را به ترتیب ۱ میلیون بشکه و ۳۰۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش دهیم که با توجه به راهبرد‌های برنامه هفتم می‌توان گفت این راهبرد‌ها تکراری و شکست خورده است.

وی در پایان اظهار کرد: در شرایط تحریم پروژه‌های خوب ما در طی مدت ۸ سال تمام شده ولی مشخص نیست در این شرایط دست اندرکاران برنامه هفتم چگونه یک میلیون بشکه نفت و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز را ظرف ۴.۵ سال می‌خواهند به اجرا بگذراند.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.