کد خبر : 9153
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 بهمن 1402 - 9:26

۲۰۲۴ گرم‌ترین سال زمین

۲۰۲۴ گرم‌ترین سال زمین
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان این که انتظار است سال 2024 که در اوایل آن قرار داریم، جزو گرم‌ترین سال‌های کره زمین محسوب شود،گفت: با تغییر سبک زندگی و سازگاری و انعطاف‌پذیری در برابر شرایط کم‌آبی مانند تغییر کشت محصولات کشاورزی پرآب‌بر به کم آب‌بر و تغییر نوع صنعت (از صنایع پرآب‌بر به کم آب‎بر) به عنوان تکنیک‌های غیرسازه‌ای می‌توان در مواجهه به این شرایط قرار گرفت.

به گزارش انرژی پرس، “محمدرضا کاویان‌پور”، با بیان اینکه پدیده تغییرات دمای هوای زمین از زمان انقلاب صنعتی آغاز شده است، گفت: به هر میزان که غلظت گازهای گلخانه‌ای بیشتر شود، بازتاب انباشت گرما نیز تشدید خواهد شد. بخشی از این گرما در سطح کره زمین و بخش قابل توجه‌تری نیز در دریا جذب می‌شود.
وی با بیان اینکه تخلیه گرمایشی که توسط دریاها جذب شده است بسیار سنگین و دشوار است، افزود: این امر نیاز به گذشت زمان طولانی‌تری دارد به طوری که ممکن است به ۱۰۰۰ سال هم برسد.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور تاکید کرد: در چنین شرایطی با پدیده‌ای روبرو هستیم که حتی اگر اقداماتی در راستای جلوگیری از پیشروی این روند را صورت دهیم، تبعات آن برای ده‌ها و صدها سال آینده برقرار خواهد بود.
کاویان‌پور یادآور شد: این تبعات در سال ۲۰۲۳ با وقوع یک نوسان با عنوان ال‌نینو خود را نمایان کرد به طوری‌که شرایط آب و هوایی کره زمین کلا تغییر کرد و اثر آن در سال‌جاری در ایران و جهان تشدید شد.
وی گفت: بر اساس برآوردهای ۱۰۰ سال گذشته دمای هوا افزایش ۱.۵ درجه‌ای را به صورت پلکانی به ثبت رسانده است که در سال گذشته دمای هوای کشور ۱.۳ درجه افزایش یافت و بیشترین تغییر آن در فصل تابستان رخ داد؛ به عبارت دیگر تغییری که در طول یک قرن تجربه شده بود در یک سال صورت گرفت و تجربه شد.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه رکورد گرم‌ترین سال کره زمین در سال ۲۰۲۳ زده شد، ابراز داشت: سال ۲۰۲۳ با افزایش ۱.۴۸درجه‌ای دمای هوا جزو گرم‌ترین سال‌های کره زمین به ثبت رسید و در چنین شرایطی انتظار است سال ۲۰۲۴ که در اوایل آن قرار داریم، جزو گرم‌ترین سال‌های کره زمین محسوب شود.
کاویان‌پور اظهار کرد: در صورت پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه، انتظار است در افق‌های ۲۰۵۰ و ۲۱۰۰ میلادی شرایط هوایی سخت‌تر شود که می‌تواند منجر به افزایش دمای متوسط چند درجه‌ای دمای هوای کشور شود و با توجه به اینکه روند ال‌نینو ادامه دارد، پیش‌بینی می‌شود تابستان گرم‌تری را در مقایسه با گذشته در سال ۱۴۰۳ تجربه کنیم.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی وقوع سیلاب‎های شدید و کوتاه‌مدت قابل تصور خواهد بود که نمونه‌هایی از این امر در سال‌های گذشته رخ داده است که می‌توان به سیل پایین دست سد کرج، فیروزکوه و امام‌زاده داود (ع) اشاره کرد که همه این سیلاب‎‌های سهمگین در مدت زمان بسیار کوتاهی به وقوع پیوسته است. بنابراین افزایش دما، درصد وقوع سیلاب‌ها را تشدید می‌کند و لازم است تکنیک‌ها و روش‌های خود را برای مقابله با این دست از حوادث به کار ببندیم.
کاویان‌پور بهترین راهکار مقابله و رویارویی با پدیده ال‌نینو را کنترل گازهای گلخانه‌ای دانست و افزود: بر این اساس کشورهای جهان به سمت کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی، تولید و استفاده از خودروهای برقی و به طور کلی تغییر سبک زندگی حرکت کرده‌اند.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور سازگاری با تغییرات اقلیمی را از دیگر راهکارهای مقابله با این شرایط برشمرد و گفت: چنانچه منابع آبی محدودتر شد، متناسب با آن باید سبک زندگی نیز تغییر یابد.
وی با بیان اینکه در کشور تجربه بسیار خوبی درخصوص سازگاری با کم‌آبی وجود دارد، ابراز داشت: ایران کشوری کم آب است و مردم این سرزمین از هزاران سال پیش با این شرایط با حفر کانال‌های زیرزمینی (قنات‌ها) روبرو بوده‌اند. به عبارت دیگر برای سازگاری با کم‌آبی به آب‌های زیرزمینی روی آوردند که نوعی سبک سازگاری است.
وی در این زمینه خاطرنشان کرد: نکته بعدی در این باره انعطاف‌پذیری در برابر شرایط کم‌آبی است، برای مثال با تغییر کشت و محصولات کشاورزی پرآب‌بر به کم آب‌بر و تغییر نوع صنعت (از صنایع پرآب‌بر) به عنوان تکنیک‌های غیرسازه‌ای می‌توان در مواجهه به این شرایط قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:  جهان چگونه معضل گازهای گلخانه ای را کنترل خواهد کرد؟

منبع: پاون

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دارا دوشنبه , ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۸

با سلام ودرود
بنده به عنوان مخترع پمپ( پی ام جی) تولید انرزی از گرانش زمین
میتوانم بگویم که امکان دسترسی به انرژی پاک وفراوان وارزان به طور طبیعی وجود دارد وتحقق ان میتوانست تا بخش قابل تاملی از گازهای گل خانه ای را کاهش دهد،،ولی افسوس ،ااینگار کسی نمخواهد این موصوع محقق وعیان شود، وهمچنان در خفقان وضعف در مانده ایم،،،مثل این است که صرر میکنند،،خب ما هم مجبور نیستیم درد سر برای خود ودیگران درست کنیم،،،اینده زمین با افزایش گرمایش پر از درد سر خواهد شد خواهی ،نخواهی
با تشکر

عبدالله زیتونی سه شنبه , ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۳:۱۸

سهم دارای اولوییتی که جمهوری اسلامی ایران که درزیرساختارهی جهان دارای بالاترین اولوییتی درسازندگی همه ابعاد اجتماعی که خاص جمهوری اسلامی ایران وازاهداف مهم دولتی ومردمی رادرپیشینه خودداردولذااسباب همیاری وکمک بهچهارچوب دراصل واصول.زمینه سازتکوینی برای آیندگان.ازاین کره خاکی رادربرتابهررادرخودبسبب عدم ایجاد امکان درتاخیرافتاده که ازنارساییهایی که جامع وازقوانین تکمیلی پیروی داشته خودوسایررامحروم ازچنین مهماتی که جامع تناقضات میدانی راپوشش ومرتفع نمودن مهرومییتهابسبب ادنش عمومی دراجرتی عمل و بازخوردهای همرسانی شده ومراتب توجیه انرادرمهدچه دولتی جزجمهوری اسلامی ایران که همه اثارتولیدی انرابطورمکتوپ ومستنددرهمه اشکال انرادراختیاروفن بیان درتمامیدارنده وبرنده بوده وخواهبودبلکه ازفرمان الهی پیام اوروشناخته شده برای همه جهان است.والسلام