کد خبر : 3016
تاریخ انتشار : شنبه 18 شهریور 1402 - 13:10

قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در گفت‌وگو با «انرژی پرس»:

در طرح‌های PDH/PP راه متانول‌سازان را می‎رویم+فیلم

در طرح‌های PDH/PP راه متانول‌سازان را می‎رویم+فیلم
فریبرز کریمایی گفت: اگر ما طرح‌های PDH/PP را گسترش دهیم و حجم زیادی از این محصولات را تولید کنیم تا چند سال دیگر روی اول خط تولید محصول نیمه‌خام هستیم.

به گزارش انرژی پرس، این روزها مدیران صنعت پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش و افزایش سودآوری به طرح‌های PDH/PP روی آورده‌اند، نگرانی‌های بسیاری از تکرار ماجرای توسعه متانول در ایران در این طرح‌ها هستند. فریبرز کریمایی، قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در گفت‌وگو با «انرژی پرس» در خصوص طرح‌های PDH/PP گفت: ما در دهه‌ی هشتاد، شاهد این بودیم که مجوزهای زیادی در بحث متانول داده شد و هم‌اکنون با ظرفیت ۱۴ میلیون متانول مواجه هستیم؛ البته زمانی که این استراتژی حاکم شد برداشت این بود که استراتژی توسعه‌ی ما در صنعت پتروشیمی، گازمحور است؛ به این دلیل که قرار بود با توسعه‌ی سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی، حجم قابل توجهی گاز برداشت شود به طوری که پیش‌بینی می‌شد در این زمان به حجم قابل توجهی از گاز برسیم.

او ادامه داد: در آن زمان یکی از راه‌هایی که برای مسیر جایگزین صادرات گاز پیش‌بینی می‌شد متانول بود. در زمان خودش و با توجه به پیش‌بینی‌هایی که در خصوص برداشت از پارس جنوبی می‌شد بحث متانول و استراتژی متانول شکل گرفت اما با بحث‌های تحریم و خروج شرکت‌های بزرگ از کشور و ضعف در سرمایه‌گذاری، این اتفاق نیفتاد و ما هم‌اکنون با مشکلی به نام تولید بالای متانول مواجه‌ایم که در آن زمان قابل پیش‌بینی نبود.

قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه متانول در آن زمان توجیه داشت و اتفاقاتی افتاد که به این اهداف نرسیدیم اظهار کرد: در PDH/PP باید دقت نظر بیشتری  داشته باشیم، اما متأسفانه می‌بینیم که هنوز مجوزهای PDH/PP صادر می‌شود و ممکن است چند سال دیگر با حجم قابل توجهی از این محصولات مواجه شویم.

بیشتر بخوانید:  امضا نخستین قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در هلدینگ غدیر

کریمایی در اشاره به یک استراژی غلط بیان کرد: به نظر می‌رسد این کار اشتباهی است که با موضوع خام و نیمه‌خامی که هم‌اکنون در بودجه‌ها مطرح است، استراتژی توسعه را در صنعت پتروشیمی تغییر دهیم. اگر ما طرح‌های PDH/PP را گسترش دهیم و حجم زیادی از این محصولات را تولید کنیم تا چند سال دیگر روی اول خط تولید محصول نیمه‌خام هستیم.

او اضافه کرد: وزارت نفت باید روی این موضوع برنامه‌ریزی کند. البته در برنامه‌ی هفتم پیش‌بینی شده که روی برخی طرح‌ها باید تجدید نظر شود و مجوزهایشان بازنگری شود.

قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در پایان به بحث گریدها اشاره کرد و گفت: در بحث گرید‌ها و توسعه‌ی گریدها باید به دو مورد توجه کنیم، یکی اینکه باید نیاز بازار روی این گریدها شکل بگیرد که وظیفه‌ی صنایع پایین دستی است تا تقاضای جدید روی گریدهای جدید را ایجاد کنند و صنایع بالادست آن گریدها را تولید کند. دوم اینکه مسئول توسعه این صنعت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که باید روی این‌ها برنامه‌ریزی کند.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.