کد خبر : 2904
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 شهریور 1402 - 13:39

رئیس کل دادگستری بوشهر به موضوع حیف و میل گاز‌های استحصالی سکوی نفت فروزان ورود کرد

رئیس کل دادگستری بوشهر به موضوع حیف و میل گاز‌های استحصالی سکوی نفت فروزان ورود کرد
رئیس کل دادگستری استان بوشهر به موضوع سوختن و حیف و میل کردن گاز‌های استحصالی از سکوی نفت فروزان باحجم بالغ بر ۲۲۰ میلیون فوت مکعب ورود کرد.

به گزارش انرژی پرس، مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر در خصوص سوزاندن و حیف و میل کردن گاز‌های استحصالی از سکوی نفت فروزان با خطاب به وزیر نفت گفت: ۵۷‌سال از سوزاندن گاز‌های استحصالی از نفت سکوی فروزان در مشعل می‌گذرد و با توجه به‌حجم زیاد این گاز بالغ بر ۲۲۰ میلیون فوت مکعب در روز است.
وی افزود: مقدار زیادی از گاز‌های گلخانه‌ای حاصل از سوختن این گاز‌ها در این مدت به جو زمین وارد شده که علاوه بر آلایندگی هوا، تبعات زیست محیطی بزرگی را در برداشته و خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر عنوان کرد: ارزش اقتصادی این حجم گاز سوخته بیش از ۷۷ هزار میلیارد تومان معادل ۷۷ همت است که آن هم باعث تضییع حقوق بیت المال شده است؛ این در حالی است که عربستان سعودی با سرمایه گذاری در این بخش روزانه بیش از ۱۰ برابر ایران، از این میدان مشترک، نفت برداشت می‌کند.
مهرانگیز گفت: طی بازدید از شرکت پتروشیمی خارگ و با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد تنها شرکت توانا در منطقه که توانایی جلوگیری از این حیف و میل شدن سرمایه ملی را دارد، این شرکت است که به‌منظور تکمیل طرح متانول ۲ خود و متعاقباً توسعه زنجیره ارزش، به‌خوراک کافی نیاز داشته و علاقه‌مند است تا در این امر خداپسندانه همت گمارد.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در ادامه گفت: بر اساس اظهارات مسئولان این شرکت تاکنون با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو بخش‌هایی از این طرح، از جمله خرید دانش فنی، کمپرسور‌های فرآیندی، آب شیرین کن، نیروگاه برق ۷۲ مگاواتی، اسکله بارگیری با ظرفیت ۴۴ هزار تن، احداث بزرگترین مخازن ذخیره سازی متانول با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن را انجام داده و آماده بهره برداری از طرح‌های مذکور است.
وی تصریح کرد: این شرکت در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ به منظور تأمین کسری خوراک کارخانه خود، موفق شده تا با همکاری شرکت نفت فلات قاره بخشی از گاز در حال سوختن سکوی فروزان را با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۷ میلیون دلار با نصب دو عدد پل و تکمیل خط لوله ۲۴ اینچ به جزیره خارگ انتقال دهد و در حال حاضر روزانه بین ۵۰ الی ۶۰ میلیون فوت مکعب از ۲۲۰ میلیون فوت مکعب گاز فلر را استفاده می‌کند.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در ادامه گفت: به‌منظور اجرای مصوبات دور دوم سفر با برکت رییس جمهور به استان زرخیز بوشهر وزارت نفت نسبت به واگذاری الباقی گاز سکوی فروزان به شرکت پتروشیمی خارگ اقدامات لازم را انجام تا این شرکت با برنامه ریزی نسبت به سرمایه گذاری و سایر اقدامات لازم به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن سرمایه ملی، همچنین ایجاد اشتغال و کارآفرینی در منطقه بتواند بیش از پیش در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خود گام‌های مؤثرتری بردارد.
مهر انگیز در پایان گفت: تنها از گاز تولیدی که در حال حاضر و سالهاست فلر می‌شود ثانیه‌ای بیش از ۷ برابر یارانه می‌سوزد و هدر می‌رود.

بیشتر بخوانید:  دردسرهای سیاست‌های انرژی سبز برای کشورهای در حال توسعه

منبع: نفت ما

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.