کد خبر : 28161
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 بهمن 1403 - 11:39

چرا کاهش گازهای مشعل در بیدبلند به کندی پیش می‌رود؟ +فیلم

چرا کاهش گازهای مشعل در بیدبلند به کندی پیش می‌رود؟ +فیلم
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در خصوص پروژه گازهای مشعل به محدودیت‌های شدید بین‌المللی و بحث‌های مالی اشاره کرد و گفت: قرار بود بود ۷۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای موضوع گازهای مشعل به بید بلند فاینانس بدهد اما نشد. تاکنون ۷۱ درصد از کل پروژه پیشرفت فیزیکی داشته و همین امسال نیز حدود ۴۰۰ میلیون از این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.
به گزارش اختصاصی «انرژی پرس»، محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در گفت‌وگو با «انرژی پرس» به تشریح جزئیات پروژه‌های کاهش گازهای مشعل در این شرکت پرداخت.

 

او در این باره گفت: این پروژه از ابتدا به صورت یک طرح خام به ما واگذار شد. ما مجبور بودیم تمامی مراحل مطالعات پایه، طراحی و مهندسی را خودمان انجام دهیم. به عبارت دیگر، این یک بسته آماده و آماده اجرا نبود. علاوه بر این، شرکت ما همزمان نقش سرمایه‌گذار و مجری پروژه را بر عهده داشت.

امین نژاد ادامه داد: اگر به شرکت‌های بزرگ دیگر از جمله توتال نگاه کنید متوجه می‌شوید که فاز مطالعاتی آنها ۳ سال و فاز اجرایی نیز ۴ سال طول کشیده، یعنی در مجموع ۷ سال، ما نیز در پروژه مشعل‌ها همین مسیر را پیش رفته‌ایم.

او به محدودیت‌های شدید بین‌المللی و بحث‌های مالی اشاره کرد و گفت: قرار بود بود ۷۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای موضوع گازهای مشعل به بید بلند فاینانس بدهد اما نشد. تاکنون ۷۱ درصد از کل پروژه پیشرفت فیزیکی داشته و همین امسال نیز حدود ۴۰۰ میلیون از این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اشاره به اهمیت کاهش واقعی گازهای مشعل گفت: صرف شمارش فلرها گمراه کننده است. مهم کاهش حجم گاز سوزانده شده است. به عنوان مثال، ممکن است ۱۰ فلر کوچک و یک فلر بزرگ داشته باشیم که فلر بزرگ به تنهایی حجم گاز سوزانده شده بیشتری نسبت به ۱۰ فلر کوچک داشته باشد. بنابراین، تمرکز ما بر کاهش حجم گاز سوزانده شده است.

او افزود: علی‌رغم محدودیت‌های مالی و بین‌المللی، پروژه کاهش گازهای مشعل پیشرفت قابل توجهی داشته است. با وجود عدم دریافت کامل تسهیلات مالی از صندوق توسعه ملی، موفق شده‌ایم پروژه را حدود ۷۱ درصد پیش ببریم بنابراین پروژه کاهش گازهای مشعل در بیدبلند با توجه به شرایط موجود، پیشرفت قابل قبولی داشته است. همچنین، پروژه‌های تکمیلی زنجیره ارزش مانند PDH/PP نیز با ۱۱ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا هستند.

امین نژاد به نقش پالایشگاه بیدبلند در تامین گاز کشور اشاره و عنوان کرد: بیدبلند حدود ۷ درصد از گاز شبکه را تامین می‌کند. همچنین، با اجرای پروژه‌های کاهش گازهای مشعل، به کاهش آلودگی هوا و بهبود محیط زیست کمک شایانی خواهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.