کد خبر : 2733
تاریخ انتشار : شنبه 11 شهریور 1402 - 17:08

الاکلنگ سواری بورس؛

علت رشد بی‌رمق شاخص کل چه بود؟

علت رشد بی‌رمق شاخص کل چه بود؟
شاخص کل بورس پس از یک روز پرنوسان، رشد 0.05 درصدی را تجربه کرد. با این حال اهالی بازار معتقدند که عوامل سیاسی سبب تضعیف روند صعودی شاخص شده‌اند.

به گزارش انرژی پرس، بورس تهران در حالی به معاملات خود در روز یازدهم شهریور ماه پایان داد که نماگر اصلی بازار امروز نوسانات متعددی را تجربه کرد. شاخص کل بورس، معاملات نخستین روز هفته را با صعودی پرقدرت آغاز کرد و در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه به سطح دو میلیون و ۱۱۰ هزار واحدی رسید. با این حال افزایش فشار عرضه سبب شد که شاخص در یک روند نزولی قرار بگیرد و در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه، منفی شده و پس از آن به دو میلیون و ۱۰۳ هزار واحد کاهش یابد. با این وجود تابلوی سرخ معاملات امروز پایدار نبود و در یک ساعت پایانی بازار، بورس دیگر صعودی شد.

به این ترتیب شاخص کل بورس در پایان معاملات با رشدی ۰.۰۵ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته همراه شد و به دو میلیون و ۱۰۵ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز رشد کرد و ۰.۱۷ درصد به ارتفاع خود افزود. به علاوه در بازار امروز، ارزش معاملات خرد با کاهش نسبی همراه شد و رقم چهار هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان را به ثبت رساند. اشخاص حقیقی نیز ۵۱۷ میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

بازار سهام در حالی در هفته گذشته یک صعود تمام‌عیار را تجربه کرد که برخی از اهالی بازار معتقد بودند که این رشد دستوری و به دلیل هم‌زمانی با هفته دولت بوده است. اگر این استدلال را قبول کنیم، می‌توان گفت که حالا دولت زیر پای بورس را خالی کرده و وضعیت نوسانی بورس امروز نیز ناشی از همین اتفاق بوده است.

از طرف دیگر، برخی از بورسی‌ها نگاه بدبینانه‌تری به موضوع دارند و معتقدند همانطور که بورس در هفته گذشته، سیگنال مثبت منتفی شدن افزایش نرخ خوراک را پیش‌خور کرد، امروز نیز یک خبر بد را پیش‌خور کرده و باید در روزهای آتی، منتظر مخابره شدن سیگنال‌های منفی به بازار باشیم.

 

 

رشد قیمت «شپدیس» با مداخله بازارگردان

بررسی بازار امروز نمادهای پتروشیمی حاکی از معاملات متعادل در این صنعت است. بر این اساس، در بازار امروز ۱۴ نماد پتروشیمی مثبت خوردند، ۱۳ نماد افت قیمت داشتند و سه نماد نیز روی صفر تابلو به معاملات خود پایان دادند.

سه نماد پتروشیمی گلستان (شستان) با ۲.۸۸ درصد، پتروشیمی آبادان (شپترو) با ۲.۸۶ درصد و پتروشیمی اصفهان (شصفها) با ۱.۹۲ درصد، بیشترین رشد قیمت را شاهد بودند و در طرف دیگر سهام سه شرکت پتروشیمی ارومیه (شاروم)، غدیر (شغدیر) و کازرون (کازرو) با افت به ترتیب ۴.۵۱ درصد، ۳.۱۴ درصد و ۱.۸۵ درصدی شاهد بیشترین کاهش قیمت بودند.

بیشترین خروج پول حقیقی در بازار امروز پتروشیمی‌ها مربوط به نماد پتروشیمی پردیس بود؛ سهامداران حقیقی در حالی از نماد شپدیس ۱۴.۵ میلیارد تومان پول خارج کردند که با بررسی چارت معاملات امروز این نماد، به نظر می‌رسد که دلیل اصلی این اتفاق، خرید سهام این شرکت توسط حقوقی‌های آن به منظور جلوگیری از افت قیمت نماد بوده است.

بیشتر بخوانید:  جزئیات عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا و بورس انرژی

گفتنی است که نماد پتروشیمی فارابی که اواخر هفته گذشته به دلیل انتشار اطلاعات با اهمیت گروه «الف» با دستور ناظر بازار بسته شد، امروز نیز به غیبت خود در معاملات ادامه داد.

تداوم صعود نمادهای پالایشی

تابلوی معاملات نمادهای پالایشی حاکی از آن است که بخش عمده نمادهای این گروه در بازار امروز صعودی بودند؛ به طوری که هشت نماد شاهد رشد قیمت بودند و پنج نماد منفی خوردند. به این ترتیب شاخص گروه فرآورده‌های نفتی پس از معاملاتی به ارزش ۲۷۸ میلیارد تومان با رشدی ۰.۷۶ درصدی همراه شد. اشخاص حقیقی اما ۵۴ میلیارد تومان از این گروه خارج کردند.

در میان نمادهای صعودی، سهام شرکت‌های پالایش نقت تبریز (شبریز) با ۳.۲۲ درصد، نفت سپاهان (شسپا) با ۱.۸۴ درصد و پالایش نفت سپاهان (شپنا) با ۱.۸۴ درصد شاهد بیشترین بازدهی مثبت بودند. در طرف دیگر بازار اما سهام سرمایه‌گذاری صنعت نفت با ۰.۸۹ درصد، نفت پاسارگاد با ۰.۶۹ درصد و نفت ایرانول با ۰.۳ درصد بیشترین افت قیمت را متحمل شدند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند با وجود اینکه شپنا یکی از قدرتمندترین صعودها در میان هم‌گروهی‌های خود را تجربه کرد، سهامداران حقیقی این نماد حدود ۱۹ میلیارد تومان از پول خود را از آن خارج کردند. بخشی از این خروج پول نیز مربوط به خرید ۱۳ میلیون و ۳۲۴ هزار برگه سهم توسط سبدگردان شپنا بود. همچنین سهام پالایش نفت بندعباس (شبندر) نیز شاهد خروج پول شدید حقیقی‌ها به مبلغ ۱۷.۱ میلیارد تومان بود.

«پترول» به مجمع می‌رود

تعادل کلی بازار امروز، در صنعت محصولات شیمیایی نیز نمود داشت؛ طوری که شاخص این گروه رشد اندک ۰.۱۶ درصدی را ثبت کرد. همچنین ارزش معاملات گروه شیمیایی به ۴۷۶ میلیارد تومان رسید و خالص خروج پول حقیقی از این صنعت نیز معادل ۹۳ میلیارد تومان رقم خورد.

در بازار امروز ۲۹ نماد شیمیایی صعودی بودند و ۳۰ نماد با افت قیمت به استقبال معاملات فردا رفتند. در این میان، بیشترین بازدهی مثبت به سهام صنایع ‌شیمیایی‌ سینا با نماد شسینا رسید که رشد قیمتی ۶.۱۴ درصدی را ثبت کرد؛ نماد ملی شیمی کشاورز (شملی) با ۳.۷۳ درصد و  سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی‌ (وپترو) با ۲.۶۷ درصد نیز در رده بعد قرار گرفتند.

از سوی دیگر، توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) با ۵.۱۸ درصد، لعابیران (شلعاب) با ۴.۱۳ درصد و پلی اکریل ایران (شپلی) با ۲.۶۵ درصد نیز شاهد بیشترین کاهش قیمت پایانی بودند.

یکی از نکات بازار امروز پالایشی‌ها، اعلام توقف معاملات سهام گروه‌ سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس با نماد پترول از روز آینده و به دلیل برگزاری مجمع عادی سالیانه بود. به علاوه، پترول در بازار امروز شیمیایی‌ها شاهد بیشترین خروج پول حقیقی به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان بود و بازارگردان این نماد بیش از ۳۶۵ هزار برگه سهم پترول خریداری کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.