انرژی خورشیدی ناکام ماند؛ چرا سوختهای فسیلی هنوز غالباند؟

به گزارش انرژی پرس و به نقل از اویل پرایس، گزارش آماری انرژی جهان در سال ۲۰۲۵ معیار جدیدی به نام «تأمین کل انرژی» (TES) معرفی کرد. این معیار دقیقتر جایگزین روش قدیمی «مصرف انرژی اولیه» شده است.
جهان در سال ۲۰۲۴ شاهد بالاترین سطح تقاضای انرژی بود. مصرف همه منابع اصلی انرژی، از سوختهای فسیلی گرفته تا انرژیهای تجدیدپذیر، به رکوردی بیسابقه رسید.
با وجود پیشرفت سریع انرژیهای تجدیدپذیر، انتشار دیاکسید کربن در جهان افزایش یافت. این نشان میدهد که انرژی پاک فعلاً فقط به منابع سنتی اضافه شده و جایگزین آنها نشده است.
مؤسسه انرژی (EI) هفته گذشته گزارش آماری انرژی جهان ۲۰۲۵ را منتشر کرد. این گزارش پیشتر بیش از ۷۰ سال توسط شرکت بیپی منتشر میشد.
این گزارش دادههای جامعی درباره تولید و مصرف جهانی نفت، گاز، زغالسنگ، انتشار دیاکسید کربن و آمار انرژیهای تجدیدپذیر ارائه میکند.
تأمین کل انرژی
نسخه ۲۰۲۵ گزارش، روش محاسبه تأمین انرژی جهانی را متحول کرده است. سالها، صنعت از «مصرف انرژی اولیه» بهعنوان معیار اصلی استفاده میکرد. انرژی خورشیدی ۵۷ درصد از ظرفیتهای جدید را به خود اختصاص داد. ظرفیت خورشیدی جهان در دو سال گذشته تقریباً دو برابر شده است.
اما داستان پیچیدهتر است. مصرف سوختهای فسیلی هم کمی افزایش یافت. این نشان میدهد که با وجود رشد سریع انرژی پاک، افزایش تقاضا باعث شده این منابع جایگزین سوختهای سنتی نشوند.
انتشار دیاکسید کربن در سال ۲۰۲۴ یک درصد دیگر بالا رفت و برای چهارمین سال پیاپی رکوردی جدید ثبت کرد. این یادآوری تلخی است که جهان با وجود پیشرفتهای چشمگیر در انرژیهای تجدیدپذیر، هنوز نتوانسته رشد اقتصادی را از افزایش انتشار گازهای گلخانهای جدا کند.
برچسب ها :انرژی های تجدیدپذیر ، تامین انرژی ، تقاضای انرژی ، سوختهای فسیلی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰