کد خبر : 27984
تاریخ انتشار : شنبه 29 دی 1403 - 9:27

آذرماه ۱۴۰۳؛ تولید اوره به نصف رسید!

چالش گاز در پتروشیمی‌ها؛درآمد اوره‌سازان از انبار تامین شد +اینفوگرافیک

چالش گاز در پتروشیمی‌ها؛درآمد اوره‌سازان از انبار تامین شد +اینفوگرافیک
قطعی گاز ناشی از کمبود گاز در آذرماه ۱۴۰۳، پتروشیمی‌های اوره‌ساز را به خاموشی کشاند و تولید این صنعت را با افت ۴۵درصدی همراه کرد. در حالی که درآمدزایی برخی پتروشیمی‌های صنعت اوره به لطف فروش ذخایر انبارها رشد داشت، توقف تولید آذرماه همچنان چالشی جدی برای این صنعت به حساب می‌آید و افت درآمدزایی و سودسازی آن محتمل است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، در آذرماه امسال، کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی منجر به محدودیت‌هایی در تامین گاز صنایع کشور شد. در نتیجه، صنعت پتروشیمی به ویژه پتروشیمی‌های تولیدکننده اوره با چالش‌های جدی مواجه شدند.

به طوری که پتروشیمی خراسان از ۱۶ آذر به دلیل برودت هوا و افت فشار گاز، واحد تولید کریستال ملامین و در ادامه واحدهای آمونیاک و اوره را به طور کامل از مدار تولید خارج کرد.

همچنین پتروشیمی شیراز، به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوره در کشور در نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که به دلیل ابلاغ محدودیت در مصرف گاز از سوی شرکت گاز استان فارس، تولید در تمامی واحدهای تولیدی این شرکت متوقف و از مدار خارج شده است.

پردیس و کرمانشاه نیز دیگر پتروشیمی‌های صنعت اوره بودند که در اطلاعیه‌ای توقف واحدهای تولیدی خود را در آذرماه به دلیل برودت هوا اعلام کردند. این روند تولید کل صنعت «آمونیاک و اوره» را با کاهش حدود ۴۵ درصدی همراه کرد و از ۹۶۰ هزار تن در آذر ۱۴۰۲ به ۵۳۱ هزار تن در آذر ۱۴۰۳ رساند.

کارشناسان صنعت پتروشیمی معتقدند که این قبیل توقف تولید می‌تواند تاثیرات منفی شدیدی بر ارزآوری و پیشرفت صنعت اوره و از همه مهم‌تر بر زنجیره تامین کودهای شیمیایی و در نهایت بخش کشاورزی کشور داشته باشد.

گفتنی‌ست کارشناسان بر لزوم برنامه‌ریزی مناسب برای تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و مدیریت بهینه مصرف گاز در فصول سرد سال تاکید دارند تا از بروز چنین مشکلاتی در آینده جلوگیری شود.

وضعیت صنعت اوره در آذر‌ماه

گزارش عملکرد ماهانه پتروشیمی‌های پردیس، شیراز، خراسان و کرمانشاه که «آمونیاک و اوره» تولید می‌کنند منتشر و تکلیف درآمدزایی این صنعت در آذر‌ماه مشخص شد.

نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد، بر خلاف تولید، درآمدزایی این صنعت قابل قبول بوده و سه پتروشیمی این گروه رشد درآمد داشتند. این موضوع به دلیل فروش اوره از انبارهای اوره‌سان بوده است.

گفتنی‌ست چهار پتروشیمی تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال موفق به کسب درآمد هفت هزار و ۱۸۰ میلیارد تومانی شدند. مقایسه این عدد با مجموع درآمد صنعت در ماه گذشته یعنی آبان خبر از کاهش ۱۰ درصدی این رقم می‌دهد.

البته باید گفت مجموع درآمد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است. انرژی پرس در این گزارش گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های فعال در زمینه تولید «آمونیاک و اوره» را بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید:  پتروشیمی‌های شیراز و قائد بصیر بیشترین افت گروه خود را ثبت کردند

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در آذر‌ماه ۱۴۰۳

بررسی و مقایسه گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال نشان می‌دهد، پتروشیمی کرمانشاه در این ماه بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمد داشته است. چرا که درآمد این پتروشیمی از ۶۲۰ میلیارد تومان در آذر‌ماه سال گذشته با رشد حدود ۶۹ درصدی به هزار و ۴۷ میلیارد تومان در آذر‌ماه امسال رسیده است.

پتروشیمی خراسان نیز توانست درآمد آذر‌ماه خود را حدود ۵۸ درصد افزایش دهد و این رقم را از ۶۲۴ میلیارد تومان در آذر‌ سال گذشته به ۹۸۷ میلیارد تومان در این ماه برساند. گفتنی‌ست این عدد نسبت به ماه گذشته ۳۵ درصد رشد کرده است.

همچنین پردیس نیز به عنوان بزرگترین اوره‌ساز بورس، درآمد آذر خود را حدود ۱۸ درصد بالا برد و به سه هزار و ۱۷۴ میلیارد تومان رساند.

در طرف مقابل اما پتروشیمی شیراز برخلاف گذشته در این ماه کاهش درآمدزایی داشته؛ به طوری که درآمد این پتروشیمی در آذر حدود ۱.۲ درصد پایین آمد و به هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان رسید. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته ۲۹ درصد کاهش داشته است.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در آذر‌ماه ۱۴۰۳

در سمت تولید اما روند اوره‌سازان متفاوت بود و تمامی پتروشیمی‌های گروه «اوره و آمونیاک» با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. برودت هوا و افت فشار گاز، پتروشیمی‌های این صنعت را در آذرماه وادار به خاموشی تولید کرد.

این روند تولید کل صنعت آمونیاک و اوره را با کاهش حدود ۴۵ درصدی همراه کرد و به ۵۳۱ هزار تن رساند. در این میان افت تولید پتروشیمی کرمانشاه از سایر اوره‌سازان وخیم‌تر بود.

به طوری که مقدار تولید این شرکت از ۹۶ هزار تن در آذر سال ۱۴۰۲ با سقوط بیش از ۷۴ درصدی به ۲۴ هزار تن در آذر امسال رسیده است. همچنین پتروشیمی شیراز نیز در این ماه کاهش ۵۹ درصدی تولید را تجربه کرده است.

دو پتروشیمی خراسان و پردیس نیز در آذر امسال افت به ترتیب ۴۶ و ۲۸ درصدی تولید را نسبت به آذرماه سال ۱۴۰۲ تجربه کردند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.