وزیر نفت کویت: برای بهره برداری از میدان آرش منتظر ایران نمیمانیم
به گزارش انرژی پرس به نقل از خلیج آنلاین: البراک امروز پنجشنبه در بیانیه ای به اسکای نیوز عربی گفت: تولید در میدان دورا بدون انتظار برای تعیین مرز با ایران انجام می شود.
سعد البراک وزیر نفت کویت تایید کرد که کشورش اکتشاف و تولید در میدان نفتی الدره را که ایران مدعی است بخشی از آن را در اختیار دارد، آغاز خواهد کرد.
کشور های کویت و عربستان معتقد هستند که گازهای موجود در میدان نفتی الدره که ایران از ان به نام آرش یاد میکند تنها باید میان ان دو کشور تقسیم شود که ایران به این ماجرا معترض است.
تهران مدعی است که مرزهایش از فلات قاره امتداد دارند و رویکردش به قانون دریاهای آزاد بستگی دارد، در حالی که کویت اصرار دارد که مرزهای تهران باید از مرزهای زمینی اش بر اساس قانون دریاهای بسته محاسبه شود.
واکنش وزارت خارجه ایران به صحبت های وزیر نفت کویت
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش تر در (سهشنبه) ۲۰ تیر ماه نیز در واکنش به مباحث مطرح شده در خصوص میدان نفتی و گازی آرش عنوان کرد: این موضوع به همراه تحدید حدود دریایی، از موضوعات مورد مذاکره ایران و کویت بوده است و آخرین دور مذاکرات حقوقی و فنی در این خصوص در ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ در تهران بین هیأتهای ایرانی و کویتی در سطح مدیران ارشد وزارتخانههای خارجه دو طرف برگزار شد.
اگر ایران سهمی در میدان ارش ندارد کویت هم سهمی ندارد
در واکنش به صحبت های ماه گذشته وزیر انرژی کویت درباره عدم سهم ایران در میدان آرش معاون اسبق امور بینالملل نفت گفت: اگر وزیر کویتی مدعی است که به دلیل نبود خط مرزی ایران حقی ندارد به همین دلیل آنها هم حقی در میدان ندارند، باید خط مرزی تعیین و مشخص شود که ایران هم در میدان مشترک آرش صاحب حق است.
سایه سنگین تحریمها بر میادین مشترک
علی ماجدی،معاون اسبق وزارت نفت در امور بینالملل و بازرگانی نیز در واکنش به این حواشی گفت: زمانی که ما نتوانیم از سرمایه و تکنولوژی روز بهره ببریم اینگونه مباحث از سوی کشورهای خارجی دور از انتظار نیست، اینها نتیجه تحریم است که آثار خود را به این شکل نمایان میکند.
ماجدی بیان کرد: منابع مشترک تجدیدپذیر نیستند اگر دیر اقدام کنیم دیگر زمان بهرهبرداری به پایان میرسد و یا در مراحل دیرتر پرهزینهتر خواهد شد، بنابراین اینگونه مباحث که گاهی از سوی برخی همسایگان در میدان مشترک عنوان میشود در واقع زاییده محدودیتهایی است که ما داریم و آنها براحتی به خود اجازه میدهند که بگویند میدان مشترک نیست و شروع به بهرهبرداری هم میکنند.
علی ماجدی درباره ادعای اخیر مقامات کویت و عربستانی در خصوص میدان مشترک آرش (الدره) اظهار داشت: میدان آرش بین ۳ کشور مشترک است، بر اساس امور نرمافزاری که طبق قواعد بینالملل انجام شد؛ اسناد آن نیز در شرکت ملی نفت ایران موجود است.
میدان گازی آرش در شمال خلیج فارس واقع است. شرکت نفتی ژاپنی «ای، او، سی» این میدان را در سال ۱۹۶۷ میلادی کشف کرد. انتظار میرود این میدان بتواند روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز و ۸۴ هزار بشکه میعانات گازی تولید کند. بر اساس برآوردها حجم گازی که از این میدان قابل استخراج است ۲۲۰ میلیارد مترمکعب است.
طبق مرز آبی مطرح شده از سوی ایران، حدود چهل درصد ساختمان نفتی و گازی موجود میدان آرش در آبهای ایران قرار دارد.
اگرچه کویت از سال ۱۹۷۵ میلادی در حال بهرهبرداری از آن است، اما شرکت ملی نفت ایران نیز به منظور تعیین میزان ذخائر درجا، سالها پیش اقدام به حفر یک حلقه چاه اکتشافی در این منطقه کرده است.
این میدان گازی برای دههها محل مناقشه ایران و کویت و عربستان بوده است.
برچسب ها :اختلافات ایران و کویت ، سعد البراک ، علی ماجدی ، میدان آرش ، میدان ارش و ایران و کویت ، میزان گاز میدان آرش ، وزیر نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰