کد خبر : 33609
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 9:58

کارنامه یکساله روانکارهای بورسی در سال ۱۴۰۳ منتشر شد؛

نفت سپاهان در قعر جدول تولید و فروش صنعت روانکار +اینفوگرافیک

نفت سپاهان در قعر جدول تولید و فروش صنعت روانکار +اینفوگرافیک
رشد چشمگیر درآمد صنعت روانکار در سال ۱۴۰۳ در حالی به ثبت رسید که برخی از شرکت‌های این صنعت حتی با کاهش تولید مواجه شدند. به طوری که تنها دو شرکت توانستند حجم تولید خود را افزایش دهند و سایر روانکارها با کاهش تولید، از قافله درآمدزایی عقب ماندند. روندی که نشان می‌دهد ثبات در تولید همچنان مهم‌ترین عامل درآمدزایی و سودآوری صنعت روانکار است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، در حالی که صنعت روانکار در سال ۱۴۰۳ از منظر درآمدزایی عملکردی قابل قبول داشت، بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد همه شرکت‌های این گروه نتوانستند در زمینه تولید هم‌راستا با درآمد رشد کنند.

رشد تولید تنها در نیمی از شرکت‌ها مشاهده شده و این موضوع زنگ خطری برای پایداری رشد سودآوری آن‌ها در سال‌های آینده است.

در این میان شرکت نفت ایرانول موفق شد با افزایش تولید، جایگاه خود را در صدر رقابت تثبیت کند و سهم خود را در بازار گسترش دهد؛ این در حالی است که دو شرکت باسابقه یعنی نفت بهران و نفت سپاهان با کاهش تولید، از رقبای خود عقب افتادند که در درآمد نیز این روند نمایان شد.

استمرار این روند می‌تواند موقعیت برندهای سنتی را در برابر بازیگران چابک‌تر تضعیف کند. از سوی دیگر، با توجه به سهم بالای صادرات در بازار روانکارها، رشد تولید به‌ویژه در مقیاس بالا، عاملی کلیدی برای حضور موثر در بازارهای خارجی است.

ثبات تولید و حرکت در مسیر رشد، نیازمند سرمایه‌گذاری در فناوری، نوسازی خطوط تولید و اصلاح سیاست‌های فروش است. در غیر این صورت، صنعت روانکار هرچند درآمد بالا گزارش کند، ممکن است در سال‌های آینده با چالش تامین نیاز بازار مواجه شود.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در سال ۱۴۰۳ 

پس از بررسی گزارش‌های مالی روانکارهای بورسی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ مشخص شد که تمامی شرکت‌های این صنعت وضعیت مناسبی را از نظر درآمدزایی داشتند. حال باید دید کدام‌ یک از روانکارهای بورسی در ۱۲ ماهه سال عملکرد بهتری را از نظر تولید و فروش به ثبت رسانده است.

پیش از هرچیزی باید گفت چهار روانکار بورسی در ۱۴۰۳ حدود ۹۷ هزار و ۴۸۳ میلیارد تومان از فروش محصولات درآمد کسب کردند. مقایسه این عدد با درآمد صنعت روانکار در سال ۱۴۰۲ افزایش بیشتر از ۳۶ درصدی این رقم را مخابره می‌کند. چرا که مجموع رقم فروش روانکارهای بورسی در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۱ همت ثبت شده بود.

همچنین بررسی گزارش‌های فعالیت‌ ماهانه چهار روانکار بورسی در ۱۴۰۳ نشان می‌دهد شرکت نفت سپاهان پردرآمدترین روانکار بورسی در ۱۴۰۳ بوده است.

بیشترین افزایش درآمد روانکارهای بورسی در سال ۱۴۰۳

حال باید دید کدام روانکار در سال ۱۴۰۳ عملکرد بهتری را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. بررسی گزارش‌های مالی روانکارهای بورسی، نام شرکت نفت ایرانول (شرانل) را در صدر بیشترین افزایش درآمد حاصل از فروش ۱۴۰۳ قرار می‌دهد.

به طوری که شرکت نفت ایرانول موفق شد درآمد ۱۴۰۳ خود را به ۲۱ هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان برساند. گفتنی است این عدد در مقایسه با سال گذشته حدود ۴۷ درصد افزایش داشته است. چرا که درآمد این شرکت درسال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ هزار و ۸۲۸ میلیارد تومان ثبت شده بود.

بیشتر بخوانید:  پالایشگاه‌های اصفهان و تهران در قعر جدول بازدهی گروه نفتی بورس

رتبه دوم بیشترین افزایش درآمد سال ۱۴۰۳ به شرکت نفت پارس تعلق می‌گیرد. بررسی گزارش‌های این شرکت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از فروش شرکت نفت پارس در ۱۴۰۳ به ۱۶ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است درآمد شرکت نفت پارس در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ هزار و ۳۲ میلیارد تومان ثبت شده بود.

شرکت نفت بهران نیز در سال ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در فروش از خود نشان داده است. به نحوی که این شرکت موفق شد از فروش محصولات خود در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۸ هزار و ۸۰۹ میلیارد تومان درآمد کسب کند. این بدان معناست که درآمد شرکت نفت بهران در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۳۷ درصد افزایش داشته است.

نفت سپاهان، آخرین روانکاری بود که در ۱۴۰۳ توانست «درآمد حاصل از فروش» خود را بر مدار صعودی قرار دهد. بررسی گزارش‌های مالی این شرکت در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، سپاهان موفق به ثبت درآمد ۳۰ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳ شده است.

این بدان معناست که درآمد نفت سپاهان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته بیشتر از ۳۰ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب مشخص می‌شود که درآمد تمامی روانکارهای بورسی در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در سال ۱۴۰۳

در طرف دیگر ماجرا باید دید کدام روانکار در سالی که گذشت موفق شد عملکرد بهتری در بخش تولید از خود به ثبت برساند. نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد نفت ایرانول در این بخش نیز از سایر رقبا پیشی گرفته است.

چرا که مقدار تولید نفت ایرانول در سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۳.۱ درصدی از ۵۷۹ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۲ به ۶۵۴ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

همچنین شرکت نفت پارس نیز دیگر روانکاری بود که در سال ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود بر جای گذاشته است. به طوری که این شرکت موفق شد مقدار تولید خود را از ۳۷۸ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۵.۲ درصدی به ۴۰۷ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۳ برساند.

در مقابل اما نفت بهران و سپاهان در سالی که گذشت با کاهش تولید روبه‌رو شده‌اند؛ به صورتی که حجم تولید این دو شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۰.۳ درصد پایین آمد و در انتهای جدول تولید روانکارهای بورسی قرار گرفتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.