کد خبر : 7955
تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1402 - 11:42

ماجرای اعتراض کارگران پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی

ماجرای اعتراض کارگران پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی
در پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی رانندگانی هستند که با کارِ شبانه‌روزی فقط ۸ میلیون تومان حقوق می‌گیرند. مطالبه‌ی چندین ساله‌ کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی، حل مشکل قرارداد.

به گزارش انرژی پرس، کار رانندگان، بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل و تغییر سیستم اقماری کارکنان اداری پشتیبانی به سیستم دو–دو است که بارها به عدم تحقق آن اعتراض کرده‌اند.‌ علیرضا میرغفاری در مورد دلایل این اعتراضات گفت: عدم تحقق وعده‌ها دلیل اصلیِ این تجمعات است. کارگران مشکلاتِ بسیاری دارند و هر بار قول پیگیری داده می‌شود بی‌آنکه به آن توجهی شود. وی در ابتدا به مشکلاتِ رانندگان غیر مالک اشاره کرد و گفت: ما در مجموعه رانندگانی داریم که با ۳–۴ فرزند ۸ میلیون حقوق می‌گیرند. این رانندگان گاهی کل شبانه روز مشغول کار هستند و بسیار بیشتر از ساعاتِ کارِ موظفی‌ که در قانون کار آمده کار می‌کنند،اما حقوق ثابتِ ناچیزی می‌گیرند و اضافه کار به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. به این رانندگان نوبت کاری هم پرداخت نمی‌شود. در کل از تمام حق و حقوقی که در قانون کار آمده بی‌بهره هستند. میرغفاری با تأکید بر اینکه رانندگان پالایشگاه‌های پارس جنوبی شرایط بسیار بدی دارند،افزود: درخواستی که در مورد این رانندگان داریم این است که مشمول قانون کار شوند و تمام حق و حقوق قانونی آن‌ها به رسمیت شناخته شود.

در این صورت این افراد مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل هم خواهند شد. وی ادامه داد: این رانندگان حتی از پاداشی که به سایر کارگران تعلق می‌گیرد محروم هستند و به شدت در حقِ آن‌ها تبعیض می‌شود. این رانندگان اصلا قراردادی ندارند و از همان ابتدا به آن‌ها گفته‌اند حقوق شما ۷–۸ میلیون تومان است و این حقوق ربطی به میزان کاری که انجام می‌دهند ندارد. میرغفاری در مورد سابقه‌ی کار این افراد گفت:برخی از این رانندگان حتی سابقه‌‎ی کار بالای ۸ سال دارند و با این وجود هنوز مشکلاتشان حل نشده است.

عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران افزود: مشکلات این رانندگان مربوط به امروز و فردا نیست و سال‌ها وجود داشته و ما هم بارها آن را گفته‌ایم و وعده‌های بسیاری شنیده‌ایم اما به هیچ کدام از وعده‌ها عمل نشده است. میرغفاری در ادامه به مسئله‌ی بازنگری طرح  طبقه‌بندی مشاغل اشاره کرد و گفت: قرار بود طرح طبقه‌بندی مشاغل در کمیته‌ی طبقه‌بندی مشاغل  با حضور نمایندگان واقعی کارگران بازنگری شود،اما تا الان این اتفاق نیفتاده و ما هم نمی‌دانیم چه بر سر این طرح آمده است. این فعال کارگری ادامه داد:پیش‌بینی من به عنوان نماینده کارگر این است که می‌خواهند هنگام افزایش حقوق، درصدی را نیز به عنوان اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل افزایش دهند که این دو افزایش،بار روانی مثبتی ایجاد کند و بعد بگویند ما بیش از مصوبه‌ی شورایعالی کار حقوق را افزایش دادیم. در صورتی که اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نوشتنِ طرحی با موافقتِ نمایندگان کارگری، یک خواسته‌ی قانونی است و ربطی به حقوق تعیین شده از سوی شورایعالی کار ندارد. رئیس هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های گاز استان بوشهر همچنین در مورد مسئله‌ی نیروهای اداری پشتیبانی گفت: در مورد این نیروها مسئله تغییر سیستم اقماری به دو–دو یا همان ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت است. خیلی از این نیروها از خانواده‌های خود دور هستند و باید در خوابگاه زندگی کنند و این وضعیت سبب شده آن‌ها نتوانند در کنار خانواده خود باشند. مسئله این است که این نیروها هم در محیطی که ما کار می‌کنیم حضور دارند و ساعات کاری‌شان طولانی است. کسی که ۱۲ ساعت کار می‌کند باید تابع سیستمِ اقماری دو–دو باشد. میرغفاری گفت:پیشتر در مورد حل مشکلات این نیروها وعده داده بودند و حتی گفته بودند در حال پیگیری کارهای جذبِ نیرو هستیم.|حتی ما به دفتر معاون وزیر رفتیم و از ایشان بابت صدور مجوز جذب نیرو تشکر کردیم اما ایشان انکار کردند و ما متوجه شدیم اصلا در جریان نیستند. عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران  ادامه داد:ببینید قولِ تغییر وضعیت این نیروها و پیاده شدنِ سیستمِ دو–دو را رئیسی در سفر به استان بوشهر به ما داد.حتی صدا و سیما هم آن را اطلاع‌رسانی کرد.|قرار بود از فروردین ماه این سیستم اجرا شود،گفتند اردیبهشت ماه و بعد ماه به ماه اجرای آن را عقب انداختند و ۱۰ ماه از سال گذشته اما هنوز به این وعده نیز عمل نکرده‌اند. میرغفاری گفت: متاسفانه نگاهِ تبعیض‌آمیز در مجموعه سبب شده مشکلاتِ برخی از کارگران اصلا دیده نشود. اگر شرایط کار آسیب زننده است و محیط کار آلوده برای همه همین است و همه باید از حقوق یکسانی بهره‌مند باشند. این فعال کارگری به تجمعاتِ اخیرِ کارگران اشاره کرد و گفت:تجمع کارگران کاملا صنفی و برای مطالبات صنفی انجام شده است، اما حتی یکی از مسئولان هم حاضر به حضور در جمع کارگران نشد.

بیشتر بخوانید:  کاهش سوختن گازهای مشعل در پالایشگاه دهم پارس جنوبی

منبع: ایلنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 4 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۳
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مهدی f شنبه , ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۹

متاسفانه دولت ب هیچکدوم از وعده هاش د ر مورد کارگران عمل نکرده

پارس جنوبی اقتدار ملی شنبه , ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۸

با سلام واقعا قشر راننده چقدر مظلوم واقعه شده در یک‌ محیط پالایشگاهی با همه شرایط بدی آب و هوا دوری از خانواده و تمام مشکلات و هیچ یک از آیتم های حقوقی پاداش بهره وری و نفت کارت … شامل این قشر زحمت کش نشه کجای پارس جنوبی حقوق ۸ میلیونی داده می شه غیر از حقوق راننده اونم گاها با تاخیر همه این عزیزان خانواده دارن و چشم به راه و امیدوار انشاالله مشکلات این قشر زحمت کش زودتربه دست مسولین پارس جنوبی بخصوص مدیر عامل محترم آقای مهندس باهوش حل بشه و باقی الصالحاتی برای ایشان .

Spgc شنبه , ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱

من با۲۲سال کاردرحراست پارس جنوبی نیروی پیمانکارهستم واصلا طرح طبقه بندی برامااجرنشدودرواقع پارس جنوبی به همه ماخیانت کردوافزایش الکی دادن وگفتند اینم طرح درصورتی که تمام پرداختی های ما ازسال ۱۴۰۰تاحالا الحساب هست ومالی زیربارحقوق نمیرودچون باجدول پرداختی انهاکه ازتهران آورده شده وتهیه همخوانی ندارد اضافی پول را میگیرندیا …