کد خبر : 30117
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 بهمن 1403 - 11:50

لزوم اصلاحات جدی در مصرف و توسعه صنعت گاز برای حل ناترازی انرژی کشور

لزوم اصلاحات جدی در مصرف و توسعه صنعت گاز برای حل ناترازی انرژی کشور
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، با اشاره به چالش‌های ناترازی گاز، اصلاحات جدی در مصرف و گسترش زیرساخت‌های صنعت گاز را ضروری دانست و به تاریخچه فعالیت‌های این شرکت از زمان تأسیس در سال ۱۳۴۳ تا آغاز پروژه‌های صادراتی به روسیه اشاره کرد.

به گزارش انرژی پرس، صنعت گاز در ایران به عنوان یکی از بخش‌های کلیدی در تأمین انرژی کشور، همواره با چالش‌های زیادی روبرو بوده است. یکی از دغدغه‌های اصلی در حال حاضر، عدم توازن میان عرضه و تقاضای گاز است که نیازمند توجه جدی مسئولان است. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اخیراً بر اهمیت انجام تغییرات اساسی در نحوه مصرف و توسعه زیرساخت‌های صنعت گاز تأکید کرد و در همین راستا به تاریخچه این صنعت و تحولات آن در کشور اشاره داشت.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ، سعید توکلی با اشاره به تاریخچه توسعه صنعت گاز در کشور، گفت: در ابتدای اجرای پروژه پالایشگاه گاز بیدبلند و راه‌اندازی کارخانه‌ها، تنها ۹ شهر و ۲ روستا از نعمت گاز برخوردار بودند که معادل ۲ درصد از جمعیت کشور بود.

او افزود: در اوایل دهه ۶۰، با وجود شرایط جنگی، هدف این بود که درآمدهای نفتی به صنایع داخلی اختصاص یابد و به همین دلیل پالایشگاه شهید‌هاشمی‌نژاد در شمال‌شرق کشور طراحی شد. او همچنین به آغاز توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی در سال ۱۳۷۶ اشاره کرد و گفت: این میدان بزرگ‌ترین میدان گازی مشترک جهان است که دو سوم آن در آب‌های قطر و یک سوم آن در آب‌های ایران واقع شده است.

بیشتر بخوانید:  ضرورت مدیریت مصرف انرژی و اولویت بخشی به انرژی‌های تجدیدپذیر

توکلی تصریح کرد: با شروع برداشت گاز از میدان پارس‌جنوبی، بحث صادرات گاز به ترکیه دوباره مطرح و قراردادی بلندمدت با این کشور امضا شد. وی همچنین از راه‌اندازی مخازن زیرزمینی در سال ۱۳۹۱ و آغاز صادرات گاز به عراق در سال ۱۳۹۶ یاد کرد و گفت: اکنون ۹۵.۸۵ درصد از شهرها و روستاهای ایران به گاز طبیعی دسترسی دارند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به تحولات مصرف گاز از پیش از انقلاب تاکنون، تصریح کرد: در سال‌های قبل از انقلاب، مصرف گاز سالانه ۳۶ میلیارد مترمکعب بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۲۵۰ میلیارد مترمکعب رسید. توکلی تأکید کرد: در صورت عدم توزیع گاز، میزان آلایندگی کشور ۱۷۱ میلیون تن افزایش می‌یافت.

توکلی در پایان خاطرنشان کرد: جایگاه ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز در جهان،: حفظ این جایگاه در سند راهبردی شرکت ملی گاز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.