کد خبر : 16520
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 تیر 1403 - 9:47

فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری نتیجه تاخیر در رفع تحریم ها و برداشت حداکثری نفت

فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری نتیجه تاخیر در رفع تحریم ها و برداشت حداکثری نفت
قیمت نفت بزودی روند نزولی را آغاز می‌کند و تا دو دهه آینده قیمت نفت بطور متوسط در حدود قیمتی ۲۰ تا۳۰ دلار فراز و فرود خواهد داشت.

حسین میرافضلی کارشناس انرژی در یادداشت اختصاصی برای “انرژی پرس” نوشته است: براساس دلایل علمی و مستند پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت بزودی روند نزولی را آغاز می‌کند و تا دو دهه آینده قیمت نفت بطور متوسط در حدود قیمتی ۲۰ تا۳۰ دلار فراز و فرود خواهد داشت. تا حدود ۱۵ سال آینده قیمت نفت بطور متوسط حدود۵۰ تا ۶۰ دلار خواهد بود. از ۱۵ سال آینده به بعد متوسط قیمت نفت بین ۲۵ تا ۴۰ دلار خواهد بود.


دلایل علمی و مستندات پیش بینی فوق عبارتند از:

۱- در حال حاضر بیش از ۸۰درصد نفت تولیدی جهان به عنوان سوخت(عمدتا بنزین و گازوئیل) در حمل و نقل جاده ای، ریلی و دریایی و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.

۲- ۱۵ کشور جهان ۷۳درصد نفت جهان را وارد می کنند این ۱۵ کشور طی ۲۰ سال آینده حمل و نقل خود را برقی می کنند و مصرف گازوئیل و بنزین را در حمل و نقل حذف می نمایند. برق محور انرژی جهان و عامل حرکت خودروها، قطارها، اتوبوس ها و کامیون ها خواهد شد.

۳- بخش عمده ای برق مورد نیاز کشورهای پر مصرف از طریق خورشیدی تامین خواهد شد.

۴- نقش انرژی باد، آب، زمین گرمایی و هسته ای در تولید تولید برق افزایش خواهد یافت.

۵- نیروگاه های نسل جدید با سوخت ذغال سنگ توسعه خواهند یافت. Co2خروجی این نیروگاه ها در هوا منتشر نخواهد شد بلکه به عنوان مواد اولیه

محصولات دیگر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با برقی شدن خودروها، هر کشور متناسب با ظرفیت ها و نقاط قوت خود نسبت به تولید برق اقدام خواهد نمود. آب، باد، زغال سنگ، نفت، گاز، زمین گرمایی، هسته ای و سایر روش ها متناسب با ظرفیت کشورها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بنا به دلایل فوق و دلایل متعدد دیگر از جمله آلودگی هوا، روندگرمایش کره زمین؛ بشر طی چند دهه آتی نفت را از چرخه حمل و نقل حذف خواهد شد.

کل ذخایر نفت درجای ایران حدود ۸۰۰میلیارد بشکه است که بیش از ۲۰۰ میلیارد بشکه آن قابل برداشت است.

بیشتر بخوانید:  اعمال فشار بر بغداد: روش تیم جدید ترامپ برای توقف صادرات نفت ایران

ارزش ۲۰۰ میلیارد بشکه نفت به میانگین قیمت ۶۵ دلار معادل ۱۳هزار میلیارد دلار است اما زمانی که قیمت نفت به میانگین قیمت ۲۵دلار بر بشکه می رسد ارزش این سرمایه ملی بین نسلی معادل ۵هزار میلیارد دلار می شود که حدود ۱۵ درصد آن هزینه استخراج و انتقال است. لذا عدم امکان بهره برداری و فروش نفت در شرایط قیمت های بالای نفت منجر به از دست دادن هزاران میلیارد دلار از سرمایه های بین نسلی شده است.

ارزش چنانچه با سرمایه گذاری در میادین نفت و بهره گیری از آخرین تکنولوژی ها به مدت ۴۰ سال گذشته، روزانه ۷میلیون بشکه نفت برداشت می نمودیم در طی ۴۰ سال جمعا حدود ۱۰۰میلیارد بشکه برداشت کرده‌ایم که با لحاظ قیمت متوسط ۶۰ دلار، ارزش کل نفت تولیدی ایران از ۶هزارمیلیارد دلار فراتر می رفت. اما واقعیت این است که به دلیل شرایط تحریم ما کمتر از نصف میزان ذکر شده نفت برداشت کرده‌ایم و بیش از سه هزار میلیارد دلار فرصت بهره برداری از سرمایه بین نسلی که در حال کم ارزش شدن است را از دست دادیم.

حال چنانچه از این پس با سرمایه گذاری و بهره گیری از آخرین تکنولوژی ها و روش های ازدیاد برداشت بتوانیم تولید نفت را به حدود ۷میلیون بشکه در روز برسانیم و نفت را با میانگین قیمت ۷۰ دلار بفروشیم در طی ۱۵ سال آینده قادر به برداشت ۲۶۰۰میلیارد دلار نفت از میادین نفت کشور خواهیم بود.
عدم رفع تحریم به مفهوم بزرگترین ظلم در تاریخ کشور به ملت و اقتصاد ایران است. ما می بایست به سرعت مشکل تحریم ها را حل کنیم و با تمام توان و ظرفیت های داخلی و خارجی و با بهره گیری از آخرین دانش و فناوری ها، در توسعه میادین نفت و گاز سرمایه گذاری نمائیم و بخشی از عقب ماندگی های دهشتناک گذشته را جبران کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.