کد خبر : 29297
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 12:33

صادرات نفت ونزوئلا در ژانویه ۱۵ درصد افزایش یافت

صادرات نفت ونزوئلا در ژانویه ۱۵ درصد افزایش یافت
صادرات نفت ونزوئلا در پی افزایش ارسال محموله‌های شریکان شرکت دولتی نفت این کشور به بازارهای جهانی و افزایش عرضه به چین در ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی افزایش یافت.
به گزارش انرژی پرس، به نقل از خبرگزاری رویترز، داده‌های مبتنی بر حمل و نقل نفتکش‌ها نشان می‌دهد که صادرات نفت ونزوئلا در ژانویه ۲۰۲۵ با ۱۵ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه پارسال به حدود ۸۶۷ هزار بشکه رسید که از افزایش محموله‌های شرکت بزرگ آمریکایی شورون از سرمایه‌گذاری مشترک خود با شرکت دولتی نفت این کشور (پدوسا) و ارسال محموله‌های بیشتر به چین حاصل شده است.

تحویل نفت خام به آمریکا، اروپا و هند با مجوز ایالات متحده به بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک و مشتریان پدوسا، ازجمله شورون، رپسول، انی، مورل اند پروم و صنایع ریلاینس مجاز است. واشینگتن ژوئیه امسال برای شفافیت در تجارت نفتی با ونزوئلا، مجوزهای انفرادی اعطا کرد. این مجوز به شرکت‌های تولیدکننده اجازه داده است میلیون‌ها دلار بدهی معوق خود از ونزوئلا را پس بگیرند.

با توجه به اقدام‌های آمریکا و مجوزهای جداگانه صادرشده برای بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک پدوسا، با توجه به داده‌های ردیابی نفتکش‌ها چین پارسال همچنان مقصد اصلی نفت ونزوئلا بود و پس از آن ایالات متحده، اروپا و هند در رده‌های بعدی قرار دارند.

صادرات نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۴ با وجود بی‌ثباتی سیاسی و تغییر در سازوکار تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، ۱۰.۵ درصد افزایش یافت، زیرا شریکان شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) با مجوزهای اعطاشده از سوی واشینگتن نفت بیشتری به بیرون از این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کردند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، به محض در دست گرفتن هدایت کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده به نفت ونزوئلا نیاز ندارد، اما هیچ اقدامی برای اصلاح یا لغو مجوزها انجام نداده است، زیرا دولتش تماسی با رئیس‌جمهوری ونزوئلا، نیکلاس مادورو که انتخاب دوباره‌اش در سال گذشته میلادی از سوی واشینگتن به رسمیت شناخته نشد، نداشته است.

بر اساس داده‌های گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) و سوابق صادرات شرکت پدوسا ونزوئلا، شورون در ژانویه ۲۰۲۵ روزانه ۲۹۴ هزار بشکه نفت از ونزوئلا صادر کرد که بالاترین مقدار از زمان آغاز ارسال محموله‌های شورون از محل سرمایه‌گذاری‌اش با پدوسا در اوایل سال ۲۰۲۳ و بالاتر از رکورد پیشین روزانه ۲۸۰ هزار بشکه‌ای در اکتبر ۲۰۲۴ است.

همه محموله‌های ارسالی نفت ونزوئلا از سوی شورون برای فرآوری در پالایشگاه‌های خود و فروش به دیگران به ایالات متحده اختصاص یافته است.

چین با دریافت روزانه ۴۴۲ هزار بشکه نفت خام از ونزوئلا، بزرگ‌ترین بازار نفت این کشور عضو اوپک در ماه ژانویه باقی ماند که ۲۱ درصد هم بالاتر از رقم روزانه ۳۶۴ هزار بشکه ارسال‌شده در دسامبر پارسال بود.

صادرات ونزوئلا به اروپا در دوره مورد بررسی دو برابر شد و از رقم روزانه ۳۰ هزار و ۵۰۰ بشکه در دسامبر به ۶۳ هزار بشکه در روز رسید، در حالی که صادرات به هند به‌طور میانگین روزانه ۶۰ هزار و ۱۰۰ بشکه و مطابق با ماه های گذشته بود.

صادرات نفت ونزوئلا به کوبا در ژانویه ۲۰۲۵ از روزانه ۲۹ هزار بشکه در دسامبر به کمتر از ۱۰ هزار بشکه در روز رسید.

بر اساس یکی از اسناد داخلی، عملیات پایدار فرآوری نفت خام فوق سنگین و تولید نفت ترکیبی برای فروش به بازارهای جهانی در بزرگ‌ترین منطقه تولیدکننده نفت ونزوئلا، کمربند نفتی اورینوکو، به صادرات بالاتر کمک کرده است.

با این حال، موجودی نفت خام سنگین در آنجا که برای صادرات ضروری است، از ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در پایان دسامبر به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسید که این روند می‌تواند به کاهش صادرات در ماه فوریه ۲۰۲۵ منجر شود.

ونزوئلا در ماه ژانویه امسال همچنین ۳۶۰ هزار تن فرآورده‌ جانبی نفت و محصولات پتروشیمی صادر کرد که نسبت به ماه دسامبر  ۲۰۹ هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

پدوسا و و سرمایه‌گذاری‌های مشترک آن در ماه ژانویه ۱۱۱ هزار بشکه نفتای سنگین و دیگر انواع سوخت وارد کردند که نسبت به رقم روزانه ۱۳۰ هزار بشکه در دسامبر کاهش نشان می‌دهد.

کد خبر ۶۵۳۹۰۴
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.