کد خبر : 26723
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 دی 1403 - 9:33

سودسازی به قیمت حراج دارایی؛ بازی دو سر باخت رشید قانعی در پترول +فیلم

سودسازی به قیمت حراج دارایی؛ بازی دو سر باخت رشید قانعی در پترول +فیلم
مدیریت رشید قانعی در هلدینگ پترول، توهم رشد سودسازی را در صورت‌های مالی نمایان کرده است. بررسی صورت‌های مالی نشان می‌دهد رشد سودآوری این هلدینگ بیشتر از آنکه حاصل عملکرد واقعی باشد، نتیجه فروش دارایی‌هاست. آیا این روند می‌تواند ادامه‌دار باشد یا پایان آن نزدیک است؟

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، هلدینگ پترول در دو سال اخیر با مدیریت رشید قانعی، وضعیت واقعی سودسازی خود را پشت نقاب حراج دارایی‌ها پنهان کرده است. چرا که طبق صورت‌های مالی، پترول در سال‌های اخیر در مسیر رشد سودسازی بوده؛ اما این روند پوشالی تنها روی کاغذ و در بهترین حالت برای یک دوره کوتاه، به وقوع پیوسته است.

برای اینکه به پشت پرده رشد پوشالی سودآوری پترول و رشید قانعی پی برده شود، کافی‌ست ارقام «سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها» یا همان «سود فروش دارایی‌های پترول» از سود خالص شرکت کم شود. با این کار کارنامه سودسازی واقعی پترول در سال‌های اخیر شفاف می‌شود.

نمودار زیر سود خالص هلدینگ پترول را در سال‌های اخیر بدون در نظر گرفتن فروش دارایی نشان می‌دهد.

همان‌طور که مشخص است سود خالص این هلدینگ فارغ از فروش دارایی، در سال گذشته به مدیریت رشید قانعی، با سقوط سنگینی همراه شده و به رقم حداقلی ۴۹۲ میلیارد تومان رسیده که رکوردشکنی معکوس به حساب می‌آید.

سقوط سودآوری واقعی پترول

چرا که این رقم به کم‌ترین میزان خود در سه سال اخیر رسیده است. به این ترتیب سود واقعی پترول در سال گذشته ( سال مالی ۱۴۰۳ ) به مدیریت رشید قانعی با سقوط ۷۶ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۲ روبه‌رو شده است.

بیشتر بخوانید:  عقب‌نشینی نمادهای پتروشیمی در بورس ادامه دارد

جالب است گفته شود که هلدینگ پترول در سال‌های پیش از مدیریت رشید قانعی عملکرد به مراتب بهتری داشت. برای مثال این هلدینگ در سال ۱۳۹۹ بدون در نظر گرفتن فروش دارایی و تنها از طریق درآمد سود سهام شرکت‌های زیر مجموعه که عملیات اصلی هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری‌ست، ۶۲۴ میلیارد تومان سود ساخته بود.

حراج دارایی تا چه زمانی ادامه دارد؟

در نهایت اینکه مسیر فعلی هلدینگ پترول با مدیریت رشید قانعی مقصد جالبی ندارد. چرا که حراج دارایی برای سودده جلوه دادن پترول، تنها برای یک دوره کوتاه میسر است و دیگر تکرار نخواهد شد.

می‌توان گفت رشید قانعی با این کار مقداری از دارایی‌های پترول را به عنوان سود، برای سهامداران به مجمع آورده تا اعتماد آن‌ها را جلب کند. اما آنچه از وضعیت سودسازی شرکت‌های زیرمجموعه و رشد سنگین هزینه‌ها پیداست، سال‌های سختی در انتظار هلدینگ پترول است. باید دید رشید قانعی تا چه زمانی دارایی‌های پترول را برای پوشش عملکرد خود به حراج می‌گذارد؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.