کد خبر : 4530
تاریخ انتشار : شنبه 29 مهر 1402 - 9:59

روند کاهشی حجم آب سدهای کشور/ ۱۶ سد در وضعیت رو به بحران قرار دارند

روند کاهشی حجم آب سدهای کشور/ ۱۶ سد در وضعیت رو به بحران قرار دارند
تا ۲۲ مهر ماه جاری، ۱۶ سد مهم در کشور با کاهش ۲۵ تا ۷۵ درصدی حجم آب مواجه شدند.

به گزارش انرژی پرس و به نقل از ایرنا، سال آبی گذشته (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا پایان شهریور۱۴۰۲ ) در حالی به پایان رسید که میزان بارش‌های این سال در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۴ ساله با کاهش ۱۴ درصدی همراه شده که در پی آن میزان پرشدگی مجموع سدهای کشور به ۴۷ درصد کاهش یابد.

گزارش جدید مرکز اطلاعات و داده‌های آب کشور نیز بیانگر آن است که وضعیت بارش‌ها نسبت به هفته نخست سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳) بهبود یافته است؛ اما این بارش‌ها به نسبت خوب هنوز تاثیری بر ذخایر سدها نداشته و از مجموع سدهای مهم آب و کشاورزی ۱۶ سد تا ۲۲ مهر با کاهش از ۲۵ تا ۷۵ درصد آب روبه‌رو شده‌اند.

بر اساس این گزارش، سد «طرق» در خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهر، سه میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد و میزان پرشدگی آن ۸ درصد است.

«چاه نیمه‌»‌های سیستان و بلوچستان در مدت یاد شده ۵۰ میلیون مترمکعب موجودی آب دارند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد کاهش داشته و اکنون میزان پرشدگی این چاه نیمه‌ها به سه درصد رسیده است.

سد «شمیل و نیان» در استان هرمزگان با ۱۶ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته روبه‌رو شده و درصد پرشدگی فعلی این سد نیز ۱۶ درصد است.

سد «دوستی» خراسان رضوی هم ۸۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۴ درصد کاهش داشته و میزان پرشدگی آن به ۷ درصد رسید.

موجودی آب در مخزن سد «تنگوئیه» سیرجان کرمان از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهر در حالی به رقم چهار میلیون مترمکعب رسیده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۲ درصد کاهش دارد. میزان پرشدگی فعلی این سد ۹ درصد است.

سد «سرنی» در استان هرمزگان نیز اکنون ۱۳ میلیون مترمکعب آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل ۶۱ درصد کاهش داشته و درصد پرشدگی ۲۱ درصدی دارد.

بیشتر بخوانید:  ۱۲ سد کشور زیر ۳۰ درصد آب دارد

سد ساوه در استان مرکزی با ۲۱ میلیون مترمکعب حجم مخزن، ۵۷ درصد کاهش نسبت به سال قبل دارد و درصد پرشدگی آن نیز ۸ درصد است.

سد «استقلال» هرمزگان از ابتدای سال آبی جدید تا ۲۲ مهر ۷۳ میلیون مترمکعب آب داشته که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته ۵۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ میزان پرشدگی این سد۳۰ درصد بود.

سد «نساء» استان کرمان هم با ۴۰ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۵۲ درصدی نسبت به سال گذشته روبه‌رو بوده و درصد پرشدگی ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

کاهش حجم آب سد «وشمگیر، گلستان، بوستان» گلستان نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد است که این سد خشک شده و هیچ آبی ندارد.

سد «۱۵ خرداد» در حوضه آبریز قم رود هم فقط ۳۵ میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد کاهش‌یافته است. میزان پرشدگی فعلی این سد نیز ۱۸ درصد است.

سد «جیرفت» کرمان هم ۸۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد کاهش نشان می‌دهد که میزان پرشدگی این سد به ۲۵ درصد رسیده است.

موجودی آب در سد «آغ چای» آذربایجان غربی به رقم ۶۵ میلیون مترمکعب رسیده بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد کاهش دارد و میزان پرشدگی در حال حاضر این سد هم ۳۱ درصد است.

سد دامغان در استان سمنان با هشت میلیون متر مکعب موجودی آب با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو شده است؛ البته میزان پرشدگی این سدهم از ابتدای سال آبی ۴۸ درصد است.

سد داریان در استان کرمانشاه با ۱۲۵ میلیون متر مکعب موجودی آب با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو شده است؛ البته میزان پرشدگی این سد هم تنها ۳۷ درصداست.

موجودی آب در سد «شیرین‌دره» خراسان شمالی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهر هم ۱۷ میلیون مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

سد شیرین دره اکنون ۳۰ درصد پرشدگی دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۳
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آریا بوذرجمهری دشمن نمونه شنبه , ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴

اوه لا لا من از پسه هر کاری بر میام هر چیز و همه چیز نا نا ناه

یا مهدی شنبه , ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۹

دوباره بحران شروع شد

سیداسماعیل 09368522500 یکشنبه , ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱:۲۱

من میتونم طرحی بدم هم بارش رو زیاد کنیم هم گرما رو کنترل کنیم
هم بارش روزیاد و جبهه منفی درست کنیم که بارش رو سه برابر افزایش بده