کد خبر : 25621
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 - 12:13

کارنامه روانکارها در آبان ۱۴۰۳؛

رقابت تنگاتنگ ایرانول و بهران ادامه دارد +اینفوگرافیک

رقابت تنگاتنگ ایرانول و بهران ادامه دارد +اینفوگرافیک
گزارش عملکرد شرکت‌های روانکار در آبان‌ماه نشان می‌دهد که این صنعت، با وجود چالش‌های اقتصادی، همچنان توانسته روند پایداری در تولید و فروش ثبت کند. در این میان، سه شرکت نفت ایرانول، بهران و پارس با افزایش درآمد و تقویت تولید، به‌عنوان برترین‌های این دوره شناخته شده‌اند و جایگاه خود را در بازار روانکارها تثبیت کرده‌اند.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، تحلیل گزارش‌های منتشر شده روانکارهای بورسی در آبان بیانگر آن است که اکثر روانکارهای بورسی توانسته‌اند با افزایش تولید و حجم فروش، جایگاه خود را تقویت کنند. اما برخی دیگر با وجود رشد درآمد، موفق به رشد تولید نشده‌اند.

به این ترتیب آمار، تصویری از تلاش‌ها و چالش‌های روانکارهای بورسی را در حفظ سهم بازار و بهبود سودآوری در شرایط اقتصادی کنونی ارائه می‌دهد.

آبان‌ صنعت روانکار در یک نگاه

گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد، شرکت‌های این صنعت در آبان‌ماه عملکرد خوبی در درآمدزایی به ثبت رسانده‌اند.

به نحوی که تمامی شرکت‌های روانکار، درآمد خود را در آبان‌ماه بالا برده‌اند. در این میان اما دو شرکت نفت ایرانول و بهران مانند مانند ما گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۴۵ و ۴۹ درصد افزایش دادند.

در بخش تولید اما این روند دیده نشده و یکی از شرکت‌های این صنعت با کاهش تولید روبه‌رو شد.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در آبان‌

بررسی گزارش‌های فعالیت ماهانه شرکت‌های صنعت روانکار خبر از آن می‌دهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در آبان‌ماه ۱۴۰۳ به رقم هشت هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی مهر افزایش حدود ۰.۴ درصدی را تجربه کرده است. نکته مهم‌تر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در آبان‌ماه سال گذشته خبر از جهش ۳۳ درصدی آن می‌دهد.

گفتنی‌ست، درآمد حاصل از فروش تمامی روانکارهای بورسی در این ماه نسبت به آبان‌ماه سال ۱۴۰۲  افزایش داشته است. همچنین مقایسه ارقام فروش روانکارها در آبان‌‌ماه با ماه گذشته یعنی مهر ۱۴۰۲ خبر از رشد درآمد سه روانکار می‌دهد.

با این حال باید دید کدام روانکار در آبان‌ ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی‌ پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲ 

همان‌طور که گفته شد، تمامی چهار روانکار بورسی در آبان‌ ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شده‌اند. در این حین اما نفت ایرانول (شرانل) با افزایش بیشتر از ۴۹ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.

بیشتر بخوانید:  پالایشگاه لاوان و نفت سپاهان تنها نزولی‌های گروه پالایشی بورس بودند

به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت ایرانول از هزار و ۳۸۳ میلیارد تومان در آبان‌ ۱۴۰۲ به دو هزار و ۶۶ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. به علاوه، این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی مهر ۱۴۰۲ حدود ۱۵.۵ درصد افزایش داشته است.

همچنین نفت بهران نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲ حدود ۴۵ درصد افزایش داد و از هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان در آبان‌ ۱۴۰۲ به دو هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت بهران در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با مهر ۱۴۰۲ حدود ۱.۳ درصد افزایش داشته است.

جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در آبان‌ماه به نفت پارس تعلق می‌گیرد؛ چرا که درآمد آبان‌ماه این شرکت حدود ۳۰ درصد افزایش داشته و به هزار و ۴۸۴ میلیارد تومان رسیده است. لازم به ذکر است درآمد نفت سپاهان نیز در آبان‌ماه حدود ۱۳ درصد رشد کرده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲

همان‌طور که گفته شد درآمد تمامی چهار روانکار بورسی در آبان‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما در بخش تولید، یکی از شرکت‌های این صنعت در آبان‌ماه امسال با کاهش تولید روبه‌رو شده است.

نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت ایرانول در آبان‌‌ماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۱۳.۴ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به آبان‌ ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب ایرانول در آبان‌ ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به ۶۰ هزار مترمکعب برساند.

همچنین شرکت نفت پارس نیز در این ماه موفق شد حجم تولید خود را حدود ۱۳ درصد بالا ببرد و دومین شرکت برتر این بخش لقب بگیرد.

حجم تولید نفت بهران نیز در این ماه با رشد حدود چهار درصدی به ۵۴ میلیون لیتر رسید و این شرکت را در جایگاه سوم رشد تولید قرار داد.

در طرف دیگر ماجرا شرکت نفت سپاهان در آبان‌ماه امسال با کاهش مقدار تولید نسبت به آبان‌ماه سال گذشته روبه‌رو شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.