تحلیل روز به روز تغییرات قیمت نفت در جنگ ایران و اسرائیل +اینفوگرافیک

به گزارش «انرژی پرس»، در طول ۱۲ روز حمله رژیم صهیونیستیبه ایران (۱۳ تا ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵)، بازار جهانی نفت شاهد یکی از پرتلاطمترین دورههای خود در سالهای اخیر بود. بررسی روزبهروز دادههای قیمت نفت نشان میدهد که این درگیری، علیرغم تاثیر اولیه بر افزایش قیمتها، در نهایت از نفوذ عمیق و پایدار خاورمیانه بر بازار انرژی جهانی پرده برداشت.
پیش از آغاز درگیری در تاریخ ۱۲ ژوئن، قیمت نفت برنت ۷۰.۸۴ دلار و قیمت نفت WTI معادل ۶۸.۰۴ دلار بود. در این روز، وضعیت بازار نشاندهنده ثبات نسبی در قیمتها بود.
شروع با شوک: جهش ۷ درصدی قیمت در روز اول
در روز اول جنگ، ۱۳ ژوئن، که با آغاز گسترده اسرائیل با عنوان عملیات «شیر خیزان» همراه بود، قیمت نفت برنت با جهشی ۷.۲۸ درصدی به ۷۶ دلار رسید و نفت WTI نیز با افزایش ۷.۲۶ درصدی به ۷۲.۹۸ دلار صعود کرد. این واکنش بازار در پی حملات گسترده اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران از جمله نطنز بود. بیش از ۲۰۰ جنگنده اسرائیلی در این روز بیش از ۱۰۰ هدف را در ایران مورد حمله قرار دادند.
واکنش ایران و نوسان قیمت
در روز دوم جنگ، ۱۴ ژوئن، ایران با پرتاب ۲۰۰ موشک بالستیک به حملات اسرائیل پاسخ داد. اسراییل نیز با حملاتی فرودگاه مهرآباد تهران و تاسیسات نفتی در بوشهر را هدف قرار داد. در این روز، قیمت نفت برنت با کاهش ۲.۳۳ درصدی به ۷۴.۲۳ دلار و نفت WTI با کاهش ۲.۰۳ درصدی به ۷۱.۵۰ دلار رسید.
در روز سوم جنگ، ۱۵ ژوئن، درگیریها تشدید شد. ایران و حوثیهای یمن بهصورت همزمان موشکهایی شلیک کردند که در نتیجه آن بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. موشکهای ایرانی به مؤسسه وایزمن در رحوووت اصابت کرد. در پی این رویدادها، قیمت نفت برنت با افزایش ۱.۰۴ درصدی به ۷۵ دلار و نفت WTI با رشد ۰.۷۰ درصدی به ۷۲ دلار رسید.
در روز چهارم، ۱۶ ژوئن، حملات به تاسیسات نفتی ادامه یافت. اسرائیل پالایشگاه تهران و انبار سوخت شهران در شمال غرب تهران را هدف قرار داد و از طرفی ایران پاسخ داد و آتشسوزی در پالایشگاه بازان حیفا نیز گزارش شد. قیمت نفت برنت در این روز با اندکی افزایش به ۷۵.۰۵ دلار رسید، اما نفت WTI با کاهش ۰.۳۲ درصدی به ۷۱.۷۷ دلار افت کرد.
تنش اوج میگیرد؛ قیمتها بهسوی ۸۰ دلار
در روز پنجم جنگ، ۱۷ ژوئن، با تشدید حملات متقابل و آسیب گسترده به زیرساختهای انرژی در هر دو کشور، گزارشهایی از آسیب به خطوط انتقال برق و تأسیسات نفتی منتشر شد. این شرایط موجب شد قیمت نفت برنت با رشد ۴.۸۶ درصدی به ۷۸.۷۰ دلار و نفت WTI با رشد ۴.۲۸ درصدی به ۷۴.۸۴ دلار برسد.
روز ششم، ۱۸ ژوئن، با تهدیدات ترامپ همراه شد. رئیسجمهور آمریکا خواستار «تسلیم بیقید و شرط» از تهران شد و به همین دلیل، قیمت نفت جهش قابل توجهی پیدا کرد، اما در نهایت نفت برنت با کاهش ۰.۴۱ درصدی به ۷۸.۳۸ دلار و نفت WTI با افزایش ۰.۴۰ درصدی به ۷۵.۱۴ دلار رسید.
در روز هفتم جنگ، ۱۹ ژوئن، تنشها به اوج خود رسید. موشکهای ایرانی به بیمارستانی در اسرائیل اصابت کردند و این روز به عنوان اوج درگیریها در منطقه توصیف شد. قیمت نفت برنت با افزایش ۲.۵۴ درصدی به ۸۰.۳۷ دلار و نفت WTI با رشد ۰.۷۷ درصدی به ۷۵.۷۲ دلار رسید.
در روز هشتم، ۲۰ ژوئن، همزمان با بررسی احتمال مداخله نظامی آمریکا، بازار نفت با واکنش منفی مواجه شد. قیمت نفت برنت با کاهش ۲.۰۴ درصدی به ۷۸.۷۳ دلار رسید و قیمت WTI بدون تغییر در ۷۵.۷۲ دلار باقی ماند. بازارها در انتظار تصمیم واشنگتن برای ورود به درگیری باقی ماندند.
در روز نهم، ۲۱ ژوئن، حملات اسرائیل منجر به کشته شدن سعید ایزدی، فرمانده نیروی قدس، و چندین فرمانده ارشد سپاه شد. همچنین حمله به سه ساختمان در اصفهان و تاسیسات هستهای گزارش شد. در این روز، نفت برنت با کاهش ۰.۲۹ درصدی به ۷۸.۵۰ دلار و نفت WTI با افت ۱.۶۱ درصدی به ۷۴.۵۰ دلار رسید.
تنگه هرمز و ورود آمریکا؛ قله قیمتی
روز دهم جنگ، ۲۲ ژوئن، با تهدید بسته شدن تنگه هرمز از سوی مجلس ایران همراه شد؛ مسیری که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور میکند. این تصمیم بازار را نگران کرد و قیمت نفت برنت با افزایش ۰.۵۱ درصدی به ۷۸.۹۰ دلار و نفت WTI با رشد ۰.۶۷ درصدی به ۷۵ دلار رسید.
برچسب ها :بازار جهانی نفت ، بازار نفت ، جنگ ایران و اسرائیل ، قیمت نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰