کد خبر : 6454
تاریخ انتشار : شنبه 18 آذر 1402 - 16:55

آغاز سرخ‌پوش بورس در هفته جدید/ یکه‌تازی پتروشیمی جم در بازار سهام

آغاز سرخ‌پوش بورس در هفته جدید/ یکه‌تازی پتروشیمی جم در بازار سهام
شاخص کل بورس در اولین روز هفته جدید بیش از 10 هزار واحد از ارتفاع خود کاست و شروعی ناامیدکننده داشت. بخش عمده نمادهای پتروپالایشی نیز با کلیت بازار هم‌مسیر شدند.

به گزارش انرژی پرس، بورس تهران در نخستین روز معاملاتی هفته سوم آذر ماه، روند نزولی که در آخرین روز از هفته گذشته در پیش گرفته بود را ادامه داد نماگر اصلی بازار سرمایه شاهد افت ارتفاع خود شد. این بار اما بخش عمده نمادهای پالایشی، پتروشیمی و شیمیایی نیز در این روند با شاخص کل همراه شدند و در سمت سرخ‌پوش بازار قرار گرفتند.

شاخص کل بورس در طی معاملات روز جاری ۱۰ هزار و ۵۸ واحد افت کرد و با این کاهش ۰.۴۶ درصدی در پله دو میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی به کار خود پایان داد. شاخص کل هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل کاهشی شد و افتی ۰.۳۵ درصدی را رقم زد.

با رد و بدل شدن ۱۱.۴ میلیارد سهام و حق تقدم  در بازار امروز ارزش معاملات خرد رقمی معادل ۶ هزار و ۲۳۲ میلیارد تومان را ثبت کرد که همچنان میزان قابل قبولی به شمار می‌رود. از سوی دیگر اما سهامداران حقیقی در بازار امروز به سهام خود چوب حراج زدند و خالص خروج پول حقیقی از بازار به حدود ۵۹ میلیارد تومان رسید.

تزریق پول ۱۵.۷ میلیاردی حقیقی‌ها به پتروشیمی جم

نمادهای پتروشیمی در بازار امروز عقب‌نشینی کردند و تعداد نمادهای صعودی این گروه در بازار امروز نسبت به روزهای قبل کاهش یافت. در معاملات امروز پتروشیمی‌ها، هفت نماد بازدهی مثبت داشتند، ۲۲ نماد شاهد کاهش قیمت بودند و یک نماد نیز روی صفر تابلو معالمه شد.

بررسی معاملات نشان می‌دهد که نماد پتروشیمی جم (جم) با رشدی ۴.۹۶ درصدی در بورس امرزو، پیشتاز گروه خود بود و دو نماد پتروشیمی گلستان (شستان) با ۲.۹ درصد و پتروشیمی جهرم (جهرم) با ۰.۴۵ درصد نیز در رده‌های بعدی بیشترین رشد قیمت قرار گرفتند.

در طرف دیگر بازار نیز بیشترین کاهش قیمت مربوط به نمادهای پتروشیمی زاگرس (زاگرس) با ۳.۳۴ درصد، پتروشیمی ارومیه (شاروم) با ۲.۲۴ درصد و گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس  (پترول) با ۲.۱۶ درصد افت بود.

گفتنی است که نماد جم، نه تنها بیشترین رشد قیمت در گروه پتروشیمی‌ها را به نام خود زد، با ورود پولی به مبلغ ۱۵.۷ میلیارد تومان از سوی اشخاص حقیقی، از این حیث نیز پیشتاز گروه خود بود. از سوی دیگر اما پتروشیمی نوری (نوری) شاهد بیشترین خروج پول در میان هم‌گروهی‌های خود به مبلغ ۱۴.۶ میلیارد تومان بود.

بیشتر بخوانید:  بیشترین افت گروه نفتی در پالایشگاه‌های اصفهان و بندرعباس رقم خورد/ پتروشیمی تندگویان 4 درصد سهام تروشیمی صدف خلیج فارس را خرید

تداوم موج خروج پول از پالایشگاه اصفهان

نمادهای پالایشی که در هفته گذشته روندی رو به بالا را سپری کردند، در بازار امروز همسو با کلیت بازار کرده و تنها دو نماد نفت پاسارگاد (شپاس) و نفت پارس (شنفت) با رشد ۰.۵ درصد و ۰.۳۶ درصدی، توانستند بازدهی مثبت از خود به‌جا بگذارند.

در مقابل اما ۱۰ نماد پالایشی روندی نزولی را در پیش گرفتند و سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری صنعت نفت (ونفت) با ۲.۴۹ درصد، تجهیز نیروی زنگان (شزنگ) با ۱.۷۶ درصد و پالایش نفت لاوان (شاوان) با ۱.۴ درصد، بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

به این ترتیب، شاخص گروه فرآورده‌های نفتی در پایان بازار امروز با کاهش ۰.۸۴ درصدی مواجه شد و ارزش معاملات این صنعت نیز ۱۵۶.۱ میلیارد تومان بود. سهامداران حقیقی هم حدود ۶۰ میلیارد تومان از نمادهای پالایشی خارج کردند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که سهام پالایش نفت اصفهان (شپنا)، امروز هم شاهد بیشترین خروج پول حقیقی در معاملات امروز گروه پالایشی‌ها بود. به طوری که خالص خروج پول حقیقی از این نماد، به حدود ۳۳ میلیارد تومان رسید.

افت اندک نمادهای شیمیایی بورس

در بازار امروز گروه محصولات شیمیایی، در مجموع ۳۴۷ میلیارد تومان برگه سهم دست به دست شد و خالص خروج پول حقیقی از این صنعت از ۳۷ میلیارد تومان عبور کرد. در نتیجه، در معاملات امروز ۰.۰۲ درصد از ارتفاع شاخص گروه محصولات شیمیایی کاسته شد.

در بازار امروز، ۲۲ نماد شیمیایی در سمت مثبت بازار قرار گرفتند و ۳۹ نماد با کاهش قیمت به استقبال روز معاملاتی آینده رفتند.

بیشترین بازدهی در این صنعت متعلق به سهام شرکت‌های توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) با ۶.۳ درصد، صنعتی دوده فام (شصدف) با ۵.۶۶ درصد و صنایع شیمیایی فارس (شفارس) با ۳.۵۴ درصد رشد قیمت بود.

از سوی دیگر نیز صنایع بهداشتی ساینا (ساینا) با ۱.۹۶ درصد، پلی اکریل ایران (شپلی) با ۱.۹۵ درصد و پاکسان (شپاکسا) با ۱.۸۲ درصد افت، شدیدترین کاهش قیمت در میان نمادهای شیمیایی را به نام خود زدند. به علاوه، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای گروه شیمیایی نیز به سهام شصدف با مبلغ ۲.۳ میلیارد تومانی اختصاص پیدا کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.