بحران آب در مازندران به دلیل کمبود ذخیره برفی
به گزارش انرژی پرس، حیدر داودیان، با اشاره به افزایش بارندگی در سال آبی جدید نسبت به سال گذشته اظهار کرد: با توجه به بارندگی هایی که در سال آبی جدید از ابتدای مهرماه تاکنون اتفاق افتاده است بالغ بر۲۲۰ میلیمتر بوده که این عدد نسبت به سال گذشته افزایش ۵۰ درصدی را نشان میدهد و نسبت به میانگین دراز مدت ۹ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه این اعداد نشان دهنده مناسب بودن میزان بارندگی امسال نسبت به سنوات گذشته است، افزود: در روان آب رودخانه نیز امسال ۴۴۰ میلیون متر مکعب آورد رودخانه های استان بوده است که نسبت به سال گذشته رشد را نشان میدهد اما نسبت به دراز مدت عدد منفی ۲۰ درصد کاهش ثبت شده است.
وی تصریح کرد: این موضوع برمیگردد به اینکه خشکسالی هایی که در سنوات گذشته اتفاق افتاده زمین تشنه است و با وجود اینکه سفرههای زیرزمینی تقویت شده و وضعیت بارندگی هم مناسبتر است؛ اما روان آب شکل نمیگیرد زیرا نسبت به دراز مدت وضعیت مناسبی ندارد.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با بیان اینکه وضعیت آبی ما نسبت به سال گذشته وضعیت مناسبی است، گفت: در حال حاضر حدود ۱۴۴ میلیون متر مکعب آب در سدها ذخیره داریم که این عدد در سال گذشته ۱۲۰ میلیون متر مکعب بوده و این نشان میدهد که بهرغم همه اینها وضعیت ذخیره آبها در استان خوب است.
داودیان ادامه داد: در سد آیتالله صالحی مازندرانی یا سد البرز در حال حاضر ۸۸ میلیون متر مکعب ذخیره آبی وجود دارد که این عدد در سال گذشته ۷۳ میلیون متر بوده است و در سد شهید رجایی ۳۳ میلیون متر مکعب ذخیره داریم که سال گذشته ۲۷ میلیون بوده است همچنین در سد میجران حدود ۶.۵ میلیون ذخیره وجود دارد که سال گذشته ۴.۴ میلیون متر مکعب بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ذخیره آبها در سد نسبت به سال گذشته بهتر بوده است اما در آببندانها کمی عقب هستیم آنهم به دلیل اینکه در سال گذشته به دلیل خشکسالی بیشتر از ظرفیت از آببندانها استفاده شد اما در حال حاضر وضعیت رو به رشدی داشته است و ۵۰ درصد از ظرفیت آببندانها آبگیری شده است و در صورتی که این روند ادامه یابد امیدواریم ذخیره آببندانها کامل شود.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با بیان اینکه پیشبینی ما بر این است که وضعیت روان آب و بارندگی خوب باشد، افزود: اما متاسفانه وضعیت ذخیره برفی ما خوب نیست و وقتی این ذخیره خوب نباشد در فصل بهار روان آب کمی خواهیم داشت.
داودیان گفت: در رودخانههایی که ذخیرهگاه ندارند و بدون سد هستند مثل هراز، چشمه کیله و چالوس باید به روان آب اتکا شود و وقتی ذخیره برفی نباشد هر چقدر بارندگی زیاد هم باشد در فصل بهار و کشاورزی نگرانی کمبود آب وجود دارد.
وی با تاکید براینکه برای کاهش نگرانی کمبود آب باید روی زیرساختها کار شود و به سد سازی توجه شود، یادآور شد: در غرب مازندران مطالعات پروژه سد آزارود به اتمام رسیده و به دنبال دریافت مجوزهای لازم هستیم همچنین سد دوهزار و سه هزار و سد چمستان در دست مطالعه است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :آب ، حیدر داودیان ، کم آبی ، کمبود آب ، کمبود ذخیره برفی ، مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰