کد خبر : 6672
تاریخ انتشار : شنبه 25 آذر 1402 - 10:41

طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت دولت روحانی کلید خورد

طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت دولت روحانی کلید خورد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پس از تصویب این طرح تحقیق و تفحص، گزارش کمسیون در این زمینه برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیه مجلس شد که در صورت موافقت نمایندگان در جلسه علنی با گزارش هیئت تحقیق و تفحص، گزارش به قوه قضائیه ارسال می شود.

به گزارش انرژی پرس، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تصویب طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دولت یازدهم و دوازدهم در این کمیسیون خبر داد.
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دولت یازدهم و دوازدهم، گفت: انجام طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دولت قبلی مورد موافقت نمایندگان در جلسه علنی و کمیسیون انرژی قرار گرفته و در نتیجه هیئت تفحص تشکیل شده بود.
وی افزود: هیئت تحقیق و تفحص در مهلت قانونی گزارشی را درباره محورهای تفحص تهیه و تدوین و در جلسه اخیر کمیسیون انرژی گزارش به اعضای کمیسیون ارائه شد که اعضا پس از ارزیابی‌های لازم به این طرح رأی مثبت دادند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پس از تصویب این طرح تحقیق و تفحص، گزارش کمسیون در این زمینه برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیه مجلس شد که در صورت موافقت نمایندگان در جلسه علنی با گزارش هیئت تحقیق و تفحص، گزارش به قوه قضائیه ارسال می شود.
در جلسه علنی روز (سه شنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۰) مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در دوره مدیریتی زنگنه در دولت روحانی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار داشت که نمایندگان با ۱۶۲ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن با تقاضای این تحقیق و تفحص موافقت کردند.
محورهای تحقیق و تفحص از وزارت نفت بدین شرح است:
۱-علت اهمال، قصور و ترک فعل در عدم توسعه برخی میادین مشترک با عدم النفع و خسارت فراوان چند ده میلیارد دلاری ( چند صد هزار میلیارد تومانی) چیست؟
۲-دلایل عدم توفیق در دیپلماسی انرژی و عدم پیگیری و عقد قراردادهای نفتی و گازی در عرصه بین الملل و منطقه با توجه به خسارات فراوان مالی و پولی برای کشور چه بوده است؟
۳-علت شتابزدگی در واگذاری بلا وجه بسته های نفتی EPD و EPC و عدم رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی و لحاظ صلاح و صرفه کشور با توجه به تکلیف قوانین بالا دستی چیست؟
۴-اجرای طرح های پتروشیمی فاقد زنجیره لازم و تخصیص خوراک به طرح‌های غیر اولویت دار در مناطق فاقد سند توسعه و آمایش سرزمین با چه توجیهی انجام می پذیرد؟
۵-علت حذف سهمیه بندی سوخت و حذف کارت سوخت و وارد آوردن خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی کشور چه بوده است؟
۶-علت پافشاری بر شیوه نامه دستوری O&M و عدم التزام به شرایط آن و فلج سازی تولید بر چه مبنایی صورت می گیرد؟
۷-دستاوردهای طرح های پژوهشی با هزینه های گزاف چه بوده و تشکیل شتابزده پارک های نوآوری و شکوفایی و تعجیل در واگذاریها بروش BOO با چه هدفی دنبال می شود؟
۸-دلایل اهمال و عدم اهتمام در صدور خدمات فنی و مهندسی در عرصه بین الملل و منطقه چیست؟
۹-علت تغییرات ساختاری در سازمان وزارت نفت بدون مطالعه و پشتوانه علمی چه توجیهی دارد؟
۱۰- به کارگیری و استخدام نیرو در وزارتخانه بر چه مبنایی صورت گرفته است؟
۱۱- علت حذف شتابزده و غیر کارشناسی و بدون مطالعه چندین هزار سمت در وزارت نفت با توجه به آینده روشن صنعت نفت و گاز در تولید صیانتی حداکثری و نیاز مبرم به وجود نیروهای متخصص و تکنسین چه بوده است؟
۱۲- علی رغم گذشت ۸ سال از وزارت جناب زنگنه و در راستای کاهش خام فروشی چرا هیچگونه ظرفیت پالایشی جدید احداث نشده است؟
۱۳- با توجه به سپری شدن روزهای پایانی عمر دولت تدبیر و امید علت انعقاد شتابزده قراردادهای نفتی و گازی چیست؟
۱۴- با توجه به فرسوده بودن تاسیسات نفتی و گازی علت متوقف شدن پروژه های مربوطه در مناطق نفتخیز جنوب و فلات قاره چه بوده است؟
۱۵- بررسی نحوه و چگونگی عملکرد در صندوق بازنشستگی صنعت نفت.

بیشتر بخوانید:  تحلیل اوپک از رشد نرخ بهره و تقاضای نفت در سال آینده

منبع: تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.