کارنامه سودسازی گروه «الفین و پلیمر» در سال ۱۴۰۳
وقتی گاز، ارز و خوراک علیه پتروشیمیها متحد شدند؛ مارون رکورد زد، غدیر زمین خورد +اینفوگرافیک

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، سال ۱۴۰۳ برای تولید پتروشیمیها با موانعی جدی همراه بود. قطعیهای مکرر گاز در زمستان، رشد شدید قیمت خوراک و نوسانات مداوم نرخ ارز، همگی زنجیره تولید را مختل کرده و حاشیه سود شرکتها را تحت فشار قرار داد. با این حال، صنعت پلیمر به دلیل تولید محصولات باارزشافزوده بالا، توانست نسبت به سایر پتروشیمیها عملکرد بهتری داشته باشد.
بر اساس صورتهای مالی، سود خالص صنعت پلیمر نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۲۶ درصد افزایش یافته است. این روند میتوانست به قدرت بیشتری طی شود که رشد هزینهها جلوی آن را گرفت؛ چرا که هزینههای کل تولید صنعت در این سال با جهشی ۵۸ درصدی همراه شد و جلوی جهش سودسازی صنعت را گرفت است.
مارون؛ درخشانترین پتروشیمی در سودسازی
پتروشیمی مارون در میان شرکتهای پلیمری، بهترین عملکرد را از نظر سودسازی داشته است. این شرکت توانسته با تحقق ۱۱۶ درصد از ظرفیت اسمی تولید خود، سود خالص را با رشد ۱۵۴ درصدی به ۱۴ هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان برساند. جهش تولید و فروش در مارون، آن را به لیدر سودآوری صنعت پلیمر در سال گذشته تبدیل کرده است.
در سوی دیگر، شرکتهایی مانند جم پیلن و جم بیشترین رشد بهای تمامشده را ثبت کردهاند. به این صورت که بهای تمامشده تولید در جم پیلن با ۸۵ درصد و در جم با ۷۴ درصد افزایش مواجه شد. این افزایش عمدتا بهدلیل رشد تولید و فروش بوده اما بهواسطه افزایش هزینهها، سودآوری این شرکتها تحت فشار قرار گرفت.
غدیر نیز جزو شرکتهایی بود که رشد قابل توجهی در هزینه تولید داشت و موجب افت شدید سودسازی آن شده است.
تولید؛ عامل اصلی سودسازی صنایع
در بررسی عوامل کاهش سود پتروشیمیها اعم از تندگویان، شازند و غدیر، نکته مهمی که جلب توجه میکند افت قابلتوجه در میزان تولید این شرکتهاست. این سه پتروشیمی بیشترین کاهش تولید سالانه را میان پلیمرسازان تجربه کردند.
همین مساله نقش کلیدی در کاهش سودآوری آنها داشته است؛ در واقع، افت تولید مستقیما به کاهش فروش و کاهش جذب درآمد منجر میشود و از سوی دیگر، هزینههای ثابت همچنان پابرجا باقی میمانند.
همین موضوع نشان میدهد که تداوم تولید با ظرفیت بالا، مهمترین موتور محرک سودسازی در صنعت پتروشیمی است و هرگونه وقفه یا کاهش در تولید، تاثیر فوری بر عملکرد مالی شرکتها خواهد داشت. این گزارش وضعیت هزینههای تولید و سودسازی صنعت پلیمر را مورد بررسی قرار میدهد.
بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت پلیمر
طبق آمار دو پتروشیمی جم پیلن و جم بیشترین رشد هزینه تولید را در سال ۱۴۰۳ به خود اختصاص دادند. به طوری که بهای تمام شده این دو پتروشیمی به ترتیب ۸۵ و ۷۴ درصد رشد کرد و جلوی افزایش سودسازی آنها را گرفت. این موضوع به دلیل رشد تولید و فروش این دو شرکت است.
همچنین غدیر و آریاساسول دیگر پتروشیمیهایی بودند که در این سال رشد قابل توجهی در هزینه تولید داشتند. مارون و پارس نیز در رتبههای بعدی این فهرست جای دارند.
بیشترین افزایش سود خالص در صنعت پلیمر
همانطور که در ابتدای گزارش اشاره شد پتروشیمی مارون در سال مالی ۱۴۰۳ عملکرد درخشانی در سودسازی داشته است. این پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ توانست با افزایش مقدار تولید حدود ۱۱۶ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را محقق کند.
این موضوع سود خالص شرکت به شکل خارقالعادهای افزایش داد و موجب جهش ۱۵۴ درصدی در آن شد. به طوری که سود خالص پتروشیمی مارون از پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۴ هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
همچنین پتروشیمی امیرکبیر توانست سود خالص خود را ۸۸ درصد افزایش دهد و به ۶ هزار میلیارد تومان برساند. سود خالص دو پتروشیمی پارس و آریا ساسول نیز در این مدت ۳۹ و ۲۷ درصد افزایش داشته است.
در مقابل نیز چهار پتروشیمی غدیر، تندگویان، شازند و جم پیلن به ترتیب بیشترین افت سودسازی را در این سال به ثبت رساندند.
همانطور که در نمودار مشخص است پتروشیمی غدیر در این سال ۷۲ درصد افت سودآوری داشته است. تندگویان نیز در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۶۲ درصدی سود خالص به رقم هزار و ۷۶۲ میلیارد تومان رسیده است.
برچسب ها :الفین و پلیمر ، پتروشيمی امیرکبیر ، پتروشیمی آریاساسول ، پتروشیمی پارس ، پتروشیمی غدیر ، پتروشیمی قائدبصیر ، پتروشیمی مارون ، خوراک پتروشیمی ، صنعت پتروشیمی ، کارنامه پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰