کد خبر : 36665
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 تیر 1404 - 10:31

بازار نفت روی موج تقاضا: افزایش عرضه هم قیمت‌ها را پایین نیاورد

بازار نفت روی موج تقاضا: افزایش عرضه هم قیمت‌ها را پایین نیاورد
با اعلام افزایش تولید بیش از نیم میلیون بشکه‌ای اوپک پلاس، بازار نفت نه‌تنها فرو نریخت، بلکه با جهش قیمت‌ها و کاهش موجودی‌های جهانی، به‌ویژه در دیزل و کوشینگ، قدرت خود را به رخ تحلیلگران کشید.

به گزارش انرژی پرس و به نقل از اویل پرایس، بازارهای نفت خام تنگ‌تر از آن چیزی هستند که اکثر تحلیلگران انتظار داشتند و آماده جذب افزایش عرضه بیش از پیش‌بینی‌شده اوپک پلاس در ماه آینده هستند. برای اثبات این ادعا، کافی است به قیمت‌های نفت پس از اعلام اخیر اوپک پلاس نگاه کنید که معامله‌گران و تحلیلگران را غافلگیر کرد.

روز دوشنبه، پس از اعلام اوپک پلاس مبنی بر افزودن بیش از نیم میلیون بشکه در روز به تولید ترکیبی خود، قیمت نفت خام برنت در حدود ۶۸ دلار به ازای هر بشکه معامله شد. در اواخر هفته، قیمت به بیش از ۷۰ دلار رسید و سپس با افزایشی اندک هفته را به پایان برد. به نظر می‌رسد با اعلام بازگشت بشکه‌های بیشتر به بازار توسط اوپک پلاس، قیمت‌ها باید کاهش می‌یافت، اما این اتفاق نیفتاد. قیمت‌ها افزایش یافت و بار دیگر شکاف بین برداشت‌های بازار و واقعیت‌های فیزیکی را نشان داد.

سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی، روز چهارشنبه در سمینار اوپک در وین گفت: «می‌بینید که حتی با افزایش تولید در چند ماه گذشته، شاهد انباشت عمده در موجودی‌ها نبوده‌ایم، که نشان می‌دهد بازار به این بشکه‌ها نیاز داشته است.»

در واقع، موجودی‌های جهانی نفت چندان پر نیستند. آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش بازار نفت ژوئن خود اعلام کرد که اگرچه موجودی‌های نفت خام در کشورهای غیرعضو OECD در اوایل سال افزایش یافته بود، موجودی‌های OECD حدود ۹۷ میلیون بشکه کمتر از سطح سال گذشته در همین زمان بود که باعث کاهش کل موجودی‌های جهانی شد.

همچنین موضوع تقاضا مطرح است که در حال حاضر در فصل اوج خود در نیمکره شمالی قرار دارد و خطر کمبود سوخت وجود دارد. به‌طور خاص، بازار ممکن است با کمبود دیزل مواجه شود. وال استریت ژورنال این هفته گزارش داد که دلیل این کمبود، قیمت نفت خام نیست، بلکه حاشیه‌های پایین پالایش است. با این حال، این موضوع به تقاضا مربوط می‌شود که بسیاری از منابع معتبر ادعا می‌کنند در حال تضعیف است.

جیمز نوئل-بسویک، تحلیلگر اسپارتا کامودیتیز، به وال استریت ژورنال گفت: «به دلیل کاهش نرخ‌های پالایش، سال را با کمبود دیزل در انبارها شروع کردیم و به دلیل زمستان سرد، تقاضا افزایش یافت.»

دنیس کیسلر، معاون ارشد معاملات BOK Financial، به این نشریه گفت: «فکر می‌کنم پالایشگاه‌ها کمی عقب هستند و باید جبران کنند. وقتی موجودی‌ها بهبود یابد، فکر می‌کنم با قیمت‌های بالاتری خواهد بود.»

بیشتر بخوانید:  آینده نفت از نگاه تحلیلگران چگونه است؟

به نظر می‌رسد اوپک فقط در حال تبلیغ منافع خود نیست وقتی می‌گوید بازارهای نفت تنگاتنگ هستند. اگر وضعیت موجودی‌های OECD کافی نباشد، موجودی‌های نفت ایالات متحده در کوشینگ، اوکلاهما، به گزارش بلومبرگ، در پایین‌ترین سطح در ۱۱ سال گذشته قرار دارد و موجودی‌های دیزل ایالات متحده ۲۳ درصد کمتر از میانگین پنج‌ساله برای این زمان از سال است.

تنگنای عرضه نفت در سطح جهانی در اوایل سال نیز چندین بار با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه برجسته شد. هر تنش به‌طور خودکار به افزایش قیمت‌ها منجر شد، حتی اگر هیچ میدان نفتی یا زیرساختی هدف قرار نگرفته بود. اگر بازار به همان اندازه که بسیاری ادعا می‌کردند بیش از حد عرضه شده بود، تنها یک حمله مستقیم موشکی به یک میدان نفتی می‌توانست باعث افزایش قیمت شود.

با این حال، بسیاری از تحلیلگران کالاها همچنان به دیدگاه مازاد عرضه در اواخر سال پایبند هستند. این حداقل تغییری از پیش‌بینی‌های قبلی است که می‌گفتند بازار همین حالا هم بیش از حد عرضه شده و اوپک پلاس فقط وضعیت عرضه بد را بدتر می‌کند. اکنون پیش‌بینی‌ها با توجه به واقعیت‌های فیزیکی در حال بازنگری هستند، اما همچنان انتظار مازاد عرضه وجود دارد.

تحلیلگران ING، برای مثال، این هفته نوشتند که افزایش عرضه اوپک مورد انتظار بود و پیش‌بینی خود را تکرار کردند که اوپک برای سپتامبر یک افزایش دیگر را تأیید خواهد کرد و سپس متوقف می‌شود. وارن پترسون و اوا مانتی نوشتند: «این افزایش‌ها باید بازار جهانی را در سه‌ماهه چهارم به مازاد بزرگی سوق دهد و فشار نزولی بر قیمت‌ها را تشدید کند. با این حال، در حال حاضر، بازار در طول تابستان نیمکره شمالی نسبتاً تنگاتنگ باقی می‌ماند.»

اوپک، در همین حال، چشم‌انداز تقاضای نفت خود را بازنگری کرد و پیش‌بینی سال ۲۰۲۶ را از ۱۰۸ میلیون بشکه در روز به ۱۰۶.۳ میلیون بشکه در روز کاهش داد. دلیل: کاهش رشد تقاضای چین. این همان کاهش رشد تقاضایی است که هر تحلیلگری آن را به‌عنوان عاملی برای تضعیف و در نهایت نابودی تقاضا ذکر کرده است.

باب مک‌نالی از گروه انرژی راپیدان به بلومبرگ گفت: «در حال حاضر، اگر از پنجره به بیرون نگاه کنید، بازار بسیار تنگاتنگ است.» او افزود که تعادل بین عرضه و تقاضا پس از پایان فصل اوج تقاضا تغییر خواهد کرد که با پایان کاهش تولید اوپک پلاس همزمان خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.