آسیب تعرفه های بالاتر ترامپ بر بازار پوشاک آسیا

به گزارش انرژی پرس، اتحادیهها و گروههای صنعتی در سراسر آسیا، نسبت به تاثیر تعرفههای بالاتر آمریکا بر کارگران پوشاک هشدار داده و اعلام کردند تعرفههای بالا، ممکن است شرکتها را ناچار کند تعطیل کرده یا به کشورهای همسایه با نرخ تعرفه پایینتر کوچ کنند.
چندین کشور در آسیا از نرخهای جدید تعرفهای که توسط آمریکا اعمال شده و قرار است پس از پایان توقف ۹۰ روزه اعمال تعرفهها، از اول اوت، اجرایی شود، مطلع شدهاند. قطبهای تولیدی مانند بنگلادش و کامبوج به ترتیب با تعرفههای بالای ۳۵ و ۳۶ درصدی مواجه خواهند شد، در حالی که کشورهای همسایه هنوز با دولت آمریکا مذاکره میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از طریق نامههای رسمی که در پلتفرم رسانه اجتماعی «تروث سوشال»(Truth Social) در هشتم ژوئیه منتشر کرد، تعرفههای جدید را اعلام کرد.
آمریکا، بزرگترین مقصد صادرات پوشاک بنگلادش است. صادرات این کشور به آمریکا، در سال میلادی گذشته، بیش از ۸.۴ میلیارد دلار بود که ۷.۳۴ میلیارد دلار آن، به پوشک مرتبط بود.
همچنین، طبق آمار گمرک دولتی، در سال ۲۰۲۴، کامبوج، حدود ۱۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا، صادر کرد که حدود ۴۰ درصد از کل صادرات این کشور را تشکیل میدهد. بیش از نیمی از واردات آمریکا، از کامبوج، پوشاک، کفش و کالاهای مسافرتی مانند چمدان و کیف دستی بود که تقریبا نیمی از درآمد صادراتی کشور را تشکیل میدهد و برای بیش از ۹۰۰ هزار کارگر، اشتغالزایی کرده است.
اتحادیهها و گروههای صنعتی هشدار میدهند که اگر تعرفههای بالا، شرکتها را به نقل مکان به کشورهایی با نرخ تعرفه پایینتر یا تعطیلی کامل مجبور کند، این کارگران ممکن است با از دستدادن قابل توجه شغل، مواجه شوند.
در حالی که کامبوج، کاهش نرخ تعرفه از ۴۹ درصد در آوریل را بررسی میکند، در صنعت پوشاک آن که صدها هزار نفر را به کار گرفته و یکی از ستونهای اقتصادی کلیدی این کشور در حال توسعه است، نگرانی نفوذ کرده است.
در همین حال، آمریکا و ویتنام توافق تجاری امضا کردهاند که ۲۰ درصد تعرفه بر کالاهای ویتنامی وضع خواهد کرد.
«سلیم ریحان»، استاد اقتصاد در دانشگاه داکا، گفت: اگر نرخ تعرفهها برای رقبای بنگلادش مانند هند، اندونزی و ویتنام پایینتر باشد، بنگلادش با یک نقطه ضعف رقابتی جدی روبرو خواهد شد.
به گفته «ریحان» چنین نقطه ضعفی میتواند تصمیمگیری در زنجیره تامین را دشوارتر کند و اعتماد خریداران و سرمایهگذاران را از بین ببرد. این استاد دانشگاه افزود: با افزایش هزینههای تولید و کاهش حاشیه سود به دلیل تعرفه، بسیاری از کارخانههای پوشاک ممکن است به کاهش فعالیت یا تعطیلی کامل مجبور شوند. تعرفه ۳۵ درصدی اعلام شده توسط آمریکا برای بنگلادش، بیش از دو برابر نرخ ۱۵ درصدی فعلی برای کالاهای بنگلادشی است.
آمریکا برای یک توافق تجاری با هند مذاکره میکند، در حالی که نرخ تعرفههای متقابل برای پاکستان، هنوز اعلام نشده است.
اخراجهای احتمالی در صنعت پوشاک، تاثیر بیش از حد بر زنان کارگر خواهد داشت. اگر زنان به دلیل تعرفههای بالا که کارخانهها را به تعطیلی میکشاند، شغلشان را از دست بدهند، نه تنها بر اقتصاد کامبوج تاثیر خواهد گذاشت، بلکه ممکن است کودکان، نتوانند به مدرسه بروند و والدین میانسال نیز ممکن است نتوانند هزینه دارو را بپردازند. در حال حاضر، وضعیت زنان کارگر پوشاک، خوب نیست اما اگر این تعرفهها اجرایی شوند، بدتر هم خواهد شد.
طبق گزارش رویترز، «سلیم ریحان»، گفت: تعرفهها مستقیما بر بخش قابلتوجهی از چهار میلیون کارگر صنعت پوشاک بنگلادش تاثیر میگذارد که بیشتر آنها زنان کمدرآمد و روستایی هستند.
منبع: ایسنا
برچسب ها :بازار پوشاک ، بازار پوشاک آسیا ، پوشاک بنگلادش ، ترامپ ، تعرفه ، تعرفه های آمریکا ، صادرات پوشاک بنگلادش ، صنعت پوشاک ، واردات آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰