کد خبر : 36255
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 تیر 1404 - 12:08

با کمک سگ‌های تجسس، ۱۵ نفر را زنده از زیر آوار نجات و پیکر ۱۸۸ شهید را از زیر آوار خارج کردیم

با کمک سگ‌های تجسس، ۱۵ نفر را زنده از زیر آوار نجات و پیکر ۱۸۸ شهید را از زیر آوار خارج کردیم
رئیس اداره عملیات و جستجو و آنست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: در پی حملات رژیم صهیونیستی، با کمک سگ‌های تجسس، ۱۵ نفر را زنده از زیر آوار نجات دادیم و پیکر ۱۸۸ شهید را نیز از زیر آوار خارج کردیم.

به گزارش انرژی پرس، سید رضا مومنی، رئیس اداره عملیات و جستجو و آنست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران و هدف گرفتن بعضی از مراکز کشور، مراکز آموزش نگهداری سگ‌های تجسس و به طور کلی اداره عملیات جست‌وجو و آنست سازمان امداد و نجات طبق وظایف ذاتی خود وارد عمل شد.

۳۶ مرکز آموزشی نگهداری سگ‌های تجسس در کشور داریم

او  با بیان اینکه در کشور ۳۶ مرکز آموزشی نگهداری سگ‌های تجسس داریم که کار آن‌ها انجام عملیات‌های جست‌وجو و نجات در زمان حوادث و سوانح است، گفت: طبق دستور رییس جمعیت و رییس سازمان امداد و نجات تمامی ظرفیت این مراکز به‌کارگیری شده تا بتوانیم بهترین خدمات را به هموطنمان ارائه دهیم. در این جنگ ۱۲ روزه تحمیلی به‌طور کلی سه تا چهار استان کشور به‌صورت کامل درگیر این حوادث بودند و ۵۱ تیم عملیاتی ما، هرکدام متشکل از یک قلاده سگ و یک مربی هم در این عملیات‌ها شرکت کردند.

اعزام سگ‌های تجسس سایر استان‌ها به تهران در زمان جنگ تحمیلی

مؤمنی عنوان کرد: در استان تهران، به دلیل شرایط ویژه و بالا بودن میزان حملات، از ۱۸ استان کشور به‌عنوان استان‌های پشتیبان استفاده کردیم و با فراخوان ما، این استان‌ها سگ‌هایشان را به تهران آوردند. سازمان امداد و نجات در تهران از پیش ۱۴ قلاده سگ داشت و ۳۰ قلاده نیز از استان‌های دیگر به تهران آورده شدند. به‌طور کلی، ۲۵۳ عملیات جستجو و نجات داشته‌ایم که مربیان سگ‌های تجسس و سگ‌های در اختیارشان آن را انجام داده‌اند.

وی اعلام کرد: این آمار هنوز به‌روز نشده است؛ اما ۱۵ نفر را زنده از زیر آوار نجات دادیم که سگ‌های ما محل را شناسایی کردند و همکارانمان در تیم‌های واکنش سریع کار آواربرداری کردند. در این عملیات‌ها پیکر ۱۸۸ شهید نیز شناسایی و از زیر آوار خارج گردید. دو قلاده از سگ‌های ما هم در اثر فشار کار بالا و شرایط فیزیکی بسیار دشوار که در منطقه بود، تلف شدند.

او  در توضیح علت مرگ این سگ‌ها گفت: به‌خاطر شرایط سخت محیطی مثل دود، وجود گوگرد ناشی از بمب و آتش موجود در منطقه و همین‌طور کار زیاد (به دلیل اینکه ما  ۲۴ ساعت از آن‌ها برای عملیات جستجو و نجات استفاده می‌کردیم) دو قلاده از آن‌ها تلف شدند.

علت تلف شدن دو سگ زنده‌یاب

بیشتر بخوانید:  نفت ۷۵ دلاری هم برای روسیه «نگران‌کننده» نیست

وی اضافه کرد: بعد از این‌که اجساد این حیوانات را برای دامپزشکی فرستادیم شرایط فیزیکی سختی که در محیط بود را علت تلف شدن آنها اعلام کردند و گردوخاک و دود فراوانی که داخل ریه این حیوانات بود. بخشی هم به دلیل اینکه این‌ها سگ‌هایی بودند که در شرایط حوادث طبیعی وارد عمل می‌شدند و سابقه حضور در جنگ نداشتند. موج انفجارها و صداهای مهیب، خود بر عملکرد و سلامتی سگ‌ها تأثیر می‌گذارند.

به گفته رئیس اداره عملیات و جستجو و آنست سازمان امداد و نجات، یکی از این سگ‌ها چهارساله و دیگری هفت‌ساله بود که هردو در رنج سنی متوسط محسوب می‌شدند و عملیاتی بودند.

وی توضیح داد: معمولاً سگ‌ها از تولگی از چهار تا شش ماهگی برای آموزش وارد مجموعه ما می‌شوند و بسته به شرایط و توانمندی مربی بین یک تا یک‌ونیم سال آموزش می‌بینند و عملیاتی می‌شوند و بعد آن‌ها را به کار می‌گیریم. مثلاً سگ چهارساله ما که تلف شد تقریباً دوسال بود که برای ما کار عملیاتی می‌کرد. آن سگ -که لابرادور بود- سابقه عملیات بین‌المللی هم داشت و در عملیات ما در زلزله افغانستان مورد استفاده قرار گرفته بود.

۱۰۶ قلاده  سگ زنده‌یاب داریم/ تعدادی سگ عملیاتی بازنشسته شده‌اند

مؤمنی بیان کرد: ما قبلاً ۱۰۸ قلاده سگ ردیاب در کشور داشتیم که از این مجموعه تقریباً ۳۰ تا ۳۲ قلاده در حال آموزش بودند و بقیه هم عملیاتی‌اند. چند قلاده هم از رده خارج هستند؛ یعنی این چند قلاده، سگ‌های بازنشسته ما هستند که از رده خارج می‌شوند و خارج از حیطه عملیاتی ما قرار دارند. بعد از مرگ این دو، ۱۰۶ قلاده آماده داریم.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به شرایط فعلی و رویکرد جمعیت هلال احمر و دیدگاه مدیران ارشد جمعیت در خصوص توانمندی و قابلیت‌های سگ‌های تجسس، قصد بالا بردن تمرکزمان را در این زمینه داریم و احتمالاً افزایش ظرفیتی درسگ‌هایمان در کشور خواهیم داشت.

او در پاسخ به این پرسش که آیا توله‌گیری این سگ‌ها در داخل و یا خارج از ایران انجام می‌شود، افزود:  اکنون با توجه به توانمندی که در کشور وجود دارد بخشی را از منابع داخلی تهیه می‌کنیم. بخشی هم سگ‌های اهدایی هستند که ما شناسنامه‌های آن‌ها را می‌بینیم. اگر والدین‌شان اصیل یا وارداتی باشند برای مراکزمان از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

منبع: ایلنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.