چشمانداز بازار نفت در سایه تنشهای خاورمیانه
سایه جنگ بر بشکههای نفت؛ نفت در دو راهی جهش یا اصلاح؟

به گزارش «انرژی پرس»، جمعه گذشته پس از تجاوزگری رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای ایران، قیمت نفت با جهشی ۱۳ درصدی در همان ساعات ابتدایی روبهرو شد؛ اما در پایان روز، این افزایش به هفت درصد کاهش یافت.
در روز دوشنبه، به دلیل نبود اختلال در مسیرهای اصلی صادرات و انتشار گزارشهایی مبنی بر تمایل ایران به کاهش تنش و بازگشت به میز مذاکرات هستهای، بازار آرامتر شد.
بر اساس دادههای منتشرشده، تاکنون هیچکدام از زیرساختهای حیاتی صادرات نفت آسیب ندیدهاند و تنگه هرمز به عنوان شاهراه حیاتی عبور روزانه نزدیک به یکپنجم مصرف جهانی نفت همچنان باز و فعال باقی مانده است.
تفاوت واکنش بازار نقدی و آتی؛ مصرفکنندگان نگران نیستند
به گفته تحلیلگر رویترز، قیمت نقدی نفت دبی در روز تجاوزگری رژیم صهیونیستی کمتر از معاملات آتی نفت برنت افزایش یافت؛ این نشان میدهد که فعالان بازار فیزیکی نفت نسبت به نوسانات بازار آتی، نگرانی کمتری دارند. در واقع، مصرفکنندگان واقعی نفت خاورمیانه کمتر از معاملهگران بازارهای آتی به این تنشها واکنش نشان دادهاند.
تهدیدهای احتمالی؛ زیرساختهای نفتی در تیررس
اگرچه تا این لحظه حمله مستقیمی به تاسیسات نفتی رخ نداده، اما تحلیلگران هشدار میدهند که هرگونه حمله به زیرساختهای انرژی در ایران و عراق میتواند بحران را وارد مرحله جدیدی کند.
بانک RBC هشدار داده که انرژی، بهویژه نفت، اکنون به طور مستقیم در مرکز توجه طرفین درگیری قرار گرفته است.
تنگه هرمز؛ نگرانی بازار یا سناریویی اغراقشده؟
تحلیلگران بازار معتقدند احتمال بسته شدن تنگه هرمز، همچنان پایین است. در هیچیک از تنشهای پیشین نیز این مسیر مسدود نشده و بازار فعلا هم چنین احتمالی را در قیمتها لحاظ نکرده است.
با این حال، اگر جریان نفت در تنگه مختل شود، قیمتها بهراحتی میتوانند تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه افزایش یابند.
بازگشت به تعادل یا آغاز اصلاح قیمت؟
قیمت نفت برنت در اوج معاملات جمعه به ۷۸ دلار و ۵۰ سنت و نفت WTI به ۷۷ دلار و ۶۰ سنت رسید. اما این سطوح در روزهای بعد حفظ نشدند و برخی تولیدکنندگان اقدام به فروش با هدف تثبیت سود یا پوشش ریسک کردند.
به گفته اولی هانسن از بانک ساکسو، اگر عرضه مختل نشود، قیمتها ممکن است حدود ۱۰ دلار کاهش پیدا کنند و به محدوده ۶۰ دلاری بازگردند.
صعود شکننده با چاشنی سیاست
اگرچه قیمت نفت در اثر تنشهای اخیر افزایش یافته، اما هنوز اختلال واقعی در عرضه رخ نداده است. بازار در حال حاضر، نوعی «پریمیوم جنگی» را در قیمتها لحاظ کرده، اما سناریوی انسداد تنگه هرمز یا توقف صادرات گسترده را جدی نگرفته است. در چنین فضایی، هرگونه تحول جدید از نظر نظامی و دیپلماتیک میتواند جهت بازار را به سرعت تغییر دهد.
برچسب ها :بازار جهانی نفت ، تنگه هرمز ، صادرات نفت ، عرضه نفت ، قیمت نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰