کارنامه روانکارهای بورسی در فروردین ۱۴۰۴
وقتی انبار پر است و بازار خالی؛ نفت سپاهان چرا محصولی عرضه نکرد؟ +اینفوگرافیک

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ صنعت روانکار بورسی با وجود تعطیلات فروردین، توانست عملکرد نسبتا مطلوبی در حوزه درآمدزایی ثبت کند. سه شرکت ایرانول، پارس و بهران نسبت به فروردین سال قبل افزایش درآمد داشتند؛ در این میان، نفت ایرانول با رشد ۴۷ درصدی در صدر ایستاد.
اما نفت سپاهان تنها شرکتی بود که برخلاف روند عمومی، کاهش درآمد را تجربه کرد و با افت ۱۷ درصدی، ضعیفترین عملکرد ماه را ثبت کرد.
نکته قابل توجه آنکه نفت سپاهان با تولید بیش از ۶۱ هزار تن محصول، بیشترین رشد تولید را در میان چهار شرکت بورسی داشت. با این حال، بخش عمدهای از این تولیدات وارد بازار نشد و عرضه پایین باعث افت محسوس درآمد شده است.
این در حالیست که حتی شرکتهایی مانند پارس و بهران با کاهش تولید، توانستند درآمد خود را در سطح مناسبی نگه دارند.
این تناقض میان رشد تولید و افت فروش در سپاهان، از سیاستهای نامشخص عرضه این شرکت حکایت دارد. تکرار چنین الگوی نامطلوبی میتواند در ماههای آتی جایگاه این شرکت را در بازار روانکارها تضعیف کند.
فروردینماه صنعت روانکار در یک نگاه
گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان میدهد، شرکتهای این صنعت در فروردینماه نیز عملکرد خوبی در درآمدزایی از خود به نمایش گذاشتند.
به نحوی که سه شرکت این صنعت، درآمد خود را در فروردینماه بالا بردهاند؛ در این میان اما دو شرکت نفت ایرانول و پارس عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۴۷ و ۲۲ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشد و دو شرکت کاهش تولید و دو شرکت دیگر رشد حداقلی داشتند.
وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در فروردین
بررسی گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای صنعت روانکار خبر از آن میدهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در فروردینماه ۱۴۰۴ به رقم ۶ هزار و ۷۰ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی اسفند کاهش حدود ۴۱ درصدی را تجربه کرده که نتیجه تعطیلات رسمی این ماه است.
نکته مهمتر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در فروردینماه سال ۱۴۰۳ خبر از رشد ۱۱ درصدی آن میدهد.
گفتنیست، درآمد حاصل از فروش سه روانکار بورسی در این ماه نسبت به فروردینماه سال ۱۴۰۳ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در فروردینماه با ماه گذشته یعنی اسفند ۱۴۰۳ خبر از افت درآمد تمامی صنعت روانکار میدهد.
با این حال باید دید کدام روانکار در فروردین ۱۴۰۴ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به فروردین ۱۴۰۳
همانطور که گفته شد، سه روانکار بورسی در فروردین ۱۴۰۴ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ شدهاند. در این حین اما نفت ایرانول (شرانل) با افزایش حدود ۴۷ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به فروردین ۱۴۰۳ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت ایرانول از هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان در فروردینماه ۱۴۰۳ به هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. البته این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد کاهش داشته است.
همچنین نفت پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به فروردین ۱۴۰۳ حدود ۲۲ درصد افزایش داد و از ۹۲۵ میلیارد تومان در فروردین ۱۴۰۳ به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به فروردین ۱۴۰۳ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با اسفند ۱۴۰۳ حدود ۳۲ درصد کاهش داشته است.
جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در فروردینماه به نفت بهران تعلق میگیرد؛ چرا که درآمد فروردینماه این شرکت حدود چهار درصد افزایش داشته و به هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان رسیده است.
اما نفت سپاهان در فروردینماه ۱۴۰۴ تنها روانکاری بود که کاهش درآمد را تجربه کرده است. به طوری که درآمد این شرکت با کاهش بیشتر از ۱۷ درصدی به هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان در این ماه رسیده است.
بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به فروردین ۱۴۰۳
همانطور که گفته شد درآمد سه روانکار بورسی در فروردینماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این روند در بخش تولید دیده نشد و مانند ماه گذشته دو شرکت این صنعت افت تولید و دو شرکت دیگر این گروه رشد تولید حداقلی داشتند.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت سپاهان در فروردینماه ۱۴۰۴ توانست با افزایش یک درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به فروردین ۱۴۰۳» را از آن خود کند. به این ترتیب سپاهان در فروردینماه ۱۴۰۴ موفق شد مقدار تولید خود را به بیش از ۶۱ هزار تن برساند.
همچنین ایرانول نیز دیگر شرکت این صنعت بود که در فروردینماه موفق به افزایش مقدار تولید خود شده است. هرچند میزان رشد تولید نفت ایرانول به یک درصد نیز نرسید اما نسبت به دو شرکت نفت پارس و بهران عملکرد بهتری داشته است.
در سمت دیگر اما نفت پارس و بهران به ترتیب بدترین کارنامههای تولید صنعت روانکار داشتند؛ به طوری که در فروردینماه سال ۱۴۰۳ شرکت نفت پارس با کاهش ۱۲ درصدی تولید و نفت بهران با افت ۹ درصدی در تولید روبهرو شدند.
برچسب ها :پالایش نفت بهران ، پالایش نفت پارس ، روانکارهای بورسی ، شرکت نفت ایرانول ، شرکت نفت سپاهان ، صنعت روانکار ، کارنامه روانکارها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰