کارنامه آروماتیکیهای بورسی در فروردین 1404
درآمد نیمی از صنعت آروماتیک با تولید درخشید؛ رشد بوعلی، عقب نشینی نوری

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، بررسی گزارشهای ماهانه نشان میدهد در فروردینماه، پتروشیمی فارابی با رشد ۱۸ درصدی و بوعلی سینا با رشد هشت درصدی، در صدر جدول افزایش تولید ایستادند. این افزایش باعث شد درآمد این دو شرکت جهش چشمگیری داشته باشد و به ترتیب رتبههای اول و دوم رشد درآمد را از آن خود کنند.
در مقابل، پتروشیمی اصفهان با افت ۲۱ درصدی و نوری با کاهش یک درصدی در تولید روبهرو شدند. این کاهش، مستقیما بر درآمد آنها تاثیر گذاشت و باعث شد در رتبههای انتهایی جدول رشد درآمد صنعت آروماتیک قرار بگیرند.
در مجموع، تولید ۶۱۸ هزار تنی این صنعت نسبت به فروردین پارسال تغییر چندانی نداشته اما رشد درآمد صنعت به واسطه افزایش قیمتهای جهانی و دلار مشهود است.
گزارش فروردین صنعت آروماتیک نشان میدهد که توازن تولید نقش تعیینکنندهای در موفقیت مالی شرکتها داشته است. در این میان، پتروشیمیهایی که همزمان با رشد تولید، توانستهاند فروش موثری داشته باشند، در صدر جدول درآمدزایی ایستادهاند.
وضعیت صنعت آروماتیک در فروردین ۱۴۰۴
گزارش فعالیت ماهانه آروماتیکیهای بورس منتشر شد و خبر از رشد درآمد کل این صنعت در فروردین ۱۴۰۴ داد. نگاهی به ارقام گزارشهای این صنعت نشان میدهد چهار پتروشیمی تولیدکننده آروماتیک یعنی نوری، بوعلی، اصفهان و فارابی مجموعا در فروردینماه موفق به شناسایی درآمد ۲۲ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومانی شدهاند.
مقایسه این عدد با درآمد صنعت آروماتیک در فروردینماه سال گذشته، افزایش ۳۲ درصدی آن را نشان میدهد. لازم به ذکر است عمده این افزایش درآمد، مربوط به رشد درآمد پتروشیمی بوعلی سینا در این ماه است.
البته درآمد پتروشیمیهای آروماتیکی نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند حدود ۲۰ درصد کاهش داشته که به دلیل تعطیلات رسمی فروردین است.
گفتنیست چهار پتروشیمی فعال در زمینه تولید آروماتیک در فروردینماه ۱۴۰۴ موفق به تولید ۶۱۸ هزار و ۱۷۷ تن از محصولات خود شدهاند. این عدد در مقایسه با فروردینماه سال گذشته تقریبا ثابت مانده است.
انرژی پرس در این گزارش وضعیت تولید و فروش پتروشیمیهای تولیدکننده آروماتیک را در فروردینماه مورد بررسی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه آروماتیکیها
بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمیهای تولیدکننده آروماتیک در فروردینماه ۱۴۰۴ نشان میدهد، پتروشیمی فارابی در این ماه جهش قابل توجهی را در درآمدزایی داشته که به دلیل رشد حجم فروش و قیمت محصولات آن است. به طوری که رقم فروش این شرکت با رشد ۲۹۳ درصدی از ۳۰ میلیارد تومان به ۱۱۶ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین پتروشیمی بوعلی سینا نیز در فروردین عملکرد قابل توجهی در فروش داشت؛ به نحوی که درآمد ماهانه پتروشیمی بوعلی سینا از چهار هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان در فروردینماه سال ۱۴۰۳ با رشد ۷۳ درصدی به هفت هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان رسیده است. از این رو پتروشیمی بوعلی در جایگاه دوم جدول رشد درآمدزایی گروه آروماتیک قرار میگیرد.
همچنین پتروشیمی اصفهان نیز در این ماه موفق شد درآمد خود را حدود ۴۳ درصد افزایش دهد و جایگاه سوم رتبهبندی افزایش درآمد را تصاحب کند. طبق جدول، درآمد این پتروشیمی از ۳۶۶ میلیارد تومان در فروردین ۱۴۰۳ به ۵۲۳ میلیارد تومان در فروردینماه ۱۴۰۴ رسیده است.
پتروشیمی نوری نیز در این ماه توانست درآمد خود را نسبت به فروردین ۱۴۰۳ حدود ۱۷ درصد بالا ببرد و رقم ۱۴ هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان را گزارش کند.
بیشترین افزایش تولید ماهانه آروماتیکیها
در سمت تولید اما این روند دیده نشد و نیمی از صنعت با کاهش تولید روبهرو شدند؛ نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمیهای آروماتیکی حکایت از آن دارد که دو پتروشیمی فارابی و بوعلی سینا به ترتیب ۱۸ و هشت درصد در فروردین امسال رشد تولید داشتند.
در این حین اما اوضاع برای پتروشیمیهای اصفهان و نوری متفاوت بود؛ چرا که حجم تولید این دو پتروشیمی به ترتیب ۲۱ و یک درصد پایینتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
برچسب ها :آروماتیکسازان ، پتروشیمی اصفهان ، پتروشیمی بوعلی سینا ، پتروشیمی فارابی ، پتروشیمی نوری ، صنعت آروماتیک ، کارنامه پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰