بررسی عملکرد پتروشیمی اروند پیش از عرضه اولیه؛ از خوراک پایدار تا صادرات ارزی

به گزارش انرژی پرس، محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند، در نشست خبری این شرکت که با حضور فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه برگزار شد، به تشریح وضعیت تولید، فروش و ساختار اقتصادی پتروشیمی اروند پرداخت.
او در ابتدای این نشست گفت: از بابت فروش هیچگونه مشکلی نداریم. از مشتری یکتنی تا مشتری با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در میان خریداران ما وجود دارد. محصولات ما بهطور کامل از طریق بورس کالا عرضه میشود و شفافیت در فروش، یکی از ویژگیهای مهم ماست.
PVC؛ محصولی استراتژیک در ۱۳ صنعت کشور
کریمی با بیان اینکه ۱۳ صنعت کشور به PVC وابستهاند، افزود: هر جا توسعه و ساختوساز باشد، نیاز به PVC وجود دارد. به ازای هر مترمربع ساختمانسازی، حدود ۱.۵۴ کیلوگرم PVC مصرف میشود.
مدیرعامل پتروشیمی اروند در ادامه گفت: ما پنج گرید مختلف از PVC را تولید میکنیم و زنجیره تولید در این شرکت از نمک آغاز میشود و به PVC میرسد. این فرآیند کاملا در داخل مجموعه انجام میشود که مزیت رقابتی مهمی برای ماست.
برآورد ۱.۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی پتروشیمی اروند
او با تاکید بر سودآوری بخش کاستیک اظهار کرد: در این بخش حاشیه سود بسیار بالایی داریم. بزرگترین مشتری ما، مجتمع آلومینیوم جاجرم است که سالانه ۱۲۰ هزار تن کاستیک مصرف میکند. قیمت محصولات در بازار داخلی و خارجی نیز یکسان است.
کریمی ادامه داد: زمین کارخانه پتروشیمی اروند ۱۰۸ هکتار وسعت دارد که ۲۰ هکتار از آن به احداث مجتمع پتروشیمی الماس اختصاص یافته است؛ ۱۷ درصد از سهام این مجتمع نیز متعلق به پتروشیمی اروند است. ما در سه سال گذشته، آمادگی کامل برای ورود به بازار سرمایه داشتیم، اما شرایط بازار اجازه این کار را نمیداد.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به عرضه اولیه سهام این شرکت اعلام کرد که ارزش جایگزینی مجتمع پتروشیمی اروند حدود ۱.۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
خوراک پایدار، تولید بدون توقف
او همچنین به وضعیت مطلوب خوراک اشاره کرد و گفت: خوراک ما بهصورت پایدار از فجر و مبین تامین میشود. نمک و اتیلن، بهعنوان خوراک اصلی، همواره در دسترس بودهاند و طی سالهای گذشته تولید ما بدون قطعی ادامه داشته است.
کریمی در ادامه به ساختار هزینهای شرکت پرداخت و گفت: ۳۲ درصد هزینههای شرکت مربوط به تامین خوراک و ۳۲ درصد دیگر مربوط به یوتیلیتی است؛ ساختاری که در مقایسه با سایر شرکتهای پتروشیمی بسیار بهینه است. حاشیه سود فعلی پتروشیمی اروند، چند برابر پتروشیمی غدیر است.
سیاست ارزی پایدار و سودآوری قابل توجه
مدیرعامل اروند با اشاره به سیاست ارزی شرکت افزود: فروش محصولات ما بهصورت ارزی انجام میشود و همین امر باعث شده نوسانات نرخ ارز فشار چندانی به شرکت وارد نکند. طی سه سال گذشته نیز ۲۰ هزار میلیارد تومان سود شناسایی کردهایم.
در پایان محمدرضا کریمی با توصیف پتروشیمی اروند بهعنوان شرکتی «یونیک و استراتژیک»، خاطرنشان کرد: با ظرفیتها و زیرساختهای موجود، این شرکت توان ادامه فعالیت مطمئن تا ۲۰ سال آینده را دارد. در صورت واردات محصولات پتروشیمی اروند توسط دولت، هزینهای معادل یک میلیارد دلار بر کشور تحمیل خواهد شد.
برچسب ها :پتروشیمی اروند ، خوراک پتروشیمی ، صنعت پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰