کد خبر : 33315
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 اردیبهشت 1404 - 10:52

کارنامه اوره‌سازان بورسی در سال ۱۴۰۳؛

افت ۱۳ درصدی تولید اوره ایران؛ دلار ناجی پتروشیمی‌ها شد +اینفوگرافیک

افت ۱۳ درصدی تولید اوره ایران؛ دلار ناجی پتروشیمی‌ها شد +اینفوگرافیک
صنعت اوره در سال ۱۴۰۳ با یکی از سخت‌ترین دوره‌های خود مواجه شد؛ افت تولید ناشی از قطعی گسترده گاز، مسیر اوج‌گیری درآمد شرکت‌ها را دشوار کرد. با این حال، رشد نرخ دلار باعث شد که بسیاری از اوره‌سازان با وجود کاهش تناژ، افزایش درآمد را تجربه کنند. در این میان، پتروشیمی پردیس با کمترین افت تولید و بیشترین رشد درآمد در صدر قرار گرفت و برخی دیگر همچون پتروشیمی کرمانشاه، تحت تاثیر افت شدید تولید، عملکرد ضعیف‌تری ثبت کردند.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت تولید اوره در سال ۱۴۰۳ یکی از پرچالش‌ترین سال‌های خود را پشت سر گذاشت. بر اساس گزارش‌های عملکرد شرکت‌های بورسی این صنعت، قطعی‌های گسترده و بی‌سابقه گاز در ماه‌های سرد سال، مهم‌ترین عامل افت تولید بود.

 

این موضوع باعث شد که با وجود فرصت‌های قیمتی ناشی از رشد نرخ دلار، ظرفیت واقعی تولید اوره کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. داده‌های رسمی نشان می‌دهد که حجم تولید صنعت در مقایسه با سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۳ درصد افت کرده است؛ افتی که در برخی مجتمع‌ها حتی شدیدتر بود.

آمارها در صنعت اوره نشان می‌دهد که مدیریت مصرف انرژی، اورهال تجهیزات در زمان قطعی گاز و برنامه‌ریزی دقیق برای تعمیرات اساسی به فاکتورهای کلیدی موفقیت شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ تبدیل شد.

در این میان، پتروشیمی‌هایی که با انعطاف عملیاتی بالاتر توانستند زمان از دست رفته را جبران کنند، عملکرد قابل قبولی از خود به جای گذاشتند. برای مثال پتروشیمی پردیس کاهش تولید کمتری نسبت به رقبا داشت و توانست از رشد قیمت اوره در بازارهای جهانی و داخلی نهایت بهره را ببرد.

وضعیت صنعت اوره در یک نگاه

بررسی گزارش‌ اوره‌سازان در سال ۱۴۰۳ حکایت از آن دارد که مجموع تولید شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» به ۹ میلیون و ۳۸۵ هزار تن رسیده است. مقایسه این عدد با حجم تولید صنعت در سال ۱۴۰۲ افت ۱۳.۳ درصدی را مخابره می‌کند.

با وجود این قضیه، رشد قیمت اوره به واسطه افزایش نرخ دلار طی یک سال گذشته، درآمد اکثر شرکت‌های این صنعت را بالا برده است. به طوری که درآمد کل صنعت «آمونیاک و اوره» از ۷۲ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۸.۸ درصدی به ۸۵ هزار و ۹۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

حال باید دید کدام یک از اوره‌سازان کارنامه بهتری را در تولید و فروش سال ۱۴۰۳ ثبت کرده است. انرژی پرس در این گزارش عملکرد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در این بازه بررسی کرده است.

بیشترین افزایش درآمد اوره‌سازان در سال ۱۴۰۳

بیشتر بخوانید:  پتروشیمی گلستان تنها نماد پتروپالایشی صعودی در بورس امروز بود

بررسی‌ها نشان می‌دهد پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ میدان درآمدزایی این صنعت را در اختیار گرفته است. چرا که این پتروشیمی با شناسایی درآمد ۴۶ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومانی پردرآمدترین اوره‌ساز بورسی در سال ۱۴۰۳ شده است.

در رشد درآمد نیز پتروشیمی پردیس پیشتاز بود؛ به نحوی که پردیس توانست درآمد خود را ۲۷.۴ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۳۶ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۴۶ هزار و ۲۲۰ در سال ۱۴۰۳ برساند. به این ترتیب پتروشیمی پردیس، رتبه اول «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است.

پتروشیمی شیراز نیز کارنامه خوبی در بخش رشد درآمدزایی سال ۱۴۰۳ داشت؛ به نحوی که درآمد این شرکت از ۲۱ هزار و ۷۲۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۹.۵ درصدی به ۲۵ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان در سال سال ۱۴۰۳ رسیده است.

همچنین پتروشیمی خراسان نیز در این دوره موفق شد درآمد خود را بیشتر از هفت درصد بالا ببرد و به هفت هزار میلیارد تومان برساند.

در طرف مقابل اما پتروشیمی کرمانشاه به واسطه کاهش سنگین تولید، افت درآمد را تجربه کرد؛ به صورتی که درآمد این شرکت از هفت هزار و ۸۸۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ با کاهش حدود ۱۴ درصدی به ۶ هزار و ۸۱۰ میلیارد تومان رسیده است.

وضعیت تولید اوره‌سازان در سال

همان‌طور که گفته شد درآمد سه پتروشیمی صنعت اوره در سال  ۱۴۰۳ افزایش داشته است. اما این روند در سمت تولید دیده نشد و تمامی پتروشیمی‌های این گروه در سال ۱۴۰۳ کاهش تولید را پشت سر گذاشتند.

در این میان کارنامه تولید پتروشیمی کرمانشاه از سایر شرکت‌های این صنعت ضعیف‌تر بود؛ چرا که تناژ تولید این شرکت با افت حدود ۲۷ درصدی به ۷۲۹ هزار تن رسید.

همچنین شیراز، خراسان و پردیس نیز در این دوره کاهش تولید داشتند که مقادیر هریک در جدول زیر آمده است. گفتنی‌ست افت تولید پتروشیمی پردیس از سایر اوره‌سازان کمتر بوده و همین موضوع موجب رشد درآمد شرکت شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.