کارنامه روانکارهای بورسی در اسفند ۱۴۰۳
افزایش قیمتها ناجی درآمد روانکارها شد/ وقتی کاهش تولید جلوی رشد درآمد را نگرفت +اینفوگرافیک

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، سال ۱۴۰۳ برای صنعت روانکار با توپ پر به پایان رسید. هرچند آمار تولید تمامی شرکتهای این صنعت درخشان نبود، اما درآمد تمامی روانکارهای بورسی یکصدا صعودی شد. اتفاقی که بیش از هر چیز، از ترکیب جهش نرخ ارز و افزایش قیمت فروش محصولات نشات گرفته است.
آنچه در این ماه رخ داد، بار دیگر نشان داد که روانکارها تا چه اندازه به نوسانات بازار ارز و سیاستهای قیمتی وابستهاند.
در این میان، نفت سپاهان و ایرانول با اختلاف، پرچمداران رشد درآمد بودند و توانستند کارنامه سالانه خود را تقویت کنند. اما این رشد درآمد برای ایرانول نه بهواسطه جهش تولید، بلکه بیشتر نتیجهی بهرهوری از قیمتها و شرایط بازار بود.
در واقع، تصویر تولید این صنعت با بخش درآمدی آن متفاوت بود و تنها دو شرکت توانستند تولید خود را افزایش دهند.
اسفند ۱۴۰۳ نقطه تلاقی دلار صعودی، بازار پرتقاضا و قیمتهای صعودی برای روانکارها بود؛ جایی که صنعت، حتی بدون تقویت محسوس در تولید، توانست به درآمدی قابلتوجه دست یابد. اما سوال مهم اینجاست، آیا این رشد درآمد، تداومپذیر است یا تنها یک جهش مقطعی در آستانه سال نو بوده است؟
اسفندماه صنعت روانکار در یک نگاه
گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان میدهد، شرکتهای این صنعت در اسفندماه نیز عملکرد خوبی در درآمدزایی از خود به نمایش گذاشتند.
به نحوی که تمامی شرکتهای این صنعت ، درآمد خود را در اسفندماه بالا بردهاند؛ در این میان اما دو شرکت نفت سپاهان و ایرانول برخلاف ماه گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۹۰ و ۶۲ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشد و تنها دو شرکت این صنعت در اسفندماه افزایش تولید داشتهاند.
وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در اسفند
بررسی گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای صنعت روانکار خبر از آن میدهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در اسفندماه ۱۴۰۳ به رقم ۱۰ هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی بهمن افزایش حدود ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.
نکته مهمتر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ خبر از جهش ۵۸ درصدی آن میدهد.
گفتنیست، درآمد حاصل از فروش چهار روانکار بورسی در این ماه نسبت به اسفندماه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در اسفندماه با ماه گذشته یعنی بهمن ۱۴۰۳ خبر از افت درآمد یک روانکار میدهد.
با این حال باید دید کدام روانکار در اسفند ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به اسفند ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد، چهار روانکار بورسی در اسفند ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شدهاند. در این حین اما نفت سپاهان (شسپا) با افزایش حدود ۹۰ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به اسفند ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت سپاهان از هزار و ۹۷۱ میلیارد تومان در اسفندماه ۱۴۰۲ به سه هزار و ۷۴۳ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. همچنین این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی بهمن ۱۴۰۳ حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.
همچنین نفت ایرانول نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به اسفند ۱۴۰۲ حدود ۶۲ درصد افزایش داد و از هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۲ به دو هزار و ۳۲۳ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت ایرانول در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با بهمن ۱۴۰۳ حدود چهار درصد رشد داشته است.
جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در اسفندماه به نفت پارس تعلق میگیرد؛ چرا که درآمد اسفندماه این شرکت حدود ۴۸ درصد افزایش داشته و به هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین نفت بهران نیز در اسفندماه ۱۴۰۳ افزایش درآمد را تجربه کرده است. به طوری که درآمد این شرکت با رشد ۳۰ درصدی به دو هزار و ۵۸۲ میلیارد تومان رسیده است.
بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به اسفند ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد درآمد چهار روانکار بورسی در اسفندماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این روند در بخش تولید دیده نشد و بر خلاف ماه گذشته دو شرکت این صنعت افت تولید داشتند.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت سپاهان در اسفندماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۱۷ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به اسفند ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب سپاهان در اسفندماه ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به بیش از ۵۷ هزار تن برساند.
همچنین پارس نیز دیگر شرکت این صنعت بود که در اسفندماه موفق به افزایش مقدار تولید خود شده است. هرچند میزان رشد تولید نفت پارس به یک درصد نیز نرسید اما نسبت به دو شرکت نفت ایرانول و بهران عملکرد بهتری داشته است.
در سمت دیگر اما نفت بهران و ایرانول به ترتیب بدترین کارنامههای تولید صنعت روانکار داشتند؛ به طوری که در اسفندماه سال ۱۴۰۳ شرکت نفت بهران با کاهش ۲۲ درصدی تولید و نفت ایرانول با افت سه درصدی در تولید روبهرو شدند.
برچسب ها :پالایش نفت بهران ، پالایش نفت پارس ، روانکارهای بورسی ، شرکت نفت ایرانول ، صنعت روانکار ، کارنامه روانکارها ، نفت سپاهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰