جنگ تعرفهای آمریکا میتواند روند دلارزدایی را سرعت ببخشد

به گزارش انرژی پرس، ژنگ رونیو، کارشناس مرکز مطالعات روسیه در دانشگاه «ایست چاینا نورمال» در شانگهای گفت: جنگ تعرفهای آمریکا، فقط موقعیت دلار آمریکا را بهعنوان یک ارز ذخیره جهانی تضعیف میکند و دلارزدایی را سرعت میبخشد. جنگ تجاری بهطور جداییناپذیری با حفظ هژمونی مالی آنها مرتبط است. با این حال، رویکرد آنها به استفاده از دلار آمریکا به عنوان یک ارز ذخیره جهانی برای مدت طولانی، پارادوکس تریفین (تلاش یک کشور در متعادل کردن تقاضای ارز جهانی با نیازهای پولی داخلی) را آشکارتر کرده است و هیچ گزینه معقولی برای حل تضاد داخلی بین هژمونی دلار آمریکا و نقدینگی در روابط عادی اقتصادی و تجاری وجود ندارد.
این کارشناس بر این باور است که اکنون آمریکا هر دو را میخواهد اما، رویه خشن افزایش تعرفهها در صورت تداوم و تشدید آن، در نهایت باعث تضعیف دلار میشود. در شرایط تشدید جنگ تعرفهها، کشورهایی که در ابتدا نگران دلار آمریکا بودند، فرصت تقویت وحدت و پیشبرد روند دلارزدایی را خواهند داشت.
ژنگ رونیو گفت: در شرایط فعلی، همکاری در زمینه دلارزدایی در بخش مالی بین چین و روسیه و همچنین در بریکس، واقعبینانهتر شده است. اگر در گذشته چین، روسیه یا کشورهای بریکس فقط بهطور فرضی جایگزین دلار آمریکا را در نظر میگرفتند، در شرایط جنگ تعرفهای آمریکا، چین، روسیه و کشورهای بریکس نیاز به ترویج واقعی این روند را از طریق تغییرات عملی دارند.
ترامپ در دوم آوریل، از وضع تعرفه بر محصولات ۱۸۵ کشور و منطقه خبر داد البته روسیه در این فهرست قرار دارد. تعرفههای جهانی ۱۰ درصدی از پنجم آوریل و تعرفههای خاص از ۹ آوریل به اجرا گذاشته شد. علاوه بر این، دولت آمریکا از سوم آوریل برای همه خودروهای وارداتی، ۲۵ درصد تعرفه وضع کرده است.
طبق گزارش خبرگزاری تاس، در ۹ آوریل، ترامپ تعرفههای واردات خاص اعمال شده بر برخی کشورها و مناطق را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد. کاخ سفید توضیح داد که در طول این توقف، مذاکرات تجاری انجام و طی آن تعرفه جهانی ۱۰ درصد اعمال خواهد شد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :آمریکا ، ارز ، تعرفه جهانی ، جنگ تعرفه ای ، چین ، دلارزدایی ، روسیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰