کد خبر : 32571
تاریخ انتشار : دوشنبه 25 فروردین 1404 - 15:54

توسعه میدان گازی کیش بالاخره تکان خورد؛ پای تورج دهقانی یا هلدینگ خلیج‌فارس در میان است؟

توسعه میدان گازی کیش بالاخره تکان خورد؛ پای تورج دهقانی یا هلدینگ خلیج‌فارس در میان است؟
پس از مدت‌ها رکود و ابهام در سرنوشت طرح توسعه میدان گازی کیش، حالا اخبار تازه از پیشرفت حفاری در این میدان و تکمیل نهمین حلقه چاه خبر می‌دهند؛ اتفاقی که با زمزمه‌های واگذاری این میدان به هلدینگ خلیج فارس همزمان شده و ازطرفی گمانه‌زنی‌ها درباره نقش‌آفرینی تورج دهقانی، مدیرعامل نفت و گاز پارس، را مطرح کرده است. آیا میدان گازی کیش در آستانه واگذاری پرحاشیه به بخش پتروشیمی قرار دارد؟

به گزارش «انرژی پرس»، درحالی‌که میدان گازی کیش یکی از ظرفیت‌های استراتژیک کشور برای جبران ناترازی گاز به شمار می‌رود، روز گذشته خبر تکمیل نهمین حلقه چاه این میدان منتشر شد.

این پیشرفت تازه در فاز اول توسعه، در حالی رخ داده که از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی درباره تغییر مجری طرح و واگذاری میدان کیش به بخش پتروشیمی شنیده می‌شد.

میدان گازی کیش در مسیر توسعه یا واگذاری؟

بر اساس شنیده‌ها، مطالعات واگذاری این میدان به «هلدینگ خلیج‌فارس» در حال انجام است؛ هلدینگی که پیش‌تر هم برای ورود به صنعت بالادست اعلام آمادگی کرده بود. اگرچه هنوز این واگذاری نهایی نشده، اما نشانه‌هایی وجود دارد که می‌تواند از تغییر رویکرد وزارت نفت در تعامل با بخش خصوصی حکایت کند. تغییراتی که شاید با آمدن تورج دهقانی، مدیرعامل جدید شرکت نفت و گاز پارس، شتاب بیشتری گرفته باشد.

گزارش اخیر شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل نهمین چاه فاز اول این میدان خبر می‌دهد؛ ظرفیتی معادل ۱۸ میلیون مترمکعب گاز در روز که حدود ۶۵ درصد از تولید نهایی این فاز را پوشش می‌دهد.

آیا وعده پاکنژاد برای تکمیل فاز ۱ محقق می‌شود؟

بیشتر بخوانید:  برای اولین بار ایران در تولید "سود پرک گرید پزشکی" خودکفا می‌شود

این در حالی است که سال گذشته، وعده تکمیل کامل فاز نخست توسط محسن پاکنژاد، وزیر نفت در مجلس برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مطرح شده بود. اگرچه هنوز تا راه‌اندازی کامل فاصله وجود دارد، اما پیشرفت اخیر در راستای شکستن طلسم ۱۶ ساله می‌تواند گامی مهم در مسیر راه‌اندازی این میدان تلقی شود.

میدان گازی کیش با ۴۰ تریلیون فوت‌مکعب ذخیره درجای گاز، به‌عنوان هفدهمین مخزن بزرگ گازی جهان شناخته می‌شود. اگر توسعه آن به‌صورت کامل انجام شود، معادل سه فاز پارس جنوبی ظرفیت تولید خواهد داشت؛ ظرفیتی حیاتی برای کاهش وابستگی کشور به واردات یا سوآپ گاز، و البته فرصتی تازه برای بخش غیردولتی جهت مشارکت در پروژه‌های بزرگ انرژی.

حال باید دید آیا پیشرفت‌های فنی اخیر در میدان گازی کیش، نشانه‌ای از بازگشت جدی‌تر شرکت نفت و گاز پارس به ریل توسعه است یا اینکه به‌زودی شاهد تغییر مالکیت و مدیریت طرح خواهیم بود؟ در هر صورت، آنچه مسلم است، این میدان حالا بیش از هر زمان دیگری زیر ذره‌بین تصمیم‌سازان و فعالان صنعت نفت قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.