کد خبر : 32066
تاریخ انتشار : پنجشنبه 14 فروردین 1404 - 11:58

کارنامه پتروشیمی شازند در ۱۴۰۳؛ افت تولید، کاهش فروش و افزایش درآمد به دلار +اینفوگرافیک

کارنامه پتروشیمی شازند در ۱۴۰۳؛ افت تولید، کاهش فروش و افزایش درآمد به دلار +اینفوگرافیک
سال ۱۴۰۳ برای پتروشیمی شازند با افت تولید و فروش همراه بود. این شرکت در ۱۲ ماه گذشته ۶۰ هزار تن کمتر از سال ۱۴۰۲ تولید کرد و فروش آن نیز بیش از ۳۰ هزار تن کاهش یافت. در حالی که این عملکرد ضعیف می‌توانست بر درآمد شرکت اثر منفی بگذارد، رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی ناجی شازند شد و افزایش درآمد را برای این پتروشیمی به ارمغان آورد. اما آیا در ۱۴۰۴ نیز دلار قرار است شازند را نجات دهد؟

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، پتروشیمی شازند به مدیریت عباس کریمی در سال ۱۴۰۳ نتوانست کارنامه قابل قبولی در تولید و فروش از خود به ثبت برساند.

بررسی‌ گزارش‌های فعالیت ماهانه این پتروشیمی اراکی حکایت از آن دارد که میزان تولید تجمیعی پتروشیمی شازند در اکثر ماه‌های سال ۱۴۰۳ کمتر از سال ۱۴۰۲ بوده است. نمودار زیر این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.

این روند در اسفندماه نیز تکرار شد و میزان تولید تجمیعی این پتروشیمی در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ به یک میلیون و ۸۵۵ هزار تن رسید. این در حالی‌ست که شرکت در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۹۱۵ هزار تن از محصولات خود را تولید کرده بود.

این یعنی پتروشیمی شازند در سال ۱۴۰۳ با مدیریت عباس کریمی کاهش تولید ۶۰ هزار تنی را به ثبت رسانده است.

افت فروش شازند به دنبال کاهش تولید

این کاهش تولید به طور مستقیم بر میزان فروش شرکت نیز اثر گذاشت و باعث شد که مقدار فروش پتروشیمی شازند کاهش یابد.

بیشتر بخوانید:  افزایش ۹ میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی کشور

چرا که مقدار فروش این پتروشیمی از ۹۲۵ هزار و ۹۲۵ تن در سال ۱۴۰۲ با کاهش ۳۳ هزار تنی به ۸۹۲ هزار تن در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ رسید.

رشد دلار ناجی رشد درآمدزایی پتروشیمی شازند شد

اما نکته قابل توجه اینجاست که با وجود افت حجم تولید و فروش، درآمد پتروشیمی شازند در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت. علت این رشد درآمد، نه عملکرد عملیاتی شرکت، بلکه افزایش قیمت دلار و رشد نرخ جهانی محصولات پتروشیمی بوده است.

به بیان دیگر، اگر نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ افزایش نمی‌یافت، پتروشیمی شازند نه‌تنها رشد درآمدی نداشت، بلکه به دلیل افت تولید و فروش، با کاهش درآمدزایی و طبیعتا سودسازی روبه‌رو می‌شد.

حالا این سوال مطرح است که آیا مدیریت شرکت می‌تواند در سال ۱۴۰۴ روند تولید را بهبود ببخشد یا همچنان رشد درآمد وابسته به تغییرات نرخ ارز خواهد بود؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.