درآمد روانکارهای بورسی روی موج دلار؛ افزایش درآمد بدون رشد تولید +اینفوگرافیک
![درآمد روانکارهای بورسی روی موج دلار؛ افزایش درآمد بدون رشد تولید +اینفوگرافیک درآمد روانکارهای بورسی روی موج دلار؛ افزایش درآمد بدون رشد تولید +اینفوگرافیک](https://energypress.ir/wp-content/uploads/2025/02/درآمد_روانکارهای_بورسی_روی_موج_دلار؛_افزایش_درآمد_بدون_رشد_تولید-160x100.webp)
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، شرکتهای صنعت روانکار در دیماه امسال توانستند درآمدهای چشمگیری ثبت کنند، اما این رشد تا چقدر واقعی است؟ گزارشها نشان میدهد، تمامی شرکتهای این گروه درآمد خود را افزایش دادهاند، اما تنها یک شرکت توانسته حجم تولید خود را بالا ببرد.
این یعنی بخش عمدهای از رشد درآمدها نه به دلیل افزایش فعالیت صنعتی، بلکه تحت تاثیر افزایش قیمت محصولات روانکار، به واسطه رشد نرخ دلار بوده است.
در این میان نفت ایرانول و نفت پارس بهترین عملکرد را داشتند و افزایش ۸۱ و ۶۹ درصدی درآمد را تجربه کردند. اما نکته مهمتر اینجاست که نفت پارس تنها شرکتی بود که توانست مقدار تولید خود را بالا ببرد، در حالی که سایر شرکتها کاهش تولید داشتند.
اما آیا این موضوع یک نقطه ضعف برای صنعت روانکار محسوب میشود؟ با توجه به اقتصاد تورمی فعلی کشور و اینکه کاهش تولید صرفا در یک ماه رخ داده، نمیتوان آن را نقطه ضعف بزرگی دانست.
چرا که در شرایط فعلی، با توجه به افزایش نرخ دلار، بسیاری از صنایع صادرات محور و صنایعی که محصولاتشان با قیمتهای جهانی همخوانی دارد، میتوانند از این روند سود ببرند.
صنعت روانکار هم از این قاعده مستثنی نیست؛ افزایش قیمت دلار، ارزش فروش محصولات را بالا برده و باعث رشد درآمدزایی این شرکتها شده است.
در چنین شرایطی، اگر این روند صعودی نرخ ارز ادامه پیدا کند، روانکارهای بورسی میتوانند با افزایش قیمت فروش، درآمد بیشتری کسب کنند. البته این در صورتی است که بتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند و از کاهش بیش از حد تولید جلوگیری نمایند.
در غیر این صورت، ممکن است افزایش قیمتها در نهایت باعث کاهش تقاضای داخلی شود و به سودآوری این شرکتها آسیب بزند.
با این حال، در کوتاهمدت رشد نرخ دلار یک فرصت برای این صنعت محسوب میشود و میتواند حاشیه سود شرکتهای روانکار را افزایش دهد. اما باید خاطرنشان کرد در بلندمدت رشد تولید، مهمترین عامل سودسازی صنایع است و روانکارها نیز برای ادامه سودسازی باید تولید خود را بر مدار صعودی قرار دهند.
دیماه صنعت روانکار در یک نگاه
گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان میدهد، شرکتهای این صنعت در دیماه عملکرد خوبی در درآمدزایی به ثبت رساندهاند.
به نحوی که تمامی شرکتهای روانکار، درآمد خود را در دیماه بالا بردهاند. در این میان اما دو شرکت نفت ایرانول و پارس مانند ماه گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۸۱ و ۶۹ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشده و و تنها یکی از شرکتهای این صنعت در دیماه رشد تولید داشته است.
وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در دی
بررسی گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای صنعت روانکار خبر از آن میدهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در دیماه ۱۴۰۳ به رقم ۹ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آذر افزایش حدود ۱۱.۳ درصدی را تجربه کرده است. نکته مهمتر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در دیماه سال گذشته خبر از جهش ۵۳ درصدی آن میدهد.
گفتنیست، درآمد حاصل از فروش تمامی روانکارهای بورسی در این ماه نسبت به دیماه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در دیماه با ماه گذشته یعنی آذر ۱۴۰۲ خبر از رشد درآمد سه شرکت روانکار میدهد.
با این حال باید دید کدام روانکار در دی ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به دی ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد، تمامی چهار روانکار بورسی در دی ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شدهاند. در این حین اما نفت ایرانول (شرانل) با افزایش بیشتر از ۸۰ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به دی ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت ایرانول از هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان در دیماه ۱۴۰۲ به دو هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. به علاوه، این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آذر ۱۴۰۲ حدود ۴۸ درصد افزایش داشته است.
همچنین نفت پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به دی ۱۴۰۲ حدود ۶۹ درصد افزایش داد و از هزار و ۴۴ میلیارد تومان در دی ۱۴۰۲ به هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به دی ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با آذر ۱۴۰۲ حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.
جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در دیماه به نفت بهران تعلق میگیرد؛ چرا که درآمد دیماه این شرکت حدود ۵۱ درصد افزایش داشته و به دو هزار و ۶۸۳ میلیارد تومان رسیده است. لازم به ذکر است درآمد نفت سپاهان نیز در دیماه حدود ۳۰ درصد رشد کرده است.
بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به دی ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد درآمد تمامی چهار روانکار بورسی در دیماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما در بخش تولید، تنها یکی از شرکتهای این صنعت توانست مقدار تولید خود را افزایش دهد و این موضوع نشان میدهد تنها قیمت دلار بوده که درآمد این صنعت را صعودی کرده است.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت پارس در دیماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۱۷ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به دی ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب پارس در دیماه ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به ۳۵.۸ میلیون لیتر برساند.
در طرف دیگر ماجرا شرکت نفت ایرانول با افت ۱۱.۴ درصدی بیشترین کاهش تولید را در دیماه امسال به نام خود ثبت کرده است. همچنین بهران و سپاهان نیز دیگر شرکتهایی بودند که کاهش تولید را در دیماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کردهاند.
برچسب ها :پارس ، روانکارهای بورسی ، شرکت ایرانول ، صنعت روانکارها ، نفت بهران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰