۹پیش بینی نصب میلیون کنتور هوشمند برق در کشور
![۹پیش بینی نصب میلیون کنتور هوشمند برق در کشور ۹پیش بینی نصب میلیون کنتور هوشمند برق در کشور](https://energypress.ir/wp-content/uploads/2025/02/12347114_436-160x100.webp)
به گزارش انرژی پرس، حامد احمدی، توسعه کنتورهای هوشمند را یکی از ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برشمرد که در دو حوزه هوشمندسازی مصرف و هوشمندسازی شبکه در حال اجراست.
وی با اشاره به تلاش جهانی برای تبدیل ۶۰ درصد از کنتورهای برق کشورها به کنتور هوشمند، از مگاپروژه نصب ۹ میلیون کنتور هوشمند در کشور طی ۲ سال آینده خبر داد که علاوه بر مشترکان صنعتی، اداری و کشاورزی، نصب آن برای مشترکان پرمصرف تجاری و خانگی در برخی مناطق شروع شده که تحولی بزرگ را در این حوزه رقم میزند.
وی با اشاره به نصب ۶۰۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند طی سه ماه از آغاز فعالیت دولت، از رشد ۱.۶برابری اقدامات نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد که پس از آمادهسازی زیرساختها و با همکاری وزارت نیرو و مردم، سرعت آن افزایش مییابد.
احمدی، نصب این تجهیز را در دو بخش سختافزاری و نرمافزاری ذکر کرد که در بخش سختافزاری، همکاران با مراجعه به منازل مشترکان و بدون آنکه خللی در تامین انرژی مشترک ایجاد شود، نسبت به جایگزینی کنتورهای هوشمند اقدام میکنند و مشترکان اعم از خانگی، تجاری و… هزینهای بابت تعویض کنتور پرداخت نمیکنند.
مدیرکل هوشمندسازی و فن آوریهای نوین توانیر سامانههای نرمافزاری و مخابراتی را از امکانات بخش نرمافزاری برشمرد که گردآوری و ثبت اطلاعات ارزشمند مشترکان را بر عهده دارد و مشترکان میتوانند در هر ساعت از چگونگی وضعیت مصرف خود مطلع شوند و سامانههای مختلفی نیز با هدف برقراری ارتباط نزدیک و دوسویه با مشترکان معرفی می شود که با مدیریت انرژی، برنامهریزی بهتری را برای بخش مصرف و تامین برق پایدار برای مردم فراهم میکند.
وی امکان قرائت از دور، دقت بالای اندازهگیری، امکان شناسایی استفاده غیرمجاز و تشخیص جابهجایی کنتور را از قابلیتهای کنتورهای هوشمند ذکر کرد و افزود: این کنتورها قادرند شاخصهای کیفی مانند ولتاژ برق تحویلی به مشترک را با دقت بالا شناسایی و بدون نیاز به پیگیری مشترک، جهت اصلاح به همکاران شرکت توزیع ارسال کنند.
احمدی با تاکید بر اینکه این کنتورها هیچ اثری در تعرفه گذاری و افزایش هزینههای انرژی ندارد، افزود: کنتورهای هوشمند بهترین وسیله برای کمک به مشترک در اجرای برنامههای مدیریت مصرف در شرایط ناترازی است که مصرفکننده را قادر میسازد نتایج ناشی از صرفهجویی مصرف و کاهش هزینه برق خود را با اندازهگیریهای دقیق مشاهده و از این اطلاعات در جهت مدیریت هزینهها و بهرهمندی از برنامههای تشویقی و پاداشهای متنوع وزارت نیرو در ناترازی سوخت زمستان و اوج بار تابستان استفاده کند.
وی افزود: این فنآوری بیشترین منفعت را برای مردم به همراه دارد تا ضمن مدیریت هزینهها، برق پایدار و با کیفیتتری دریافت کنند و از سوی دیگر به ما کمک می کند با بروز اتفاقات در شبکه در کوتاهترین زمان نسبت به انجام مانور و تامین برق مشترکان اقدام کنیم که به این ترتیب مدت زمان خاموشی مشترکان در حوادث طبیعی و غیرطبیعی از چند ساعت به چند دقیقه کاهش مییابد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :تعرفه برق ، مدیریت مصرف انرژی ، نصب کنتور هوشمند برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰