کد خبر : 29565
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 بهمن 1403 - 10:40

برای بقای صنعت متانول، باید به زنجیره پایین‌دست ورود کنیم +فیلم

برای بقای صنعت متانول، باید به زنجیره پایین‌دست ورود کنیم +فیلم
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان گفت: به ریسک‌هایی که به صورت سیستماتیک و غیر سیستماتیک بر صنعت متانول حاکم است آگاهیم. راهکار تنها صادرات نیست، ورود به زنجیره پایین دست در عرصه متانول ورود ناگزیر و ناچاری است که حتما باید انجام شود.

به گزارش اختصاصی«انرژی پرس»، افشار بازیار، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان، در گفت‌وگو با انرژی پرس به چالش‌های صنعت متانول در ایران و ضرورت ورود به زنجیره ارزش پایین‌دست این محصول تاکید کرد.

او با اشاره به ظرفیت تولید بالای متانول در شرکت‌های زیرمجموعه شستان، اظهار کرد: در حال حاضر، شرکت‌های زیرمجموعه ما سالانه ۳.۳ میلیون تن متانول تولید می‌کنند و ظرفیت تولید ۱.۶ میلیون تن دیگر نیز در دست ساخت است. در پتروشیمی بوشهر علاوه بر این تولید گوگرد و ال پی جی و در پتروشیمی آریا سوسول نیز انواع گریدهای پلی اتیلنی را داریم، به همین جهت از آسیب پذیری اقتصاد متانول و موضوعات مرتبط با آن چه در در مورد قیمت خوراک و چه در مورد قیمت و حجم خوراک یعنی مقدار خوراکی که به ما می‌دهند و چه در مورد قیمت متانول در بازارهای جهانی مطلع هستیم و ریسک‌هایی که به صورت سیستماتیک و غیر سیستماتیک بر این محصول حاکم است را به آن آگاهیم.

او ادامه داد: مصرف کننده اصلی متانول در دنیا یا حداقل برای ما کشور چین است که آنجا قیمت محصول قیمت مناسبی ندارد، هزینه‌های حمل ما به آنجا هزینه‌های قابل توجهی است. از طرفی محصولی که ما تولید می‌کنیم تولید کننده‌های زیادی دارد و توسعه بزرگی در رابطه با متانول اتفاق افتاده و حتما باید برای آن فکری اندیشیده شود، این راهکار فقط صادرات نیست زیرا کشش بازار صادراتی نیز محدود است.

بیشتر بخوانید:  تولید پتروشیمی‌های آروماتیک از درآمد جا ماند +اینفوگرافیک

بازیار با تاکید بر لزوم تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی و توسعه محصولات پایین‌دستی متانول، گفت: ورود به زنجیره پایین دست در عرصه متانول ورود ناگزیر و ناچاری است که حتما باید انجام شود. همچنین وابستگی بیش از حد به بازار چین و نوسانات قیمتی آن، ریسک‌های قابل توجهی را برای تولیدکنندگان متانول ایجاد می‌کند. بنابراین، باید به دنبال بازارهای جدید و محصولات با ارزش افزوده بالاتر باشیم.

مدیرعامل شستان همچنین به اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت متانول اشاره کرد و گفت: با توجه به رقابت شدید در بازار جهانی متانول، باید به طور مداوم به دنبال توسعه فناوری‌های جدید و بهبود فرآیند تولید باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.