افزایش ظرفیت تولید گاز کشور با طرح توسعه میدان گازی بلال
وی با بیان اینکه میدان مشترک گازی بلال گاز ترش دارد که کار تولید و توسعه را سختتر میکند، تصریح کرد: بسته اول توسعه میدان با حفاری چاه توصیفی انجام شده است و با انتقال این جکت، بسته دوم کاری توسعه این میدان مشترک آغاز میشود.
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال با بیان اینکه برخی مواقع شجاعت و تجربه کمک میکند کارهای غیرممکن را انجام دهیم، افزود: پیش از این با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون دلاری، چاه توصیفی حفاری شده است و این جکت را روی همان چاه و در بستر دریا قرار میدهیم که عملیات منحصربهفردی است.
محمدی با اشاره به اینکه دو شرکت نفت و گاز پارس و نفت فلات قاره ایران از شرکتهای تابع شرکت ملی نفت ایران در بخش دریایی فعالیت میکنند، افزود: نفت و گاز پارس توسعه میدانهای گازی را انجام میدهد و فلات قاره نیز توسعه میدانهای نفتی در دریا را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه میدان بلال از دو بخش نفتی و گازی تشکیل شده است که بهرهبرداری از بخش نفتی میدان را شرکت نفت فلات قاره ایران انجام میدهد و توسعه بخش گازی میدان با شرکت نفت و گاز پارس است، تأکید کرد: با توسعه کامل میدان گازی بلال، روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده میشود که معادل مصرف سردترین استان کشور در فصل زمستان است.
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال با اشاره به اینکه مقدمات توسعه این میدان با واگذاری کار به پیمانکار عمومی در سال ۹۸ آغاز شد، افزود: بعد از آن تعیین بودجه و دریافت مجوز از شورای اقتصاد بود. کار اجرایی توسعه این میدان در سال ۱۴۰۰ کلید خورد و اکنون نیز آماده انتقال جکت به موقعیت مورد نظر در مرز قطر هستیم.
محمدی به شرایط تحریمهای بینالمللی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه با وجود این موانع فعالیت توسعهای در صنعت نفت ایران با قدرت ادامه دارد، گفت: میدان بلال در ۳۰ کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی قرار دارد و مشعل این میدان در سال ۱۴۰۱ روشن شد.
وی تصریح کرد: در میدان مشترک همه باید کمک کنند تا سهم ایران را برداشت کنیم، برای توسعه میدان مشترک گازی بلال، وزارت نفت و شرکت ملی نفت همه توان خود را بهکار گرفتهاند.
تعریف ۵ بسته کاری در طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال
فرشید شهریاری، مدیر طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال در شرکت پتروپارس در این نشست با اشاره به اینکه ساخت جکت از خرداد امسال آغاز شده است، گفت: ارتفاع جکت بسیار زیاد است، با این حال بیش از یک میلیون نفرساعت کار بدون حادثه به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه توسعه این میدان پنج بسته کاری را شامل میشود، افزود: حفاری چاه توصیفی اکتشافی تمام شده و بعد از نصب جکت، دستگاه حفاری به محل منتقل میشود. به موازات آن ساخت و نصب عرشه را داریم که قرارداد آن امضا شده است.
مدیر طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال در شرکت پتروپارس گفت: گاز بلال به یکی از سکوهای گازی منتقل و از آنجا به خشکی ارسال میشود. هماکنون نیز یک حلقه چاه توصیفی حفاری شده که با تغییرات لازم به چاه تولیدی تبدیل میشود و هفت حلقه چاه جدید حفاری میشود که تولید گاز را به ۱۴.۲ میلیون مترمکعب میرساند.
منبع: شانا
برچسب ها :افزایش تولید گاز ایران ، توسعه میدان گازی ، میدان گازی بلال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰