کد خبر : 28284
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 بهمن 1403 - 11:33

کاهش تقاضا برای خرید مسکن

کاهش تقاضا برای خرید مسکن
یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: افزایش نرخ دلار بر روی بازار مسکن با وقفه‌ای اثر می‌گذارد اما این اثر مشابه سال‌های گذشته نخواهد بود چراکه مردم دیگر مانند آن سال‌ها قدرت خرید ندارند، بنابراین این اثرگذاری با ریتم آهسته‌تر و شیب ملایم‌تری خواهد بود.

به گزارش انرژی پرس، فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن درباره وضعیت بازار مسکن و اینکه آیا با وجود کاهش قابل توجه قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا، افزایش نرخ دلار می‌تواند منجر به افزایش قیمت‌ها در این بازار شود، اظهار داشت: در سال‌های ۹۶ و ۹۷ شاهد آن بودیم که افزایش نرخ دلار با یک وقفه زمانی بر روی قیمت‌های مسکن اثر گذاشت و بعد از چند ماه شاهد اثرگذاری افزایش نرخ ارز در بازار مسکن بودیم.

وی درباره دلایلی که در آن دوران با وجود افزایش قیمت‌ها همچنان تقاضا برای خرید مسکن وجود داشت، گفت: در آن دوره هنوز بحث تقاضا برای دارایی و کشش برای افزایش قیمت‌ها وجود داشت و قیمت‌ها به سرعت بالا نرفته بود که مانند این روزها خرید مسکن تا حدودی به امری محال تبدیل شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: در طول این مدت چندین بار شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن بودیم که دیگر تقاضا کشش اواخر دهه ۹۰ را ندارد.

یزدانی تاکید کرد: به هر حال افزایش نرخ دلار بر روی بازار مسکن با وقفه‌ای اثر می‌گذارد اما این اثر مشابه سال‌های گذشته نخواهد بود چرا که مردم دیگر مانند آن سال‌ها قدرت خرید ندارند، بنابراین این اثرگذاری با ریتم آهسته‌تر و شیب ملایم‌تری خواهد بود.

وی افزود: هنوز آن وفقه مورد نظر برای اثرگذاری افزایش نرخ دلار طی نشده‌است اما نکته مهم این است که این اثرگذاری پا به پای افزایش نرخ دلار نخواهد بود و با نسبت کمتری به افزایش قیمت مسکن تاثیر می‌گذارد. اگر در سال ۹۷ با دو برابری نرخ ارز قیمت مسکن هم دو برابر افزایش پیدا کرد، امسال دیگر شاهد این میزان اثرگذاری نخواهیم بود.

بیشتر بخوانید:  قیمت دلار و یورو، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت

این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: البته به نظر می‌رسد در این دوره هم اثرگذاری نرخ دلار بر روی بازار مسکن با وقفه طولانی‌تر رخ دهد و به نظر می‌رسد این افزایش قیمت امسال به بازار مسکن نرسد.

وی با اشاره به دوره افزایش قیمت مسکن در معاملات پس از آغاز جنگ‌های پس از ۷ اکتبر در اثر افزایش نرخ دلار تاکید کرد: نکته این است که قیمت‌ها به طور متعدد افزایش پیدا کرده و این عدم تناسب مکرر اتفاق افتاده بنابراین از آنجایی که قیمت‌ها بالا رفته سرمایه ورود به این بازار به طور قابل توجه افزایش پیدا کرده و دیگر بخش زیادی از مردم سرمایه ورود به بازار مسکن را ندارند. اگر در آن دوره ۲۵ درصد مردم سرمایه نقد برای ورود به بازار مسکن داشتند امروز این جمعیت به کمتر از ۱۰ درصد رسیده‌است.

یزدانی افزود: از سوی دیگر، از انجایی که تقاضا برای خرید کاهش پیدا کرده، میل به خرید مسکن برای سرمایه گذاری هم کاهش پیدا کرده‌است. بنابراین افراد با سرمایه خردتر وارد بازار ارز می‌شوند و موضوع بعد اینکه افراد چشم اندازی برای فروش مجدد مسکن خریداری شده ندارند.

منبع: ایلنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.