مسیر متفاوت روانکارها در تولید و درآمد؛ چرا تولید با درآمد همگام نشد؟ +اینفوگرافیک
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت روانکار، یکی از بخشهای استراتژیک و تاثیرگذار در بازار سرمایه ایران، در آذرماه ۱۴۰۳ شاهد عملکرد متناقضی میان تولید و درآمدزایی بود. در حالی که شرکتهای روانکار با افزایش قابلتوجه درآمد ماهانه روبهرو شدند، بخش تولید این صنعت نتوانست همگام با رشد درآمد پیش برود. این تضاد، به وضوح تاثیر مستقیم نرخ ارز و افزایش نرخ فروش محصولات را در رشد درآمدها نمایان میکند.
در این میان، شرکت نفت سپاهان با جهشی ۷۳ درصدی در درآمد ماهانه خود نسبت به آذر سال گذشته، رکورددار افزایش درآمد شد و نفت پارس نیز با رشد ۵۶ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. اما از نظر تولید، تنها نفت ایرانول توانست با رشد ۴.۹ درصدی، افزایش قابلتوجهی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت برساند.
به طور کلی، این دادهها نشان میدهد که صنعت روانکار به دلیل وابستگی به نرخ ارز و نوسانات اقتصادی، بیشتر به سوی مدیریت منابع مالی و فروش متمایل شده است تا بهرهوری تولید. بررسی این روند، نکات مهمی درباره تاثیر عوامل کلان اقتصادی بر این صنعت ارائه میدهد و مسیر آینده آن را برای سرمایهگذاران روشنتر میکند.
آذر صنعت روانکار در یک نگاه
گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان میدهد، شرکتهای این صنعت در آذرماه عملکرد خوبی در درآمدزایی به ثبت رساندهاند.
به نحوی که تمامی شرکتهای روانکار، درآمد خود را در آذرماه بالا بردهاند. در این میان اما دو شرکت نفت سپاهان و پارس بر خلاف ماههای گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۷۳ و ۵۶ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشده و و تنها یکی از شرکتهای این صنعت در آذرماه رشد تولید داشته است.
وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در آذر
بررسی گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای صنعت روانکار خبر از آن میدهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در آذرماه ۱۴۰۳ به رقم هشت هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان افزایش حدود ۲.۵ درصدی را تجربه کرده است. نکته مهمتر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در آذرماه سال گذشته خبر از جهش ۴۱ درصدی آن میدهد.
گفتنیست، درآمد حاصل از فروش تمامی روانکارهای بورسی در این ماه نسبت به آذرماه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در آذرماه با ماه گذشته یعنی آبان ۱۴۰۲ خبر از رشد درآمد تنها یک شرکت روانکار میدهد.
با این حال باید دید کدام روانکار در آذر ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آذر ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد، تمامی چهار روانکار بورسی در آذر ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شدهاند. در این حین اما نفت سپاهان (شسپا) با افزایش بیشتر از ۷۳ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به آذر ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت سپاهان از هزار و ۹۴۳ میلیارد تومان در آذر ۱۴۰۲ به سه هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. به علاوه، این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آبان ۱۴۰۲ حدود ۵۱ درصد افزایش داشته است.
همچنین نفت پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به آذر ۱۴۰۲ حدود ۵۶ درصد افزایش داد و از ۸۷۶ میلیارد تومان در آذر ۱۴۰۲ به هزار و ۳۶۹ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آذر ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با آبان ۱۴۰۲ حدود هشت درصد کاهش داشته است.
جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در آذرماه به نفت ایرانول تعلق میگیرد؛ چرا که درآمد آذرماه این شرکت حدود ۲۵ درصد افزایش داشته و به هزار و ۵۲۱ میلیارد تومان رسیده است. لازم به ذکر است درآمد نفت بهران نیز در آذرماه حدود ۱۳ درصد رشد کرده است.
بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به آذر ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد درآمد تمامی چهار روانکار بورسی در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما در بخش تولید، تنها یکی از شرکتهای این صنعت توانست مقدار تولید خود را افزایش دهد و این موضوع نشان میدهد تنها قیمت دلار بوده که درآمد این صنعت را صعودی کرده است.
نگاهی به گزارشهای فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت ایرانول در آذرماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۴.۹ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به آذر ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب ایرانول در آذر ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به ۵۳ هزار مترمکعب برساند.
در طرف دیگر ماجرا شرکت نفت بهران با افت ۴.۴ درصدی بیشترین کاهش تولید را در آذرماه امسال به نام خود ثبت کرده است. همچنین پارس و سپاهان نیز دیگر شرکتهایی بودند که کاهش تولید را در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کردهاند.
برچسب ها :درآمد روانکارها ، صنعت روانکار ، نفت بهران ، نفت پارس ، نفت سپاهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰