کد خبر : 26754
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 دی 1403 - 11:49

قطعی برق زمستانه حاصل حراج سوخت دولت سیزدهم +فیلم

قطعی برق زمستانه حاصل حراج سوخت دولت سیزدهم +فیلم
چوب حراج دولت سیزدهم به منابع سوخت مایع کشور کار دست پزشکیان داد تا جایی که خاموشی زمستانه در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، دولت سیزدهم همان‌طور که برای سایر بخش‌های اقتصادی کشور برنامه نداشت، در بخش انرژی هم گویا در بی‌برنامگی مطلق به سر می‌برد. نتیجه سیاست‌های اعمال شده از سوی مدیران در دولت گذشته، امروز کشور را با بحران ناترازی در بخش انرژی به‌ویژه در حوزه برق روبرو کرده است. آمارها نشان می‌دهد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده در کشور تکافوی تامین برق در فصل سرد سال را می‌کند اما چرا باید خاموشی زمستانه داشته باشیم؟

عدم تامین گاز در زمستان

در ایران ۱۴۶ نیروگاه داریم که ۹۰ درصد آنها از سوخت گاز استفاده می‌کنند، در ۱۴ نیروگاه امکان مصرف مازوت وجود دارد و در ۱۳۲ نیروگاه در صورت عدم تامین گاز در فصل سرد سال، باید گازوئیل سوزانده شود.

امسال تابستان به گفته ناصر اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، بیش از پنج میلیارد متر مکعب گاز کمتری به نیروگاه‌ها تحویل شده است. نیروگاه‌ها اگرچه به خاطر ضریب حرارتی مناسب گاز و نیاز به تعمیرات کمتر، مایل به استفاده از این سوخت پاک هستند اما تابستان امسال مجبور شدند سوخت مایع بسوزانند و به این ترتیب ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها به شدت کاهش یافت.

آن طور که محمدعلی وحدتی عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق به انرژی پرس می‌گوید: هنوز هم نیروگاه‌ها مشکل تامین سوخت مایع دارند و به قدر کافی ذخیره گازوئیل برای تولید برق در اختیار ندارند. در نتیجه به خاطر نبود سوخت، بخشی از نیروگاه‌ها تعطیل شدند.

وی اضافه می‌کند: باید وزارت نفت اگر نمی‌توانست در تابستان گاز بدهد، با دادن سوخت مایع، ذخایر زمستانی را تامین می‌کرد. در اینکه امسال ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها کافی نیست، شکی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:  محمد مزرعه‌خطیری، سرپرست اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها شد

به گفته وحدتی، در صورت نبود سوخت، نیروگاه خاموش می‌شود و بازگشت مجدد آن به مدار حدود چهار تا پنج ساعت طول می‌کشد.

کاهش ذخایر سوخت به یک سوم

در زمان آغاز به کار دولت چهاردهم یعنی ۳۱ مرداد ماه، ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها باید سه میلیارد متر مکعب می‎بود که این عدد بر اساس اعلام وزارت نیرو، یک میلیارد متر مکعب بوده است.

در مقابل وزارت نفت دولت سیزدهم در اقدامی عجیب به جای آنکه ذخایر سوخت نیروگاه‌ها را کامل کند، ۱.۳ میلیارد متر مکعب از گازوئیل تولیدی پالایشگاه آبادان را در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه می‌کند که ۴۷۱ میلیون لیتر آن به فروش می‌رسد.

توقف فعالیت هشت هزار مگاوات نیروگاه

در حال حاضر در کشور ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌شود. در زمستان ۶۵۰ میلیون متر مکعب آن به مصرف خانگی می‌رسد و ۲۳۰ میلیون متر مکعب باقی مانده که باید بین صنایع و نیروگاه‌ها تقسیم شود. اکنون بر اساس اطلاعات موجود ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل می‌شود و باید بقیه سوخت مورد نیاز از محل سوخت مایع یعنی گازوئیل و مازوت تامین شود.

اگرچه وزارت نفت در دولت چهاردهم تحویل سوخت به نیروگاه‌ها را از ۱۶ میلیون لیتر در شهریور امسال به ۲۱ میلیون لیتر و در آذرماه به ۵۰ میلیون لیتر رسانده است اما این سوخت، نصف نیاز بخش نیروگاهی کشور به سوخت مایع را تامین می‌کند. به همین دلیل اکنون حدود هشت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در کشور، سوخت کافی برای تامین برق در اختیار ندارند و از مدار تولید خارج شده است. در نتیجه وزارت نیرو ناگزیر است که اعمال خاموشی زمستانه را در دستور کار قرار دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.