کد خبر : 26647
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 دی 1403 - 10:41

پتروفن ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد؛ از صرفه‌جویی‌های ارزی تا کمک به حل ناترازی انرژی

پتروفن ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد؛ از صرفه‌جویی‌های ارزی تا کمک به حل ناترازی انرژی
مراسم افتتاحیه همایش پتروفن ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های وزارت نفت (کوشک) با حضور معاون وزیر نفت و مدیران بسیاری از پتروشیمی‌های کشور و همچنین نمایندگان مجلس برگزار شد.

به گزارش اختصاصی «انرژی پرس» مراسم افتتاحیه همایش پتروفن ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های وزارت نفت (کوشک) با حضور معاون وزیر نفت و مدیران بسیاری از پتروشیمی‌های کشور و همچنین نمایندگان مجلس برگزار شد.

حسن نشان‌زاده، معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در آغاز این همایش ضمن تشکر از حضور حاضران، بر اهمیت همکاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی با صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: ما باید از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده کنیم و با ایجاد بسترهای مناسب، ایده‌های نوآورانه را به محصول تبدیل کنیم. همایش پتروفن گامی مهم در این مسیر است و در دو سال گذشته توانسته است نیازهای فناورانه صنعت پتروشیمی را شناسایی کرده و راهکارهایی برای رفع آن‌ها ارایه دهد.

نشان‌زاده با اشاره به موفقیت‌های پتروفن در ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، افزود: هدف ما این است که صنعت پتروشیمی ایران به سمت دانش‌بنیان شدن حرکت کند و بتواند با تکیه بر دانش و فناوری‌های نوین، ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند. در طول دو سال گذشته موفقیت‌های خوبی حاصل شد اگرچه باز هم در ابتدای راه هستیم و نقد و ایرادهایی متوجه این کار است اما با توجه به نظر اهل فن و ارزیابی‌هایی که داشته‌اند، پتروفن توانسته است جایگاه خود را پیدا کند و علاوه بر شناسایی نیازهای فناورانه، راهکارهایی هم ارایه کند که در نهایت منجر به تفاهمنامه و قراردادهایی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ادامه سخنان خود به چالش‌های پیش روی صنعت پتروشیمی پرداخت و عنوان کرد: در سه سال گذشته، بخش قابل توجهی از نیازهای صنعت پتروشیمی، به ویژه در صنعت بزرگ پتروشیمی خلیج فارس، برطرف شده است. امروز، با تکیه بر نوآوری، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین، امیدواریم به عنوان موتور محرک این صنعت، نه تنها در منطقه خلیج فارس بلکه در سطح کل کشور، به پیشرفت‌های چشمگیری دست یابیم. با کسب دانش فنی و لایسنس‌های جدید، قصد داریم تا ناترازی موجود در حوزه انرژی را کاهش داده و با تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، به اقتصاد کشور کمک کنیم.

رشد چند برابری ورود شرکت‌های دانش بنیان به صنعت نفت و صرفه‌جویی‌های ارزی

در ادامه این مراسم امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، با ارایه گزارشی از دستاوردهای وزارت نفت در حوزه دانش‌بنیان، از رشد چشمگیر تعداد ورود شرکت‌های دانش‌بنیان جدید به حوزه تامین کنندگان فعال در صنعت نفت خبر داد. او با بیان اینکه این تعداد در سه سال گذشته به بیش از ۶۷۴ شرکت رسیده است، تصریح کرد: این رشد نشان از توجه جدی وزارت نفت به ظرفیت‌های داخلی و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.

شاکری همچنین از افزایش قابل‌توجه ورود تعداد سازندگان داخلی به حوزه تامین کنندگان در صنعت نفت خبر داد و گفت: تعداد سازندگان داخلی از ۱۵۰۰ به ۲۵۰۰ شرکت افزایش یافته است و برای اولین بار، تعداد سازندگان از تعداد تامین‌کنندگان پیشی گرفته است.

معاون وزیر نفت با اشاره به حمایت‌های وزارت نفت از شرکت‌های دانش‌بنیان، به ایجاد زیست‌بوم‌های نوآوری و فناوری در این حوزه اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۲۲ هزار متر مربع از فضاهای پارک فناوری و نوآوری به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص یافته و ۱۴۲ شرکت در این فضاها مستقر شده‌اند.

او با تاکید بر اهمیت حمایت از تولیدات داخلی، افزود: در سه سال گذشته بیش از دو هزار قرارداد به ارزش ۸۹۰ میلیون دلار و ۳۸ همت به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار شده که یکی از یک جاهایی که خیلی خوب درخشیدند، صنایع پتروشیمی بوده که به شرکت‌های دانش بنیان اعتماد کردند و اکنون بسیاری از این تولیدات بار اول به طور تجاری و زنجیره ارزش صنعت نفت در حال استفاده است.

بیشتر بخوانید:  واگذاری سهام‌ وزارت نفت در پالایشگاه‌ها

معاون وزیر همچنین از میزان قابل توجه صرفه جویی ارزی به میزان ۱.۷ میلیارد دلار از طریق طرح‌های تولید بار اول خبر داد.

علت ناترازی، عملکرد بد مدیران است

محمد بهرامی سیف آبادی، نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس نیز در این همایش با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی گفت: تلاش‌های بسیاری برای برگزاری این همایش صورت گرفته و امیدواریم نتیجه آن، تحولی مثبت در صنعت پتروشیمی کشور باشد. در دنیای امروز، هدف از برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌ها، ارایه راهکارهای عملی و کاربردی برای حل چالش‌ها است و ما نیز باید به سمت این هدف حرکت کنیم.

او با اشاره به اهمیت ارتقای دانش فنی و کیفیت محصولات در صنعت پتروشیمی، افزود: یکی از وظایف اصلی این صنعت، حرکت به سمت توسعه و ارتقای کیفیت است. به عنوان نمایندگان مردم، بر نظارت بر تحقق اهداف تعیین شده در این زمینه تاکید داریم.

بهرامی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از دانش بنیان و نوآوری در صنعت پتروشیمی، گفت: متاسفانه در شرایط فعلی، امکان انجام کارهای بنیادی در کشور محدود است. بنابراین باید از تجربیات موفق جهانی استفاده کنیم. صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع پر هزینه، باید به دنبال افزایش بهره‌وری باشد. متأسفانه، در موضوع شدت انرژی میزان بهره‌وری در این صنعت تنها ۳۷ درصد است و این نشان‌دهنده این است که ما نتوانستیم از این امر استفاده کنیم که یکی از علت‌های ناترازی انرژی همین است.

بهرامی با انتقاد از وضعیت فعلی مدیریت منابع انرژی در کشور، اظهار کرد: کشوری که در رده اول دنیا در بحث انرژی قرار دارد، امروز در ب تامین انرژی و تامین سوخت خود با مشکل مواجه است. علت این ناتوانی، مدیریت نادرست است اینکه ما مدیران بد عمل کردیم. بسیاری از مدیران سر جای خود قرار نگرفته‌اند و این مسئله باعث شده تا نتوانیم از ظرفیت‌های عظیم انرژی کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم.

او با تاکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور، افزود: امروزه ما در بحث انرژی که دارای مزیت نسبی و رقابتی در جهان هستیم باید بتوانیم با استفاده از آن کشور را نجات بدهیم همانطور که بسیاری از کشورهای جهان بر اساس پتانسیل‌هایی که داشتند در یک زمینه‌ای کشور خود را نجات دادند. امیدواریم روزی فرا برسد که صنعت پتروشیمی بتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و به داد مردم برسد. بسیاری از کشورها با استفاده از منابع طبیعی خود به توسعه اقتصادی دست یافته‌اند، اما ما هنوز نتوانسته‌ایم از پتانسیل‌های خود به خوبی بهره‌برداری کنیم.

بهرامی همچنین به اهمیت توسعه نرم در کنار شیوه سخت اشاره کرد و گفت: ما در حوزه توسعه، هم به فناوری نیاز داریم و هم به مدیریت کارآمد. بسیاری از مشکلات ما ناشی از ضعف مدیریت است. مدیران باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و با سایر دستگاه‌ها همکاری کنند.

اگرچه فناوری و تجهیزات و تکنولوژی به عنوان بخش سخت توسعه نقش مهمی در توسعه صنایع دارند، اما نباید از اهمیت بخش نرم توسعه و مدیریت کارآمد و پاسخگو غافل شد. متاسفانه در بسیاری از موارد، مدیران ما که برخی از آنها در همین همایش هم حضور دارند پاسخگو نیستند. در سطح مدیریت عالی، توانایی برقراری ارتباط موثر با سایر دستگاه‌ها و ایجاد هم‌افزایی، از مهم‌ترین مهارت‌ها است.

لازم به یادآوری است که سومین رویداد پتروفن ۱۴۰۳ از دوم تا چهارم دی‌ماه با همکاری هلدینگ خلیج‌فارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در مرکز همایش‌های کوشک وزارت نفت برگزار می‌شود. این رویداد، با محوریت رفع نیازهای فناورانه و معرفی شرکت‌های نوآور، فرصتی برای اشتراک دانش و ایجاد هم‌افزایی در صنعت پتروشیمی است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.