کد خبر : 2623
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 شهریور 1402 - 13:18

نبرد روسیه و اوکراین بر سر نفت دریای سیاه

نبرد روسیه و اوکراین بر سر نفت دریای سیاه
به گفته وزارت دفاع انگلیس، اوکراین و روسیه بر سر سکوهای استراتژیک نفت و گاز در دریای سیاه، نبرد کرده‌اند.

به گزارش انرژی پرس، این سکوها توسط شرکت نفت و گاز «چرنومورنفت گاز» واقع در درسیمفروپولوم پانی اداره می‌شوند که توسط نیروهای طرفدار روسیه در کریمه در سال ۲۰۱۴ تصرف شد. اوکراین به سکوهای متعدد تحت کنترل روسیه، حمله کرده است. این سکوها به صورت دوره‌ای توسط نیروهای نظامی روسیه و اوکراین، تصرف شده‌اند.

طبق این گزارش، این سکوها، منابع هیدروکربنی ارزشمند را فراهم می‌کنند و همچنین می‌توانند برای نگهداری سامانه‌های موشکی، بالگردهای زمینی یا  پایگاه‌های استقرار، استفاده شوند.

دریای سیاه به کانون فعالیت نظامی در جنگ اوکراین تبدیل شده است. کایرلو بودانوف، رئیس اطلاعات اوکراین، فاش کرده است که اوکراین، بارها به چند سکوی تحت کنترل روسیه در دریای سیاه از جمله سه سکوی گازی، حمله کرده است. اوکراین همچنین اغلب از بسیاری از شهپادهای  پیشرفته خود در این منطقه استفاده می‌کند و با استفاده از این شهپادها، موفق شده است ناوگان دریای سیاه روسیه را فلج کند. به گفته بودانوف، با وجود این که ۶۰ تا ۷۰ درصد شهپادها توسط نیروهای روسی منهدم شده‌اند اما بسیار کارآمد بوده‌اند.

در همین حال، شرکت گازپروم روسیه، با وجود ادامه اختلاف ترانزیتی با شرکت «نفتوگاز» اوکراین، جریان گاز به اروپا را از طریق نقطه سوخرانوفکا حفظ کرده است. طبق آمار گازپروم که توسط شرکت «انرژی اینتلیجنس» گزارش شده، جریان ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین، اندکی بالاتر از ۴۰ میلیون متر مکعب در روز ثابت مانده است.

بیشتر بخوانید:  تقلای روسیه و چین برای پررنگ کردن حضور خود در صنعت نفت عراق

الکسی میلر، مدیرعامل گازپروم، پیش‌تر تهدید کرده بود که شرکت «نفتوگاز» را تحریم خواهد کرد، زیرا این شرکت به پیگیری پرونده شکایت در خصوص عدم پرداخت هزینه‌های ترانزیت توسط گازپروم ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، پس از این که اروپا، در واکنش به حمله مسکو به اوکراین، خرید گاز از روسیه را به میزان چشمگیری کاهش داد، شرکت گازپروم با سقوط شدید درآمد و سود خود مواجه شد. سود این شرکت برای سال مالی ۲۰۲۲، به ۱.۲۲۶ تریلیون روبل (۱۵.۴ میلیارد دلار) رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۱، کاهش ۴۱ درصدی داشت و این شرکت دلیل این کاهش را مالیات بر درآمد بالایی اعلام کرد که در سال گذشته توسط مسکو اخذ شد.

این شرکت گازی دولتی که پیش از این برای نتایج مالی نیمه اول سال ۲۰۲۲، سود نقدی موقتی ۱.۲۰۸ میلیارد روبل (۱۵ میلیارد دلار) را پرداخت کرده بود، تصمیم گرفته است که برای کل سال ۲۰۲۲، سود سهام پرداخت نکند.

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.