کد خبر : 24979
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 آذر 1403 - 11:05

دکتر علینقی مشایخی خطاب به اقتصاددانان حاضر در مجلس هفتم:

شما عامل خاموشی‌های سراسری و ناترازی امروز برق هستید! +فیلم

شما عامل خاموشی‌های سراسری و ناترازی امروز برق هستید! +فیلم
در همایش ناترازی انرژی در صنایع که توسط موسسه آموزش عالی آزاد آتیه ایرانیان برگزار شد، سخنرانان مختلف به بررسی ابعاد گوناگون مشکلات انرژی در کشور و ناترازی‌های موجود پرداختند. در این همایش، چالش‌های مدیریتی و سیاست‌گذاری‌های اشتباه در صنعت انرژی، به‌ویژه در حوزه‌های گاز و برق، مورد نقد و بررسی قرار گرفت. در اینجا به برخی از مهم‌ترین سخنرانی‌ها و مباحث مطرح‌شده پرداخته می‌شود:

به گزارش انرژی پرس، علینقی مشایخی، رئیس هیئت موسس موسسه آتیه ایرانیان: مشایخی ریشه مشکلات کنونی در حوزه انرژی را در قانون تثبیت قیمت‌ها که در سال ۸۴ تصویب شد، دانست. وی بیان کرد که به‌دلیل توقف سیاست‌های افزایش پلکانی قیمت انرژی در آن زمان، تورم ناشی از عدم افزایش قیمت‌ها در شرکت‌های دولتی جبران شد و این امر منجر به افزایش نقدینگی و تورم شدید در کشور شد. وی سیاست‌های ارز چندنرخی را نیز از جمله عوامل فساد در اقتصاد دانست و بر لزوم اصلاح سیاست‌های اقتصادی تأکید کرد.

حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران: میرزایی با تأکید بر اینکه باید از واژه‌های «بی‌برقی» و «بی‌گازی» به جای «ناترازی انرژی» استفاده کنیم، افزود که قطع برق و گاز در کشور باعث از دست رفتن حدود ۲۰ میلیارد دلار از صنایع می‌شود، رقمی که در مقایسه با صادرات غیرنفتی کشور بسیار قابل توجه است. او ریشه مشکلات را به حکمرانی نادرست و تصمیمات اشتباه در استفاده از میادین گازی مشترک نسبت داد و بر لزوم اصلاح سیاست‌ها و استفاده بهینه از منابع تأکید کرد.

دکتر علیرضا توکل کاشی، پژوهشگر برجسته حوزه انرژی: دکتر توکل کاشی مشکل اصلی ناترازی انرژی را به‌جای کمبود عرضه یا مازاد تقاضا، در قیمت‌گذاری‌های اشتباه دانست و بر اهمیت پیش‌بینی‌پذیری در تصمیمات اقتصادی تأکید کرد. وی همچنین به لزوم پاسخگویی به پنج پرسش اساسی در حوزه انرژی اشاره کرد و طرح‌هایی همچون ایجاد «بانک انرژی» و ارائه یارانه‌های غیرقیمتی را به‌عنوان راه‌حل‌هایی برای بحران انرژی مطرح کرد.

دکتر هاشم اورعی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف: اورعی با اشاره به مشکلات ناشی از بنگاه‌داری دولتی در صنعت انرژی، تأکید کرد که دولت باید دخالت خود در بنگاه‌داری را کاهش داده و به سیاست‌گذاری بپردازد. وی از دولت به عنوان “یک تاجر بد” یاد کرد و خواستار شجاعت و صداقت در برخورد با مسائل اقتصادی شد.

فریدون اسعدی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی: اسعدی از محدودیت‌های عرضه گاز به صنعت پتروشیمی انتقاد کرد و افزود که در حال حاضر، ۸۰ تا ۹۰ درصد گاز تولیدی در کشور به بخش خانگی اختصاص می‌یابد، در حالی که صنعت پتروشیمی با کمبود گاز مواجه است. وی بر لزوم تجدیدنظر در سیاست‌های تخصیص گاز به بخش‌های غیرمولد و بهبود شرایط در صنعت پتروشیمی تأکید کرد.

بیشتر بخوانید:  ناظر مجلس در شورای عالی انرژی تعیین شد

دکتر وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد: یعقوبی به قطع برق و گاز در صنایع فولاد اشاره کرد و تأکید کرد که این قطع‌ها مشکلات زیادی را برای این صنعت به‌وجود آورده که مانع از توسعه آن می‌شود. وی همچنین به مقایسه قیمت گاز در کشورهای دیگر پرداخت و بر لزوم تغییر رویکردها در سیاست‌های انرژی تأکید کرد.

دکتر فرشاد فاطمی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف: دکتر فاطمی با اشاره به نارضایتی‌های عمومی از وضعیت فعلی انرژی در کشور، بر اهمیت مدیریت و سیاست‌گذاری در این حوزه تأکید کرد. او حذف مکانیزم قیمت‌گذاری را عامل اصلی مشکلات انرژی دانست و خواستار تغییر در ساختار تصمیم‌گیری‌ها و یادگیری از تجربیات بین‌المللی شد.

مهندس محمدرضا سلیمان‌زاده، مدیر زنجیره تأمین هلدینگ خلیج فارس: سلیمان‌زاده در سخنرانی خود به هدررفت شدید سوخت در پالایشگاه‌های گازی ایران اشاره کرد و افزود که روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن CO2 وارد اتمسفر می‌شود. وی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه و بازیافت منابع هدررفته را مورد بررسی قرار داد و از دولت و بانک‌ها برای همکاری در این زمینه دعوت کرد.

دکتر شاکری، مدیرکل سیاست‌گذاری وزارت نفت: دکتر شاکری بر لزوم یکپارچگی تصمیم‌گیری‌ها در حوزه انرژی تأکید کرد و بیان کرد که مشکل ما کمبود تولید گاز نیست، بلکه فاصله تولید و مصرف در سال‌های اخیر افزایش یافته است. وی دلیل این وضعیت را در سیاست‌های توسعه صنعتی و صنعت‌های گازبر دانست که باعث افزایش ناترازی‌ها شده است.

دکتر سجاد برخورداری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: دکتر برخورداری بر لزوم تصمیم‌گیری‌های غیرقیمتی و بهره‌گیری از سیاست‌های بین‌بخشی تأکید کرد و به دولت پیشنهاد داد که برای حل بحران انرژی، باید از سازوکارهای نوین سیاست‌گذاری استفاده کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.