پشت پرده قطعی برق؛ از مخازن خالی سوخت تا صادرات بیجای گازوییل در دولت سیزدهم +فیلم
به گزارش اختصاصی «انرژی پرس»، اقدامات دولت سیزدهم در صادرات گازوییل و تحویل مخازن ذخایر سوخت خالی به دولت چهاردهم، دولت پزشکیان را در دوراهی سخت قطعی برق یا افزایش مازوت سوزی قرار داد.
افشای صادرات بیجای گازوییل در دولت سیزدهم
در پی خاموشیهای اخیر، دولت دلیل اصلی قطعی برق را چالش در تامین سوخت مایع برای نیروگاهها، سرمای زودهنگام و توقف مازوتسوزی اعلام کرده اما برخی از مسئولان دولت قبل از جمله داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مدعی شدهاند که علت اصلی، کاهش شدید ذخایر گازوئیل بوده است.
این درحالی است که اطلاعات ارایه شده از سوی شانا (شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی) نشان میدهد دولت سیزدهم با وجود کاهش ذخایر سوخت مایع، اقدام به صادرات گسترده گازوئیل کرده که آمارها نشان میدهد در ماههای پایانی دولت سیزدهم به طرز مشکوکی بیش از ۱.۳ میلیارد لیتر گازوییل تولیدی پالایشگاه آبادان در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه شد که از این میزان ۴۷۱ میلیون لیتر نفتگاز معامله شد و همین اقدام منجر به کاهش سطح ذخایر سوخت کشور شده است. این در حالی است که واردات این محصول با قیمتهای بالاتر انجام شده و بار مالی سنگینی بر دوش کشور گذاشته که به همین جهت ورود نهادهای نظارتی به این موضوع ضروری است.
تحویل مخازن ذخایر سوخت خالی به دولت چهاردهم
آنچه عیان است این است که دولت جدید مخازنی خالی از ذخایر سوخت را از دولت قبل تحویل گرفت اما ترجیح داد با رویکردی مبتنی بر وفاق ملی، به جای اتهامزنی به دولتهای قبل، بر حل مشکلات موجود تمرکز کند.
اما اظهارات تند و تیز مسئولان دولت سابق، موجب شد سکانداران نفت و گاز دولت چهاردهم دست به روشنگری بزنند.
به این صورت که پزشکیان در حالی دولت جدید را تحویل گرفت که ناترازی برق به ۱۸ هزار مگاوات افزایش و سطح ذخایر نفتگاز و نفتکوره نیروگاهی نیز به طور عمدی یا سهوی به میزان ۲.۶ میلیارد لیتر کاهش یافته بود.
شانا اعلام کرد به گواه ارقام موثق، سطح ذخایر نفتگاز و نفتکوره نیروگاهی و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ که دولت جدید روی کار آمده نسبت به ۳۱ مرداد ۱۴۰۲، در مجموع به میزان ۲.۶ میلیارد لیتر پایینتر بوده است.
انتقال تعمیرات پالایشگاهها از دولت قبل به دولت جدید
همچنین دولت پزشکیان با تعمیرات به تعویق افتاده پالایشگاههای نفت و گاز از دولت قبل مواجه شد. بر این اساس در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۳ (دولت سیزدهم) برخلاف رویه جاری در سالهای قبل بخش عمدهای از تعمیرات پالایشگاههای گازی و نفتی کشور انجام نشده و به شهریور، مهر و آبان ۱۴۰۳ موکول شده؛ این بدان معناست که تولید گاز و تحویل آن به نیروگاهها در سه ماه نخست شروع بهکار دولت چهاردهم نسبت به رویه معمول با چالش مواجه شد.
اما با این وجود با کاهش زمان تعمیرات و تولید حداکثری از میدانها، توانست میانگین تولید گاز و تحویل آن به شبکه سراسری را در سه ماه نخست شروع بهکار دولت ۲ درصد افزایش دهد.
بر اساس گزارش شانا، با توجه به سطح پایین ذخایر سوخت مایع یعنی نفت گاز و نفتکوره در پایان دولت سیزدهم، بهمنظور جبران کسری ذخایر، افزایش تولید در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته و مقدار تولید این دو سوخت بهترتیب ۵ و ۶ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.
همچنین، تحویل نفتگاز به نیروگاهها در ۲۰ روز نخست آبان امسال به رقم ۴۲ میلیون لیتر در روز رسیده و معادل ۱۲۲ درصد نسبت به بازه مشابه سال ۱۴۰۲ در دولت سیزدهم افزایش یافته است.
شفافیت، تنها راه حل
فارغ از جدالهای سیاسی آنچه اکنون اهمیت دارد این است که دولت پزشکیان باید با شفافیت کامل، وضعیت حوزه انرژی را در زمان تحویل گرفتن مسئولیت بدون هیچ تعارفی تشریح کند و برنامههای خود را برای رفع این ناترازی ارایه دهد زیرا پنهانکاری و رودربایستی در این شرایط به نفع هیچکس نیست.
برچسب ها :دولت سیزدهم ، ذخایر سوخت نیروگاه ، ذخایر نیروگاه ها ، صادرات گازوئیل ایران ، قطعی برق ، گازوئیل نیروگاه ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰