چه موقع تب در کودکان خطرناک است؟
به گزارش انرژی پرس، دکتر عبدالله کریمی، فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان در حاشیه همایش پزشکان کودکان ایران در این باره گفت: بروز تب یکی از شایعترین علت مراجعه نوزادان به کلینیک پزشکان است. در واقع تب عملکرد دفاعی بدن در مقابل عوامل خارجی بروز بهخصوص میکروبها و ویروسها بوده و باعث تقویت سیستم دفاعی بدن میشود؛ بنابراین همه تبها احتیاج به درمان ندارند
اقدامات درمانی
فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان اظهار کرد: تب خفیف با منشأ ویروسی و به مدت سه روز، شایعترین علت تب در کودکان است و تا زمانی که تب به ۳۸ درجه سانتیگراد نرسد معمولاً کودک احساس ناراحتی ندارد و نیازی به درمان تب نیست. اما در صورت احساس ناراحتی در کودک یا تب بیش از این میزان، والدین میتوانند اقدامات درمانی ابتدایی را انجام دهند و درصورتیکه پس از سه روز، تب قطع نشد و همراه با علایم هشداردهنده بود باید به پزشک مراجعه کرد.
اقدامات اولیه
کریمی توصیه میکند در صورت بروز تب در کودک ابتدا لباسهای او را کم کنید تا جریان هوای مناسب برقرار شود و سپس به کودک مایعات فراوان دهید تا دچار کمآبی نشود. در بین داروهای تجویز شده هم داروهای استامینوفن و ایبوپروفن مؤثرتر و به دلیل عوارض جانبی کمتری که دارند، مصرف آنها ترجیح داده میشوند.
این فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان همچنین تاکید کرد: اگر درجه حرارت بدن کودک بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد یا کودک بعد از نیم الی یک ساعت به داروی ضد تب پاسخ ندهد میتوان بدن او را با اسفنج مرطوب با آب ولرم به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه سرد کرد.
مراجعه به پزشک و درمان
به گفته کریمی در صورت بروز تب در کودکان در بعضی موارد باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. یعنی زمانی که درجه حرارت از ۳۹ درجه بیشتر باشد، تب بیش از ۷۲ ساعت طول بکشد، سن کودک کمتر از ۳ ماه باشد، ظاهر کودک خیلی بیمار و رنجور باشد و واکنش مناسبی به والدین ندهد، دچار منگی و خوابآلودگی باشد، هذیان بگوید، از آشامیدن خودداری کند، گریه ضعیف و ممتد داشته یا مشکل تنفسی داشته باشد.
فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان بیان کرد: در صورتی که کودک سابقه تشنج همراه با تب داشته باشد، زردی و علایم بثورات پوستی داشته باشد، کبودی در انگشتان، بینی و گوشهای یا لبهای کودک مشاهده شود، درد در شکم و پهلو داشته باشد، میزان ادرار او کم شده یا بدون ادرار باشد هم حتماً باید به پزشک مراجعه کرد تا اقدامات درمانی لازم سریعاً انجام شود.
منبع: همشهری آنلاین
برچسب ها :تب در کودکان ، درمان تب ، درمان تب مودک ، دلایل تب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰