کد خبر : 27301
تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1403 - 16:47

۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بلااستفاده و قطع گاز ۱۲ پتروشیمی؛ تفاهم‌نامه‌ای برای نجات صنعت پتروشیمی از بحران گاز امضا شد

۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بلااستفاده و قطع گاز ۱۲ پتروشیمی؛ تفاهم‌نامه‌ای برای نجات صنعت پتروشیمی از بحران گاز امضا شد
طی مراسمی در راستای مقابله با بحران ناترازی گاز، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند. هدف از این تفاهم‌نامه، کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری و افزایش سهم گاز اختصاص‌یافته به صنعت پتروشیمی است که می‌تواند به افزایش تولید و ارزآوری منجر شود. این در حالی است که صنعت پتروشیمی با چالش‌هایی مانند قطع گاز ۱۲ پتروشیمی و کمبود خوراک مواجه است.

به گزارش «انرژی پرس»، امروز ۱۵ دی ماه، مراسم امضای تفاهم‌نامه شرکت‌ ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس به‌منظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخش‌های خانگی – تجاری برگزار شد.

تزریق ۸ میلیارد دلار ارز به اقتصاد کشور توسط صنعت پتروشیمی

متین دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس در ابتدای این مراسم، با ابراز نگرانی از ناترازی گاز در صنعت پتروشیمی، بر ضرورت اقدامات جدی در زمینه فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف انرژی تاکید کرد.

او با اشاره به نقش حیاتی صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور و تزریق ۸ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما در سال جاری، تصریح کرد: کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز، علاوه بر کاهش فشار بر منابع انرژی کشور، می‌تواند منجر به افزایش سهم گاز اختصاص‌یافته به صنعت پتروشیمی و در نتیجه، افزایش تولید و ارزآوری شود.

دیداری تاکید کرد: قطعا با کاهش ۱۰ درصدی مصرف از ۶۵۰ میلیون متر مکعب، بالغ بر ۶۰ میلیون مترمکعب به صنعت بر می‌گردد.

گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شده است

در ادامه این مراسم احمد مهدوی ابهر، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته، این تفاهم‌نامه را گامی مهم در راستای رفع ناترازی گاز و ارتقای بهره‌وری انرژی دانست.

او با اشاره به سه راهکار اصلی سرمایه‌گذاری، صرفه‌جویی و مصرف بهینه برای حل این چالش، آمادگی کامل صنعت پتروشیمی برای مشارکت در این طرح را اعلام کرد.

مهدوی ابهر با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه انرژی، به نمونه موفق پتروشیمی زاگرس به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده متانول کشور اشاره کرد و گفت: قطع گاز ۱۲ پتروشیمی، تصویری نامناسب از یک کشور غنی از منابع گازی است. با اجرای طرح‌های مشابه در سایر استان‌ها و سرمایه‌گذاری در توسعه منابع جدید گاز، می‌توانیم به این مشکل فائق آییم.

او همچنین به تاخیر در اجرای قرارداد پتروفرهنگ و اختر برای تولید ۳۰ میلیون مترمکعب گاز و ۱۰ تفاهم‌نامه دیگر با وزارت نفت برای تولید ۲۲۰ میلیون مترمکعب گاز  و همچنین انفعال وزارت نفت در این زمینه انتقاد کرد و خواستار تسریع در روند اجرای این پروژه‌ها شد.

مهدوی ابهر با اشاره به نقش مهم نیروگاه‌ها در مصرف گاز، بر لزوم تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی برای افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت تاکید کرد.

۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بلااستفاده به دلیل نبود خوراک کافی

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه برگزاری این مراسم ضمن قدردانی از تلاش‌های صنعت نفت و گاز در تامین پایدار گاز کشور، به چالش ناترازی گاز در فصل سرد سال اشاره کرد.

او با بیان اینکه روزانه بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین در کشور تولید می‌شود، اظهار داشت: با وجود این حجم تولید، مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری به صورت بهینه انجام نمی‌شود و در فصل سرد سال تا مرز ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

عباس‌زاده با تاکید بر اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی در نیروگاه‌ها، افزود: حدود ۵۰ درصد از گاز تولید شده در کشور به بخش خانگی و تجاری و حدود ۲۶ درصد در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود. با توجه به راندمان پایین برخی نیروگاه‌ها، بخشی از گاز مصرفی در این بخش‌ها به هدر می‌رود. بنابراین، بهینه‌سازی مصرف انرژی در نیروگاه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مهم‌ترین چالش پیش روی صنعت پتروشیمی را تامین خوراک پایدار دانست و گفت: با وجود سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در این صنعت، حدود ۲۱ درصد از ظرفیت تولید ۱۳۱ میلیون تنی صنعت پتروشیمی به دلیل نبود خوراک کافی، بلااستفاده مانده است. این در حالی است که برای این ظرفیت، ۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده است.

بیشتر بخوانید:  تجدیدپذیرها مشکل ناترازی گاز را حل می‌کنند؟

استفاده از گازهای مشعل و همراه نفت به عنوان منابع جایگزین خوراک

عباس‌زاده با اشاره به چالش تامین پایدار خوراک برای صنایع پتروشیمی، از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی راهکارهای مختلف خبر داد. او با تاکید بر سرمایه‌گذاری در میدان‌های جدید و تسریع روند قراردادهای مربوطه، این راهکار را یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها برای تامین پایدار خوراک دانست. او همچنین بر استفاده از گازهای مشعل و گازهای همراه نفت در پالایشگاه‌ها و طرح‌های ان‌جی‌ال به عنوان منابع جایگزین خوراک تاکید کرد.

او با اشاره به طرح‌های در دست اجرا، از جمله بهره‌برداری از طرح ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ در سال جاری، بر اهمیت بهینه‌سازی استفاده از منابع گازی تاکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین به احداث خط لوله جدیدی از دهلران به ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ اشاره کرد که با هدف تامین خوراک مورد نیاز این واحد و افزایش تولید پتروشیمی بندر امام انجام شده است. این اقدامات نشان‌دهنده‌ی تلاش‌های مستمر برای رفع چالش کمبود خوراک در منطقه ماهشهر و تقویت زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی کشور است.

او با اشاره به استفاده از سوخت‌های جایگزین مانند ال‌پی‌جی و زغال‌سنگ در برخی پتروشیمی‌ها، بر اهمیت اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی تاکید کرد. او با قدردانی از همکاری شرکت پتروشیمی زاگرس و شرکت ملی گاز در اجرای طرح کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز، بر لزوم فرهنگ‌سازی و تغییر برخی تجهیزات برای دستیابی به اهداف این طرح تاکید کرد.

عباس‌زاده با بیان اینکه استفاده از سوخت‌های دیگر مانند ال‌پی‌جی نیز از دیگر راهکارهای تامین خوراک پایدار است که در نیروگاه‌ها به‌صورت اس‌ان‌جی مصرف می‌شود، گفت: پتروشیمی خراسان نیز از آنجا که از منابع گازی کشور فاصله دارد، به دنبال این است که با تبدیل زغال‌سنگ به برق و  Co منابع مورد نیاز خود را تامین کند. استانداردهای زیست محیطی این طرح بررسی شده و بدون دغدغه می‌توان از این روش استفاده کرد.

اقدامات بهینه سازی؛ تعویض ۴ هزار بخاری باکیفیت ساخت داخل

عباس‌زاده با اشاره به نقش مهم مشارکت‌های مردمی در اجرای این طرح، از همکاری انجمن ملی نیکوکاری خبر داد. او تصریح کرد: بسیاری از طرح‌های کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی با مشارکت فعال نیکوکاران و سازمان‌های مردم‌نهاد اجرا خواهد شد که این امر نشان‌دهنده‌ی تعهد اجتماعی و مسئولیت‌پذیری همه اقشار جامعه نسبت به موضوع صرفه‌جویی انرژی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین به نقش سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این طرح اشاره کرد و گفت: عواید حاصل از اجرای این طرح به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تامین تجهیزات گرمایشی باکیفیت، از جمله تعویض ۴ هزار بخاری، هزینه خواهد شد. همچنین، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآوری و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید را در این حوزه تقویت خواهد کرد.

او در پایان با تاکید بر اهمیت همکاری و هم‌افزایی در صنعت پتروشیمی، اظهار داشت: اجرای موفق این طرح، آغازگر موجی از اقدامات بهینه‌سازی مصرف انرژی در سال آینده خواهد بود. با تقویت همکاری بین انجمن صنفی صنایع پتروشیمی، هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی، می‌توانیم به طور موثر چالش‌های پیش روی صنعت را شناسایی و با ارائه راهکارهای مناسب، بر آن‌ها فائق آییم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.