کد خبر : 4215
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 مهر 1402 - 16:49

یک میلیارد مکعب گاز از میدان تنگ بیجار برداشت شد

یک میلیارد مکعب گاز از میدان تنگ بیجار برداشت شد
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب با اشاره به برداشت روزانه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب گاز از میدان تنگ بیجار در نیمه نخست ۱۴۰۲، گفت: تولید تجمیعی آن معادل یک میلیارد و ۷۰ میلیون متر مکعب است.

به گزارش انرژی پرس، به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، محمود نصیری در نشست پیش‌بینی بهره‌دهی چاه‌های این شرکت برای نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با بیان اینکه خدمت در این شرکت به پاس حرمت خون شهدا و رزمندگان، افتخاری بزرگ و اراده های سترگ همکاران مرهون این لطف و کرامت معنوی است.

وی با معرفی حوزه فعالیت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب و پارامترهای ویژه این شرکت اظهار کرد: حوزه فعالیت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب در چهار استان کرمانشاه، ایلام، لرستان و شمال خوزستان است. این شرکت هم‌اکنون دارای یک میدان گازی و ۱۲ میدان نفتی فعال است که پنج میدان نفتی پایدار غرب، آبان، دهلران، نفت شهر و آذر به عنوان میدان‌های مشترک به شمار می‌آیند که این موضوع تمهیدها و حساسیتی ویژه برای تولید مستمر و بی‌وقفه را ایجاب می‌کند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز غرب همچنین وجود ۶۵۰ کیلومتر نوار مرزی مشترک با کشور عراق، صیانت از تأسیسات، پاکسازی و مین‌روبی و ادوات جنگی به جا مانده در مناطق زیر پوشش شرکت و پایش مستمر آنها را می‌طلبد تا حادثه‌ای برای کارکنان و تأسیسات شرکت به وجود نیاید.

نصیری دیگر شاخصه این شرکت را وجود تنها میدان گازی در غرب کشور دانست و اظهار کرد میدان گازی تنگ بیجار در شرایط فعلی تنها میدان گازی توسعه یافته در غرب کشور به شمار می‌ورد که به همین دلیل نقش ویژه‌ای در تامین گاز زمستانی دارد ؛ همچنین  گاز این میدان از ترش‌ترین نوع میدان‌های گازی جهان است که  این موضوع نیازمند تجهیزات و تأسیسات خاص و شرایط بهره‌برداری ، تعمیرات و نگهداشت آن نیز ویژه  است.

وی به قالب سه‌گانه فعالیت این شرکت در چهارچوب قراردادهای کاری و فلسفه وجودی این شرکت اشاره و تصریح کرد: یک بخش مهم از فعالیت شرکت به فلسفه وجودی و ماهیتی ذاتی شرکت که همان تولید و بهره‌برداری از میدان‌های نفت و گاز برمی‌گردد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز غرب ادامه داد: دومین قالب فعالیت این شرکت، اجرایی‌شدن اولین قراردادهای توسعه میادین نفتی از نوع  الگوی تازه قراردادهای نفتی است.  در این باره شرکت نفت و گاز غرب به‌عنوان بهره‌بردار و نگهداشت (O&M) ایفای نقش می‌کند، با تحویل و واگذاری میدان نفتی مشترک آذر به این شرکت سومین قالب فعالیت شرکت به‌عنوان نظارت بر قرارداد برون سپاری راهبری میدان یادشده شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید:  تایید مازوت سوزی نیروگاه حرارتی تبریز

نصیری درباره  عملکرد شرکت در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ یادآور شد: در نیمه نخست امسال روزانه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب گاز از میدان تنگ بیجار برداشت شده که تولید تجمیعی آن معادل یک میلیارد و ۷۰ میلیون متر مکعب است، در این بازه زمانی همچنین روزانه ۷۳ هزار بشکه نفت از میدان‌های شرکت برداشت شد که در مجموع ۱۳ میلیون ۵۹۰ هزار بشکه نفت است.

بر اساس این گزارش، از مهمترین طرح‌های توسعه‌ای میدان‌های گازی این شرکت می‌توان به طرح توسعه فاز دوم میدان گازی تنگ بیجار، احداث واحد تقویت فشار تنگ بیجار و طرح توسعه میدان‌های گازی بانکول و باباقیر اشاره کرد.

طرح‌های توسعه‌ای میدان‌های نفتی شرکت نفت و گاز غرب شامل طرح توسعه میدان دانان، طرح توسعه فاز دوم میدان مشترک دهلران، طرح توسعه میدان‌های سومار، سامان و دلاوران، پروژه تقویت فشار چشمه‌خوش و احداث ایستگاه تقویت فشار دهلران است.

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب در سال ۱۳۷۸ با تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت فعالیت خود را آغاز کرد، میدان‌های این شرکت شامل ۱۳ میدان توسعه یافته  و ۱۳ میدان توسعه نیافته شامل ۷ میدان نفتی و ۶ میدان گازی است.

میدان‌های نفتی توسعه‌یافته شامل پایدارشرق، پایدارغرب، چشمه خوش، دالپری، دانان، سرکان، ماله‌کوه، سومار، دهلران، نفت‌شهر، آذر و آبان و  میدان گازی توسعه‌یافته تنگ بیجار است.

میدان‌های نفتی توسعه‌نیافته شامل امام حسن، چنگوله، دلاوران، شاخه، مهر، سامان و ویزنهار و میدان‌های گازی توسعه نیافته شامل کبیرکوه، هالوش، سمند، بیستون، باباقیر و بانکول است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.