کد خبر : 34236
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 اردیبهشت 1404 - 12:49

کاهش ظرفیت‌ تولید پتروشیمی سبلان به دلیل کمبود گاز و اکسیژن +فیلم

کاهش ظرفیت‌ تولید پتروشیمی سبلان به دلیل کمبود گاز و اکسیژن +فیلم
مدیرعامل پتروشیمی سبلان از  کاهش ظرفیت تولید این شرکت به دلیل کمبود اکسیژن، آب و گاز خبر داد.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، درحالی که شرکت‌های مختلف از عدم النفعی خود به دلیل ناترازی انرژی صحبت می‌کنند، رضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی سبلان نیز در خصوص مشکلات خوراک گازی، اکسیژن و آب که این پتروشیمی با آن مواجه است گفت: از لحاظ تولید، سبلان مدتی است (حدود دو سال) که به دلیل کمبود خوراک، به ویژه اکسیژن، و در برخی مقاطع کمبود آب، زیر ظرفیت کار کرده است. از نظر فنی، شرکت ما پتانسیل کار حتی بالای ۱۰۰درصد ظرفیت اسمی را دارد. در مقطعی که اکسیژن کافی داشتیم، ظرفیت کارخانه به ۱۰۷درصد هم رسید.

او افزود: اما با توجه به افزایش فعالیت واحدهای متانولی دیگر مانند دماوند و تخصیص اکسیژن به آنها، ظرفیت ما کاهش یافته و مدتی است زیر ظرفیت واقعی کار میکنیم.

او گفت: برای شرکت‌های تولید‌کننده متانول، از حداقل تولید ۹۴ درصد به بالا در سوددهی قرار می‌گیرد. وقتی قیمت گاز افزایش یافته و قیمت جهانی متانول کاهش پیدا کرده، کار زیر ظرفیت هزینه‌های اضافی ایجاد می‌کند که به ضرر دهی شرکت منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید:  نگاهی به ۲۲ سال تولید مطمئن و نقشه راه شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس برای آینده

کریمی افزود: در سایت پروژه ما که اکنون حدود ۹۰درصد پیشرفت دارد و انشالله تا ۶ تا ۷ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد ، هنوز مشکل اکسیژن باقی است. واحد متانولی ما به ۶۵ هزار نرمال مترمکعب اکسیژن در روز نیاز دارد، در حالی که تنها ۵۸ هزار نرمال مترمکعب دریافت کردیم. در ماه های گذشته این عدد حتی کمتر بود.

مدیرعامل پتروشیمی سبلان گفت: دو واحد دماوند با سرمایه‌گذاری ۶۴میلیون دلاری از محل فاینانس سبلان احداث شدند. ما در دوره‌ای که دماوند مشکلات مالی داشت، کمک کردیم تا واحدهای هوای آن  راه‌اندازی شود، اما متأسفانه اکسیژن تولیدی به واحدهای دیگر اختصاص یافت. انتظار داریم مسئله تخصیص اکسیژن به سبلان حل شود.

او بیان کرد: ما چهار ماه از سال (زمستان) با قطع گاز مواجهیم و در فصل گرم که گاز داریم، اکسیژن و آب کافی نداریم. واحدهای هم‌گروه ما مانند کیمیای پارس خاورمیانه نیز زیر ظرفیت کار میکنند. اگر اکسیژن مازاد در فاز یک میدان مبین وجود دارد، با تدابیر فنی باید به واحدهای ما منتقل شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.